Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasküler Venöz Malformasyon sorunu nedeniyle askerlikten fuafiyet mümkün mü?

saleen

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sol bacağımın uyluk kısmında kas ve toplar damar arasına sıkışan 19*4*4,5cm venöz malformasyon görüldü,
2011 yılında anjiyo olduğumda damar bağlama işleminde bulunuldu ancak bağlama yapılamadı,
2013 aralıkta Skleroterapide iğne ile sinir uçlarını yakmak istediler ama lezyonun venöz sistemle bağlantılı olması nedeniyle işleme son verildi...

çok ağrılarım oluyor, uyku problemine sebep oluyor bazen 3-4 saat uyuyabiliyorum ve misal dışardayken belli bir süre sonra yürümemde aksamalar oluyor, bacağım çok şiştiği için evde buz tutuyorum vs:(

Bu durumda askere alınır mıyım? ve bildiğiniz bir tedavi yöntemi var mı?
(vasküler yapıdan ve toplar damara yakınlıktan dolayı bıçak tedavisi de yapılamadı)

Çok teşekkürler

Bende de sol alt ekstremite de venöz yetmezlik vardı coumadin de kullandım fayda sağlamadı ameliyat da önerilmiyor bu gibi durumda askerliğimin 5. ayında elverişli değildir raporu aldım durumun benimki gibiyse rapor alırsın diye düşünüyorum.

Bu konuda deneyimi olan başka kimse var mı?

Kusura bakmayın arkadaşlar sitenin adını unutmuşum. Sonuç olarak askerlikten muaf tutuldum. Raporda "Tanımlanamamış kapiller damarların hastalığı ve hemanjiom" yazdılar. "Savaşta vs kesinlikle elverişli değildir." yazıyor. Şimdi ne yapacam ya bana kimse iş vermezse :confused:

Peki sağlık kurulunda derecelendirme yaptırdın mı? O işler nasıl oluyor? Biliyor musun?

Üst Alt