Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasiliği nasıl iptal ettirmeliyiz?

istanbulistihbarat

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar babam omurilik felçli olduğu için 2017 de onun vasisi olmuştum memleket te bi bahçemiz var onu satmak istiyoruz fakat ben vasi olduğum için dilekçe yazmam gerekiyor satış izni almam için fakat baya uğraştıracak gibi memleket te ki yer hakkında bilgi alınıp değer biçilip vs vs daha sonra izin verilirse satış yapabilirim ben fakat devlet babamın adına bi hesapta parayı tutacak mış dedim ki kalem odasına kardeşim benim babamın aklı dengesini yerinde okuma yazması var imza atabiliyor onu götüreyim o zaman o satışı versin diyorlar ki kısıtlı görünüyor buda mümkün değil ya nasıl yapcam ben bu işi diyorum ki vasiligi iptal ettirebilirmiyim acaba mahkemece.. eğer vasilik kalkarsa noter den vekalet alıp halletmek daha kolay olmuş olur bana bu konuda kim akıl verebilir acaba

Merhaba,
Öncelikle görülüyor ki bu konu biraz canınızı sıkmış geçmiş olsun. Vesayet Hukukunda Sulh Hukuk Mahkemeleri "Vesayet Makamı" Asliye Hukuk Mahkemeleri ise "Denetim Makamı" dır. Kısıtlı olan kişinin (Babanızın) bir taşınmazına ilişkin satış ise ancak Medeni Kanun'un md. 444 ve 462 hükmünde belirtildiği üzere "Mahkemenin İzni" ile mümkündür. Bu satışı sizin mahkemeden talep etmeniz gerekir. Doğrudan vesayetin kaldırılmasını istiyorsanız, bunu da mahkemeden dava yolu ile talep etmeniz gerekecektir. Ancak bu durumda mahkemelerin gözettiği kıstas "Kısıtlılık Nedenlerinin Ortadan Kalkıp Kalkmadığı" olacaktır.
Başarılar.
Av. Enes YILDIRIM

Üst Alt