Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasi/velayet kararı iptal etmiyorlar! Ne yapabilirim? [Hukuk]

fevzi2004

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar herkese güzel günler

benim rahatsızlığımdan dolayı bana vasi atanmış vede vasim annem ama vasi kararını iptal ettiremiyorum
çünkü pisikiyatri doktoru imza vermiyor ve bu beni çok hahatsız ediyor kısacası benim herşeyime engel oluyor 30 yaşındayuım imza yetkim yok 3 aylık var dı maaş kestiler bakım parasınıda kestiler ikametkahımı değiştiremiyorum

arkadaşlar ben vasi kararını ortadan kaldırmak istiyorum ama nasıl bir yol izliycem ve bunu kaldırmak mümkünmü
lütfen mesajlarınız bekliyorum

fevzi2004 arkadaşım geçmiş olsun senin durumunda bir arkadaş vardı mahkeme yoluyla iptal ettirdi annesini mahkemeye verdi maşımı alıyor benim ihtiyaçlarımı görmüyor ve bir kaç sebepten dolayı iptal ettiler ancak mahkeme tam teşekküllü psikiyatri kliniğine gönderdi ayırt etme gücü varmı diye sonunda kazandı kolay gelsin

Vasilik kalkması için doktorunuzun onayı ve raporu gerekir . Alacağınız rapor ile sulh mahkemesine dosya masrafı vererek başvurabilirsiniz . Hakime gerekçenizi anlatıp sağlık kuruluna göndermesini istersiniz . Sağlık kurulundan vasilik kaldırılması uygundur yazısı gelirse mahkemece kaldırılır .

fevzi2004 mahkeme kararıyla iptal ettirdi annesinden şikayetçi oldu mahkeme hastaneye sevk etti tam donanımlı psikiyatri kliniğinde dr ler tarafında ayırt etme gücü yerindedir raporu verdiler ve kazandı

Benim de bu konu da yaşadığım bir sorun var. Benim şu anki rahatsızlığım bipolar bozukluk olarak teşhis konulmuş ailem yaşadığım bir olay yüzünden bana vasi kararı aldırmaya çalışıyor ama ben deli değilim... Dolayısıyla da akli dengemde bir sıkıntı yok. Tam aksine benim hastalığım zeka seviyemin fiziksel görünümümden fazla olması. Böyle bir durumda ne yapmamı önerirsiniz ben vasç tayini filan istemiyorum

DJ_BORAN merhaba arkadaş bipolar bozukluk tan dolayı vasi kararı alınabiliniyormu bendede var çünki 1.5 senedir ilaç kullanıyorum

Alınır mı alınmaz mı bilmiyorum ama bu karara her halükarda yasal itiraz da bulunacğımı biliyorum çünkü ben deli filan değilim aklım bana vasi olma iddiası ndaki kişiler den çok daha fazla üni okuyorum ve kendime ait bir hayatımın olmasını istiyorum böyle bir saçmalığa adla izin veremem

ya arkadaşim konuyu carpitma
ben doktora gittim beni adliye gonderdi
ve bir dilekce yazdim gonderdim sonuç ne olur sizce

peki ben avukat mı tutmam gerekiyor mahkeme 2018 erteledi

arkadaşlar benim velayetim akrabamda ve ben velayet yani vasi kararını iptal olmasın arz attim mahkemeye gittim mahkeme 2018 erteledi pisikiyatriye gittim imza vermedi doktor ben velayet kararını iptal ettirip kendimi aylığa bağlatıcam vasi kararı benim herşeye evlenmeme ve bir hayat kurmaya engel oluyor yani sizin anlayacağınız imza yetkim bile yoktur 30 yaışımda yım çok magdurum ve ben vasi kararını iptal ettirmek için ne yapmama gerekiyor yardımlarınızı bekliyorum..

Vasi atanmalarında yada yasal danışman atanırken kaldırılırken avukata gerek yok . Vasi atanacak yada vasilikten feragat edecek kişi bulunur hakim huzurunda

Bu vasilik işini zeka özürlüğüne has konu sanmayın . Başınıza gelecek olaylardan davalardan sizi şemsiye gibi korur . Vasilikten sonra imza yetkisi yada taahhüde girmenizde sizin yeterli olmadığınızı ve suçlanmayacağınız manası çıkar .Evlenebilirsin karşı taraf itiraz etmezse vasinde haberim var derse yuva kurarsın

Benim şemsiye ye ihtiyacım yok irademi kimseye teslim etmek istemiyorum 5.5 yıllık kamu personeliyim ve bu davayı açanların benim maaşımı kullanmak beni kontrol altında tutmak için böyle bir şey yaptıklarına eminim o yüzden karşı çıkıyorum...

1 kardeş ben mahkemeye başvurdum tek başıma mahkeme 2018 erteldi benim 2018 beklemem mı gerekiyor
2nci benim vasi sahibi kendismi iptal ettirebilir mi
3 vasi kararı iptal ettirsem bana müşavirmi verirler sadece iptal mı ederler

Üst Alt