Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasisi memur olmayan engelli Yeşil Pasaport alabilir mi?

AhmetZekiDerman

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Babam memur ve yeşil pasaport hakkına sahip.

Annem ise ev hanımı.

Abim ise zihinsel engelli. Abimin vasiliği anneme ait.

Bu şartlar altında abim babamın yeşil pasaport hakkında yararlanabilir mi?

Saygılar

erkeklerde 18 universite okuyorsa 25 yas.kizlarda 25 universite okuyor diye biliyordum lakin kiz cocuklari evleninceye kadarmis..

anneniz yesil pasaport cikarabilir.engelli kardesinizde yas tutuyorsa cikarabilir.

apomek kız çocukları evleninceye kadar ebeveynlerinin yeşil pasaportundan yararlanmıyor. eskidendi o.
benim yeşil pasaportum var. kızım benden dolayı yararlanıyordu (üniversitede okuduğu için). ama bu 9 temmuz'da 25 yaşını tam olarak doldurduğu için hakkı bitti. bundan da gayet üzgün maalesef.
oğlum halen benden dolayı yeşil pasaportlu ( o da üniversitede okuduğu için). 25 yaşını dolduruncaya kadar tabi. 25 yaşını doldurunca o da hakkını kaybedecek.

engelliler için yaş sınırı yok. 18 yaşından büyük bir engelli, bakıma muhtaç olduğuna dair sağlık kurulu raporu alırsa, çalışmıyorsa, evli değilse ve yeşil pasaport sahibi ebeveyni ile aynı hanede ikamet ediyorsa yeşil pasaport alabilir.
ayrıntılı bilgi için bkz:Sayfalar - Kimler Hususi Yesil Pasaport Alabir

Üst Alt