Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vazife malülü aylığı başvurusu yaptım. Sonuç ne zaman belli olur?

derbeder47

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
30
Arkadaşlar ben 2007 yılında Askerliğimi yaparken pisikolojimi bozarak Askerliğe elverişli değildir Raporu Aldım
sonuç itibari ile ben bu vatanı ben bu milleti korurken sağlığımdan olduğumdan dolayı vazife malülüğü aylığı için Askeriyeye yazdığım
dilekçey sonucu Askeriyede bana Raporlarımı belgelerimi sgk başkanlığına göndermemi söyledi bende evraklarımı
tamamladım ve gönderdim e devlette bakıyorum emekli işlemlerim başlamıştır Ama detay kısmında Ayrıntı yok
sgk evrak takibinde ise elden sevk edilmek üzere işlendi diyor yalnız 20 gündür ilerleme yok yaklaşık 45 gündür
emekliliğimi bekliyorum Askeriyden Aldığım Rapor bir hecmeden fazla tekrarlayan psikotik bozuklukla Askerliğe elverişli değildir
sivildende Aldığım Ağır engelli şizofreni hastası olduğumu gösterir Raporumuda gönderdim e devlette neden detay
kısmında Ayrıntı yok ne zaman emekli olurum daha ne kadar sürer tecrübeli arkadaşlardan cevap bekliyorum saygılar.

arkadaşım bende aynı senin gibi derten muzdariptim benim askerlik teşşizimde aynı seninki gibi 10 ay askerlik yaptım askerde rahatsızlandım çürük aldım sonra sgk ya gönderdim sonuç olumsuz şizofreni askerligin tesiri ile oluşmamıştır diye ret oldu inşallah yanılırımda senki olumlu olur o evrak takibi oluyor senin baktıgın emeklilik işlemin başlamamış emekli olursan sana cvp gelecek postayla sabret gelişeleri paylaş bizimle bu aylık olmazsa 2022 aylıgı ve bakım aylıgına başvur

paranoya kardeşim teşekkür ederim yorumundan ötürü yalnız neden e devlette detay kısmında
Ayrıntı yok sgk bizi bilgilendirmesi gerekmezmi birde ne demek biz Askerde vatan millet Nöbetinde
sağlığımızdan olduk nasıl olurda devlet bize sahip çıkmasın birde ben Askeriyeye dilekçe gönderdim
bana gelen mektupta Askerliğe elverişli değildir Raporu Alanlara sgk maaş bağlayıp emekli ediyor diye
çünkü yönetmelikte diyorki sağlam Raporu Alıp Askere gidip sonradan Askerde sağlığı bozulup Askerliğe elverişli değildir
Raporu Alanlara sgk maaş bağlar diye yazıyor peki senin neden kabul olmadı benimde emekli olmaktan başka
çarem kalmadı yıllarca memu7r olacaz dedik olmadı birde buda olmazsa napacaz bilmem

aynı banada dediler bende heryere dilekce gönderdim sgk ya başvurun dediler başvurdum olumsuz oldu mehmetcik vakfına da başvurabilirsin hakkın var belki ordan emekli olabilirsin burası türkiye kardeş maaş baglamamak için elinden geleni yapıyorlar bekle sabret sana olumlu veya olumsuz cvp verirler

sen kaç ay askerlik yaptın bi yazsana

çok değerli kardeşim paranoya bende 9 Ay Askerlik yaptıktan sonra çürük Aldım
yani iki durum var eğer Askere gitmeden yani Askerliğin tesiri ile değilde önceden çürük Alırsan
o zaman hiç bir hak yoktur Ama ben Askere sağlam gidip vatan millet Nöbetindeyken sağlığımdan oldum
yani Askerde hastalandım o zaman hakkım var beni emekli yapacaklar çok bağladım kendimi emekliliğe
inşaallah olurda dua et kardeşim selamlar.

