Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasiliği kaldırmak istiyorum. Bir yol gösterir misiniz?

laugh4life

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
9
Birkaç yıl önce babam benden habersiz 2022 engelli aylığı başvurusu yapmış ve oradaki memur da bu aylığın alinabilmesi için vasi tayini lazim demiş ve babam da mahkemede vasi tayin olmuş.2022 engelli aylığı almıyorum.Raporum psikolojik ama kesinlikle vasi tayini gerekmektedir gibi bir ibare yok hatta raporda işlerini kısmen yapabilmektedir de yazıyor.Yani vasi tayini 2022 aylığı alınsın diye yapılmış.Ben vasiliği kaldırmadan önce babam yaşlı olduğundan uğraşmasın diye vasiliği ablam üzerine aldırdım.Ve ben şimdi bu vasiliği kaldırmak istiyorum.Ancak bunu raporuma dokunulmadan yani iptaline yol açmadan yapmak istiyorum.Yolu nedir acaba?Bir avukata bu şekilde anlatsam vasiliğin kaldırılması kolayca hallolur mu?

@laugh4life,

Selam,

Siteye hoşgeldiniz.

Bir avukatla görüşüp, halletmeniz mümkündür.

Eğer maddi durumunuz elverişli değilse, bulunduğunuz İl'deki Barodan Ücretsiz Avukat talep edebilirsiniz.

Bol şanslar.

@friends,
Teşekkürler.Bu işlemi raporu iptal ettirmeden yapabilirim di mi tabi avukat aracılığıyla?

Doktorunla görüş önce yol gösterir sana... Rapora bir şey olmaz dert etme.

@RssCip,
Herhangi bir doktorla irtibatım yok şu an.Rapor ve oranına atama olana kadar dokunulmasını istemiyorum.Yani heyete falan girmeden bu işlemin hallolmasını istiyorum.

@laugh4life,

Psikiyatrik hastalık ayrı; Kısıtlı olmak ayrı şeylerdir.

Her Psikiyatri hastası kısıtlanmaz. Vesayet kaldırılınca da zaten iyileşmiş olmazsınız.

Yani vesayetin kalkması, raporunuzun iptal olacağı manasına gelmez.

Son düzenleme:
@friends,
Doğru söylüyorsunuz.Benim bunu söylememdeki amaç bazı sitelerde vasiliğin kalkması için yeniden heyete girilmesi gerektiği gibi birşey yazıyor ancak ben rapor dolayısıyla vasi altına girmedim.2022 aylığına başvuru sırasında memurun yönlendirmesi sonucu böyle bir mağduriyetim oldu.

Üst Alt