Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasiliği yenilemediğim için evde bakım maaşına ceza geldi!?

Yimen

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Annem 2013 yılından bu güne ananem evde bakım parası alıyordu ben evliyim ve aynı evde ikamet ediyoruz gelir durumunu ayarlamak için 2013 yılında ananemin vadisi oldum ve 2 yılda bir yenilenmesi gerekiyormuş ne mahkemeden nede eve gelen memurlar bunun izahını yapmadılar 2015 yılında cadılık bitmiş ve bu ayda maaş kesildi kesildiği gibide 2015 ten bugüne kadar olan kısma ceza gelecekmiş

şimdi sorum şu:2015 yılından beri her yıl eve gelip kontrol ediyorlar ve sıkıntı yoksa ödeme devam ediyor eve gelen memurlar işini doğru yapsa idi bu gün bu sorunla karşılaşmazdık bu cezayı ödeyecek maddi durumumuz yok ne yapmamız gerekir bilgisi olan abilerim den anlamlarından yardım bekliyorum

Yimen
sizi uyarmamaları bi anlam ifade etmez mısal bakım maaşı alırken,evdekı kişi sayısı azaldıgnda ya da adres değişikliği oldugnda gelirde farklılık oldugnda tüm değişiklik ve farklılıkları bildirmek sizn göreviniz vasılık bitmedn yenı karar cıakrıp bıldırme yükümlülüğü size ait.seçim arefesinde belkı cezalar affa ugrar ama gende bağlı oldugnuz kuruma gidip yüzyüze görüşüp durumunzu anlatın.

Tmm ama ne adliyede nede 2013 ten beri her yıl gelen memurlar bize vasiliğinizi yenileyin yada vasiliğiniz bitmiş diye bişey demediler bunlar yıllık denetleme yapıyorken 2015 yılında n bu güne kadar gelen memurlar bu konuda uyarmıyorlar ise görevini tam olarak uyguluyorlar mı diyeceğiz

Nasıl olur
Vasilık sınırsız değil mi
Hem oğlu isen vasilığe bile gerek olmaz, bakım başvuruda

Bilmiyorumki yeni öğrendim 2 yılda bir yenilenecekmiş

Zorro

aynı evde ıkamet edıyolar vası değil bakıcı olarak başvursaydı bunlar olmazdı.acaba vasiliği kendımı çıkardı yoksa çıkarması mı istendı istendı ise niye istendi.

Ben bakıcının oğluyum
Vasili memur istedi aynı evde ikamet ettiğiniz halde beni eşimi ve çocuklarımı sistemde gelir tablosunda saymadılar ancak biriniz vasi olun ancak ozaman sayılırsınız dendi

Yimen
Vasilık Karar kağıdında sure falan yazmaz, edebidir.
Bizim akrabaya teyzesinin kızı başvurdu vası olmuş, geliri çıkınca vazgeçmiş, 13 ay maaş alamadı.
En sonunda yaşlı anne vasiliği aldı da Tabi mahkeme yoluyla,
Maaşına bağlandı

Yimen
memur neye dayanarak ısteyık.aynı hanede resmi ikametınız varken sizi saymamazlık edemezler.annenızın engelı neykı vasılık karar ısedıler

Galiba Yabancı biri Bakıcının oğluymuş -mka

Vasi kararından maaş kesildiğini ilk kez duyuyorum vasi kararları 2 yıllık olur evet yenilemek gerekir ama evde bakım için vasi kararı gerekmez ki 2022 için gerekir zihinsel engelliler için evde bakım maaşını zaten bakana veriyorlar böyle saçmalık olur mu hiç

Yabancı biriyse vasi kararı şart beyto1616
Zihinsel engelli parayı Bilmezki, onun için bakıcıya verirler

Zorro bakım maaşı zaten bakıcıya veriliyor engelliye değil.. engelliye verilen 2022 maaşı ikisi farklı maaşlar

Sadece Bakıcının hesaba yatar,
ama maaş çekme kartı, engellinin elinde olursa Bal Gibi Alır engelli birey
beyto1616

Yimen
ya sen yanlış anlatıyorsun ya da sana yanlış bilgi verilmiş.
vasilik yenilenmediği için evde bakım aylığı kesilmez.

ama 1 temmuz 2014 tarihi öncesinde şöyle bir durum olmuşsa durum başka. 1 temmuz 2014 tarihi öncesinde hanedeki herkes hane gelirine dahil edilmiyordu. sadece yönetmelikte bahsedilen bakmakla yükümlü bireyler hane gelirine dahil ediliyordu. mesela sen evlisin. dolayısıyla evli torunlar anneannenin hane gelirine dahil edilemezdi. ama vasi olup bakıcı olursan eşin ve çocuklarınla birlikte hane gelirine dahil edilirdin.

ama bu eskide kaldı. 1 temmuz 2014 öncesiydi. bu tarihten sonra hanede kalan herkes hane gelirine dahil edilmeye başlandı. 1 temmuz 2014 tarihi itibariyle 2828 sayılı kanun'un ek 7. maddesi gereğince hanede kalan bireyler gelir hesabına dahil edildi.
dolayısıyla vasilik kararın olmasa da sen, eşin ve çocukların ninenle birlikte kalıyorsanız, hane gelirine dahil edilirsiniz zaten. dolayısıyla vasilik yenilemedin diye sana borç çıkartılamaz. 1 temmuz 2014 tarihi öncesi durumda bir sorun varsa zaten af kapsamındasınız asla borç çıkartılamaz.

özetle ninenin evde bakım aylığının kesilme gerekçesi asla vasilik yenilememe olamaz. evde bakım aylığını kesme gerekçesi bundan dolayı olduysa bu bir hatadır. yasal bir işlem değildir. itirazın sonucunda bu yasal olmayan işlemden dönmek zorundalar (ek olarak, ocak 2017'e kadar olan borçlar affedildi, af kapsamındasındır, borç çıkartılamaz.)

o yüzden sana yardımcı olmamı istiyorsan şu sorularımı cevapla:

1) hanede toplam kaç kişisiniz? ninen sizle mi kalıyor?
2) ninenin bakıcısı kim? annen mi sen mi?
3) hanede kalan herkesin aylık gelirini topla. hanede toplam aylık gelir ne kadar?
4) evde bakım aylığı alıyorken mal mülk aldınız mı? (araç,ev,tarla,arsa vs)
5) evde bakım aylığı alıyorken haneden ayrılan ya da haneye gelen oldu mu?
6) evde bakım aylığı alıyorken gelir değişikliği oldu mu? sonradan çalışmaya başlayan, aylık alan vs gelir değişikliği oldu mu?
7) hanede evde bakım aylığı hariç alınan yardım ve gelir dahil hepsini hane gelirine dahil et.

Zorro Arkadaşım alıp almadığını tartışmiyoruz burda kart bende olursa bende çekerim maaş bakıcıya ödeniyor diyoruz engelliye değil adı üstünde bakım maaşı bakıcıya verilir sen neyin mücadelesini veriyorsun anlamadım ki ben

Üst Alt