paranoya kardeşim Ayrıca ben Mehmetçik vakfınada Raporlarımı belgelerimi teslim ettim
şuanda bekliyorum inşaallah olurda bizde bu yokluktan bu yoksulluktan kurtuluruz kendi
Ayaklarımızın üstünde dururuz sığıntı gibi yaşamaktanda kurtuluruz sende pes etme hakkını Ara

yorumunuzdan dolayı teşekkür ederim hayırlı geceler

bülent Abi bu konularda Adeta uzman bir Abimizdir kendileri nerelerdeler Acaba
bir el Atsa benim konuya saygılar.

derbeder47

Askeri mevzuat konusunda çok yetersizim. O nedenle net bir şey söyleyemiyorum maalesef. Ama yazdıklarına bakınca, rahatsızlığın askerlikten kaynaklı olduğunu anlıyorum. Bu da hak elde etmen için yeterli.

Evrağın tamamlanması ve maaş bağlanması süreci uzun olabilir. Çok umursama bunu. Sonu güzel olsun inşallah.

bülent Abi bana zaman Ayırıp cevap verdiğin için çok teşekkür ederim
Allah razı olsun cumanızda mübarek olsun saygılar.

arkadaşlar konu hakkında bilgisi olan başka kimse yok mu yorumlarınız bekliyorum
saygılar.

çok teşekkür ederim Bülent Abi selamlar saygılar.

Bülent Abi dört gözle bekliyorum emekli olmayı 06.07.2015 te emekli başvurumu yaptım yani yaklaşık 67 gün oldu beklemekten duman oldum inşaallah dediğin gibi olur dua etmeniz dileğiyle saygılar.

saygı değer arkadaşlar ben askeri personel iken görev esnasında düşerek belim kırıldı ve 5 adet platin takıldı emekliye ayrılalı 1 hafta oldu bu surec tam 1,5 yıl surdu ve bana verilen cevap yine saşlıymışsın erken bitti denildi ve bu sureç bilgi sitres acı bakımından çok şey kazandırdı yardımcı olabileceğim konular da elimden geleni yapmaya hazırım saygılrımla

ersoylar benide bilgilendirirmisiniz neden bu kadar uzun sürdü emekli olmanız
bende vazife malülüğünden emekli olmayı bekliyorum emekli oluduğumda benim
maaşım nekadar olur birde ben 2008 yılında Askerliğe elverişli değildir Raporu Aldım
geriye dönük 7 yıllık birikmiş maaşlarımıda Alırım değilmi tazminat hakkım falande var Ayrıca
sivildedende Ağır engelli şizofreni hastası olduğumu gösterir Raporum var hepsini gönderdim sgk ya sorularıma cevap
verip beni Aydınlatmanızı istiyorum saygılar.

merhaba derbeder47 emekli maaşınızı söylemek imkansız sizi 1556 numaralı nizamnameye göre askeri hastaneye sevk yapacaklar malüllük servisi ile irtibata gecin ankara kamu emeklileri daire başkanı güngör hanım var yardımcı olur 312 458 7000 arayarak dahili 7412 net cevap alırsın geçmişe dönük her hakkı alacaksın buna eminim

ersoylar değerli yorumunuzdan dolayı teşekkür ederim nasıl yapacaz yani
benim zaten Askerliğe elverişli değildir Raporum var hemde iki defa Askerliğe elverişli değildir
Raporu Aldım birini konya Asker hastanesinden Aldım birinide diyarbakır Asker hastanesinden
Aldım konyadan Aldığım Rapor 2008 yılında Aldım birini diyarbakırdan Aldım 2009 yılında
birde ben zaten emekli başvurumu yaptım iki Aydan fazladır emekli işlemlerim başlamıştır
sgk Raporlarımı sağlık kuruluna göndermişti sgk yı Aradım şimdide maaş kuruluna girecekmiş
15 günü bulurmuş yani inşaallah emekli olacam en geç onuncu ayda peki ben geçmişe dönük
maaşlarımı Alabilecekmiyim saygılar.

