Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasiliği dayımdan devralmak için nasıl bir yol izlemeliyim? [Hukuk]

beritan

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba benim teyzem 37 yaşında, bekar ve zihinsel engelli.
Enson raporu %45 di.
salı günü bir daha heyete girecek.

Bende heyet raporunu aldıktan sonra, vasi lik mahkemeye başvurmak istiyorum.
Şuan dayım vasi gözüküyor. ama ilgilenmedi için ve yanlarında olmadığı için zorlanıyorlar.

1) ben yeğeni olarak vasilik bana düşer mi? (dayım herhangi bir sıkıntı çıkarmaycak)

2) dayım iptal davası açmadan ben direk davayı açsam bana geçer mi?

3) dava nekadar sürer ortalama. İl mahkemesine mi yoksa ilçe mahkemesine mi başvursak daha kolay biter.

4) Raporda bakıma muhtaçtır yazıyor mu? yada vasilik lemi buna karar veriliyor.

@OturanBoğa
@kunta
@EROLLL
@Ufukalp
@fast_athlete

Arkadaşlar merhaba.
Şuan doktor doktor gezdik.
Tayin için rapor alıcam 300 TL ödeme yaptım.
Raporda Tayin için yazacak mı?

Yoksa sadece bakıma muhtaçtır
Şu kadar % de mi yazar

Teşekkür ederim.
Ama vasi lik için mahkemenin göndermesi lazım dediler.
Bu aldığını saymazlar dedi.
Heyet yarın olacak.
Şimdi adliyeye gidicem. Bakalım onlar vasilik işin Ne diyecek

Vasilik yada müşavir (yasal danışmanlık ) atanması aile mahkemesinde olur . Orada engellinin kimliği ve sızın yakınlığınız sorulur. engelli yede sorulur rızan var mı diye kabul ederse atanırsınız gerekçeli sebep göstererek . Mahkeme ilamı 10 gün sonra katipten alabilirsiniz .

Teşekkür ederim cevaplar için
@Dorli dilekçeyi mahkemeye verdikten sonra onlar nezaman heyete gönderirler

Dilekçeyi verdikten sonra gün verilir . Aile mahkemesinin duruşma tarihlerinde ki yoğunluğa bakar. 10 gün ile 2 ay arası .. Elinizde engelli raporu varsa cabuk hal olur dava ertelemeden . Yoksa raporunuz devlet hastanesine gönderirler orada muayene olursunuz .. Hastaneden raporun mahkemeye ulaşmasını beklersiniz.duruşma 10-15 dakika sürüyor.

_DORLİ_

Sağolun. Ben şimdi tayin için rapor alıcam diye heyete başvurdum. Heyet için Dilekçemde o yazıyor.
Birazdan çıkacak raporun. Onu adliyeye başvurduğun dilekçenin Ekin'e koysam mı bilemedim. Bu sefer ya hakim tayin için vasi olduğumu düşünüp vermezse diye tedirgin oluyorum

vasilik - yasal müşavirlik amacı ... engellinin korunması ve bakımının yapılacağı teminatını sağlamak içindir .tayin olmak istiyorum engelli yakın hakkı diye kağıt koyarsan mahkemeye senin bakamayacağını hayatsal şartlarını sunumayacağın görüşü ortaya çıkar .

merhaba dava açtım.
dava tarihim belirlendi.
7/09/2016 tarihinde.
bu tarihlerde şehir dışında olmak zorundayım.
nasıl yapabilirim ?

vasiliği alacağınız için bulunmanız gerekir duruşma gününde ya da noterden avukata vekalet verip öylede halledilir .

vasilik için mahkemeye başvurdum. yaşadığım sorunlar için cevap istiyorum

vasi olabilmek için mahkemey başvurmuştum.
mahkeme bana gün verdi. 7 eylül tarihinde. bugünde polisler geldi hastaneye gönderilmesi için

1) mahkeme tarihini erteyebiliyor muyum?
2) hastaneye gitme tarihini erteleyebiliyor muyum?

sorun şu, anneannem ve teyzem şuan memleketteler.
biri yaşlı biride engelli olduğu için kurban bayramından önce gelmek istemiyorlar
ne yapmam lazım.

vasi için polis geldıyse erteleyemezsınız. rapor verecekler sıze vasi atanması uygundur diye .. onun öncesi doktor yada sağlık kurulunda sekreterle konuşursanız belki çözüm olur

vasi için polis geldıyse erteleyemezsınız. rapor verecekler sıze vasi atanması uygundur diye .. onun öncesi doktor yada sağlık kurulunda sekreterle konuşursanız belki çözüm olur

bundan 25 gün önce aynı hastaneden
tayin için rapor almıştım 300 TL ödeyerek.
bakıma muhtaçtır ibaresi yazılır.
bu raporla gitsem hastamız burada değil.bakıcısı olmadığı için bende çalıştığım için annesiyle memlekete gitmek zorunda kaldı.
bu 25 günlük heyet raporunu göz önüne alıp gelmesine gerek varmı diye soracağım:(

beritan
Hasta olmadan hiç bir doktor hiç bir şekilde rapor vermez.

Üst Alt