Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasiliği iptal etmek istiyorum. Ne yapmalıyım? [Hukuk]

Loris

Aktif Üye
Konular
168
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Öncelikle vasiliğimin iptali içn açmış bulnuyorum bu konuyu: Ben bu vasiliği iptal ettirmek için hangi yollara başvurmam gerekiyor. Lütfen bu yazdıklarımla sonuca ulaşmak istiyorum lütfen bilen arkadaşlar yorumklarını eksik etmesinler...

Kısıtlının velisi mahkememize müracaatla banka tarafından vasilik süresinin uzatılmasına ilişkin karar istediğini bu nedenle bu konuda uzatma kararı verilmesini talep etmiş olmakla, dosya incelendi
GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ;
Kısıtlamanın velayet altına konulmasına karar verildiği ve kısıtlama sebeplerinin ortadan kalkmadığı ve vesayet hala devam ettiğinden velayet süreye bağlı bulunnmadığından uzatılmasına gerek bulunmadığı ve ve velinin velayeti altındaki çocuğu ile ilgili yasal işlem yapma yetkisinin devam ettiği, velinin kısıtlıya ait emekli, dul-yetim, özürlü vb. maaşlarını bankanın velayet yetkisine dayalı olarak çekme yetkisinin bulunduğu anlaşıldığından ayrıcıa vasilik süresinin uzatımı ile ilgili karar verilmesine gerek olmadığı anlaşılmakla aşığıdaki şekilde karar verilmiştir.
KARAR; Yukarıda açıklanan nedenlerle;
1-Velayet devam ettiğinden vasilik süresnin uzatılması ile ilgili yeniden karar verilmesine yer olmadığına,
2-Kısıtlının emekli, duli yetim, özürlü vb. aylığı bulunması halinde vesayet sona erinceye kadar kısıtlının sağ olması şartı ile ilgili kurum tarafından veliye ödenmesine,
Dair dosya üzerinde yapılan inceleme sonucu karar verildi..

"kısıtlama sebeplerinin ortadan kalkmadığı"na hükmetmiş mahkeme. Ya bunun aksini söyleyen bir sağlık raporu sunmalısın mahkemeye ya da bu durumun tespiti için mahkemenin hastaneye sevk etmesini talep etmelisin karara itiraz edip...
Aksi halde bu karar kesindir...

Üst Alt