derbeder47

iki defa askerliğe elverişli değildir raporu alınmaz. bahsettiğin raporlar farklıdır belki sen anlatamıyorsun. askerlik yaparken hastalanmanı gerektiren askerlikten kaynaklı bir olay oldu mu? Psikolojini bozan bir sorun?
askerlik sırasında psikolojisi bozulan ya da hastalanan çok er var ve askerliği bitmemişken sonradan askerliğe elverişli bulunmayıp ilişiği kesilen. bu forumda bu örneklere çokça rastlayabilirsin. askerlik sırasında her hastalanana çürük aldı diye geçip vazife malüllüğü aylıgı baglanmıyor. askerlik yaparken görev sırasında askerliğin tesiri ve etkisiyle hastalandığının belgelenmesiyle mümkün bunlar. şizofreni raporun olabilir. ama bu hastalıgının askerlik yaparken görev esnasında oluştuğunun belgelenmesi gerekir.
bu işler de çok uzun surer. istersen şuradan vereceğim linki incele:http://www.engelliler.biz/forum/ask...yliklari-icin-basvuru-sureci-ve-belgeler.html
bu aylıga çok umut bagladığını görüyorum. tek umut haline getirme lütfen bu aylıgı.
bu aylıgın baglanacagını düşünmüyorum çünkü.

Kalem hanım zaman Ayırıp değerli yorumunuzdan dolayı çok teşekkür ederim
yalnız diyeceğim ben bütün resmi kurumlara dilekçe göndermiştim ve Aynı zamanda
tüm kurumlardanda cevap geldi karakuvvetlerinden bana bütün raporlarını nüfus kayıt
örneği vesaire hepsini bize gönder denildi bana birde bana gelen kağıtta kanun hükmünü söylüyor diyorki Askerliğe
elverişli değildir Raporu Alanlara sgk maaş bağlamakta Aynı zamanda mehmetçik vakfıda yardım yapmaktadır diye

Aynı zamanda mehmetçik vakfındanda cevap geldi raporlarını gönder diye bende sgk başkanlığına mehmetçik vakfına
raporlarımı teslim ettim sonuç bekliyorum tekrardan şunu söyliyim Askere gitmeden Askerlik yapmadan verilen çürük
raporuyla hiç bir hak idda edilemez Ama benimki farklı ben vatani görevimi yaparken 9 dokuz Aylık Askerlikten sonra
Askerliğe elverişli değildir raporu Aldım dolayısıyla bana vazife malülü Aylığı bağlanması lazım hakkım olanda bu saygılar.

Kalem hanım evet ben iki defa Askerliğe elverişli değildir raporu Aldım birincisi
2008 yılında konya hava hastanesinden Aldım ikinciside 2009 yılında diyarbakır Asker hastanesinden Aldım
sebebide şu bana Askerlik şubesindeki memur söyledi o yıllarda bazı erlere sahte çürük raporu verilmiş
Genelkurmay başkanlığıda soruşturma yapmış tüm çürük raporu Alanlar tekrar hastanelere sevk edilip
değerlendirmeye Alınmış dolayısıyla bende ikinci defa Askerliğe elverişli değildir raporu Aldım
sivildende Ağır engelli şizofreni hastası olduğumu gösterir raporum var buda oldu üç inşaallah
emekli olurum dua etmeniz dileğiyle saygılar.

ersoylar

bende ayni durumu yaşadım. fakat baya ihmal ettim. 2011 de 6 adet platin takildi ve elverişsiz raporu verildi. cok üstüne düşmedik o zamanlar. hala geçerliliği devam eder mi ? hangi adimlari izlememiz gerekir ?

Görev esnasında olduğuna dair bir tutanak var ise vazife malulü olabilirsin diğer türlü mümkün değil

2017 de paraşüt kazasi geçirdim kayseride er olarak askerlik yapiyordum vazife malulü olarak emekliliğe basvurdum suan evraklarim saglik kurulunda onlardanda vazife maluliyetiniz kabul edilmis 6. Dereceden surekli olarak kabul edilmis cevabini aldim simdi ben ne kadar aylik alirim? Tazminat oderler mi ve bu ayligin baglanmasi tahmini ne kadar sürer cevaplariniz icin simdiden cok tesekkur ederim

nasıl oldu senin iş vazife maluli maaşın

Üst Alt