Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasinin geliri evde bakımda hesaba dahil mi?

mikado456

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
kalem hn.lütfen çok acil cvp yazar mısınız.bugün evde bakım için eve geldiler.vasi olduğum için gelir kriterim baz alınıyormuş .bu doğru mu.sevgi ve selamlar size...

mikado456
bakıma muhtaç engelliyle aynı hanede yaşıyor ve ikamet ediyorsanız ister vasi olun ister olmayın fark etmez evde bakım aylıgı gelir hesabına dahil edilirsiniz. ama ayrı hanede yaşıyor ve ikamet ediyorsanız gelir hesabına dahil edilmezsiniz.

çok telekkür ederim melek hn.yarın bekliyorlar kuruma.ne yapmam gerekiyor.yeni yasa çıkmak üzere olduğınu biliyorum.tekrar başvuruda bulunabilir miyim. bu arada vasisi olduğum kardeşimle aynı hanede yaşıyoruz.

yeni yasa değil de yeni yönetmelik çıkacak. bunu söylemiştim ben. eger evde bakım aylıgı kesilirse daha sonra tekrar tabi ki başvurabilirsiniz. şartlarınız uygun olur olmaz hemen başvurursunuz.

sizden duydum zaten.iyiki varsınız.tekrar teşekkür ediyorum. selam ve sevgilerimle...

merhaba kalem hn;
daha önce size yazmıştım.gelir kriteri yüzünden bakım aylığımız kesildi.evimiz apartmanda son iki kat.( ayrı daire kapısı var) vasisi olduğum kardeşimin geliri yok.bizim gelirimiz yüzünden maaş kesildi. onu üst kata yerleştirdik.ev 2 kat ama tapuda tek görünüyor. dolayısıyla aynı hane ikamette görünüyoruz.

kardeşim üst katta tek yaşıyor görünse bakım aylığı tekrar bağlanır mı.şimdiden teşekkürler

mikado456 öyle ayarlayın ki kardeşiniz ustte ayrı adreste gorunsun. ADNKS kayıtlarında sizle aynı adreste çıkmasın. kardeşinizin ikamet adresi hem sizden ayrı olsun hem de orada yaşasın. orada ikamet ettiği göstermelik olmasın.
tapuda iki ayrı adres şeklinde düzenleme yaptırın en kısa sürede. bu şekilde ADNKS kayıtlarında kardeşiniz ayrı adreste gorununce de gidip evde bakım aylıgı için başvurunuzu yapın. gelişmelerden de haberdar edin.

Üst Alt