Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasisi olduğum kardeşimin üstüne olan arabayı 10 yılın sonunda nasıl satabiliriz?

rambo4

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Sevgili arkadaşlar
zihinsel engelli kardeşim %90 üzeri alınan 10 yılı dolmuş araçı satmak için ne yapmalıyız.
5 yılı dolduğu için direkt satamıyor muyum .?
Kardeşimin vasisi benim neden satmak ve almak için ayrıca izin almam gerekiyor.?

rambo4

Vasi atanmışsa, araç mahkeme nezdinde kayıt altındaysa, satış için hakimden izin almanız şarttır

İzin için başvurduk.aracı satmaya ve yeni araç almak için.
1-) Mahkeme aracı bilir kişinin belirlediği fiyata satabilirsin sattığın parayıda kısıtlıya açacağın bir banka hesabına 3 ay vadeli yatıracaksın dedi.
2-) Yeni bir araç almak içinde izin verdi.

Sorumuz kısıtlı kardeşim zihinsel engelli.Sattığımız aracın parasının üzerine para koyup yeni bir araç alacağım.
Burada kısıtlının yani kardeşimin üzerine banka hesabı aç ve 3 ay vadeli hesapta tut diyor.
Şimdi bu nasıl bir çözüm olacak.?

sevgili oturan boğa
izin almak için mahkemeye başvurdum.
çıkan kararda
1) aracı 39.000 tl den aşağı olmayacak şekilde satabilir ve parayı kısıtlının yani zihinsel engelli kardeşimin adına açılacak hesaba 3 ay vadeli şekilde yatıralacak.
2) vasisi yani ben herşeyini ben ödemek sureti ile yeni araç alınmasına yetki ve izin verdi.

yani bu konuda sadece gülüyorum siz ne dersiniz.
Bu durumda yani kardeşi zihinsel engelli olup araçı satıp yerine araç alan var mı .?
Yardımcı olurmusunuz.?
Teşekkür ederim.

ahh şu medeni kanun. VESAYET HUKUKU SAÇMALIKLARI..

rambo4

Satıştan elde edilecek para yeni araç alımında kullanılamayacak mı yani? Bu konuda hakim ne dedi anlamadım?

Bizde anlamadık ??Bu konuda benzer durumu olanlar bize yardımcı olursa seviniriz.?

Üst Alt