Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ve ölüm... [O an]

Anlamsız

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Yıl 2003 aylardan 15 eylül ve ben evimden ya Allah,Ya bismillah diyip çıktım çocuklarımın ekmeği için göreve.O gün okulların açılma günüydü ve çocuklarımı okula bile götüremeden koyuldum işime. Bir kurumda amir olarak çalışıyordum. İşim ulaştırma ile ilgili Elektrikli tren hat bakım ve işletmeydi. Bindim özel bakım trenine sanki sonsuzluğa giden bir yolculuktu ve geriye dönüş yok gibi süzülüyordu dağlardan, tepelerden, uzun tünellerden. Ve arızanın olduğu mahalle geldiğimizde ekip olarak tren yolunu açma telaşı.
Hani evine,okuluna,sevdiklerine kavuşmak isteyenlerin çok beklememesi adına yoğun tempo ve zevkle yapılan iş. Ve saatler 11.00'ı gösterdiğinde sadece gökyüzünde uçtuğumu farkettim. Ve sonrası gözlerimi açtığımda bir ambulans sireni ve ben sedyede yanımda bir kaç arkadaş bir an bacaklarımın koptuğunu düşündüm. Çünkü hissetmiyordum. Noldu bana dedim,arkadaşlarımdan biri vagonun üstünden yani 6 m den aşşağı düştün dediler.B acaklarım duruyormu dedim evet dediler. O zaman bacaklarım kırılmıştır diye düşündüm. Belimin kırıldığı akımın ucundan bile geçmedi.
Ama gerçek olanda buymuş,yani omurgam kırılmış ve sinirler kesildiğini sonradan anladım. Ve uzun bir yoğun bakım süreci ve sonrası yoğun bakımda unutulmuş bir adam.
Tam 21 gün hiç akli dengemde birşey yokken akıl hastası (Allah yardımcıları olsun) insanlarla kaldım. 21 gün ne yemek ne içmek nede uyumak. İstesen de uyuyamassın gece yanında ölen insanlar. Ve ameliyat ve fizik tedavi ve ilk defa çocuklarımdan uzak bir bayram geçirmek. Bunu ancak yaşayan bilir. Ve defalarca ölmek....

Velhasıl 1 yıl sonra evdeyim. Ama ölmeyi isteyen bir babayım artık. İçimden diyorum ki işe yaramayan bir babanın çocuklarına yük olmaktan başka neye yararki. Bir gün büyük oğlumun mezuniyet törenine istemeye, istemeye gittim. Özel bir okulda okuyordu oğlum burslu. Törenin ortasında plaket verme işleri başladı ve oğlum yanıma gelerek "baba iyiki varsın ve bu gün burdasın" demesiyle bir anda baba olduğumu tekrardan hissettim ve dedim ki oğlum beni bu halimle bile yanında görmek istiyorsa ben de inadına, inadına ,inadına yaşamalıyım.
Ve bu gün yıl 2010 aylardan 20 nisan o oğlum güzel bir üniversite kazandı şu an okuyo. Diğer çocuklarımın da mezun ettim. Ve baba evinde yaş 46 sessiz,s edasız sevdiği eşiyle yaşıyor.
Tedavi gördüğüm sürece hep şu duayı etmişimdir. Allah taşımıyacağımız yükü değil,taşıyıcağımız yüklede imtihan etmesin.Çünkü insanoğlunun taşımayacağı yük yok,veya taşımam demesiylede değişen birşey olmuyo. Kuzu kuzu taşıyoruz işimize gelsede,gelmesse de...
Yaşadıklarımın yüzde ikisini anlattım bu kadar oldu

.Selam ve sevgilerimle

Bu duyguları bi çoğumuz yaşadı halende yaşıyoruz ve yaşıyacağızda.. geçmiş olsun diyemiyorum çünkü geçmiyo :) biliyorum.. sabır diliyorum sadece, isyan etmek yok desemde, sabır bitince ediyosun sonra pişman olacağını bile bile.. elindekilerin kıymetini bil eşin çocukların var , olmayanları düşün ..

hey anlamsız...naptın ya sen uzdun bızı bak!

ama bırazda kızdırdın ha!ne demek işe yaramamak...keşke babam hayatta olsaydı.bugunden tezı yok her gun bu konuya engellı olupta bışıler başarmıs ınsanlardan bıtane eklıyorsun...
ben sana kendımden örnek verirdim ama tanımıyorsun,
s.hopkıngs dedim ooooo çok uçuk bır örnek derdın
beethoven o öldümü diycen....

tama işte sana oturanboğa örneği...benım emeklığımı olamazsın diyen ıkı duzune adama olurum diye dıklenmeme neden oldu!hemde o ıkı duzune ordu yüksek lısanslı yıllarını iş hayatına verip uzmalaşmış kısıler
bunu oturanboğa nasıl yaptı bılıyormusun oturduğu yerden!

kolaymı kolay değil tabı başına gelenle başımıza gelenler....ama anlamsız
hıc yapamıyorsan çocukların için gulmeyı dene ben oyle başladım...sonra
eşim ...annem ablam..derken vallahı bak arkası gelıyor...

kabullenecez!çok guzel kıtaplar var!
ve lutfen engelıne zaman tanı sen ona o sana alışınca bak hayat gene anlamını kazanıyor
sevgiyle kucaklıyorum

cok geçmiş olsun..aileniz ve sevdiklerinizle bundan sonra mutlu bir hayat geçirmenizi dilerim..hayat herşeye ragmen devam ediyosa sizde yaşayın en güzel sekilde inşallah..

Herkese teşekkürlerimi sunarım.Aslında yazmıyıcaktım.Ama bu akşam içimden geldi.En azından paylaşmak istedim.Sevgiyle ve umutla kalın..........

Öncelikle hikayenizi bizlerle paylaştığınız için teşekkürler. Çok zor günleriniz olmuş. Ama hepsi geride kalmış. Ne olursa olsun yaşam herşeye rağmen güzel. Bence çok şanslısınız. Başarılı çocuklarınız var. Onların başarılarını görmek size gurur verir. Çocuklarınızda sizin gibi bir babaları olduğu için çok şanslı, onları okutup güzel yerlere getirmişsiniz. Size eşiniz ve çocuklarınızla birlikte mutlu bir ömür diliyorum. Herşey gönlünüzce olsun.

siz cocuklariniz icin her zaman lazimsiniz baba demek guven demek
moralinizi duzgun tutunuzkendinizi birakmayin hayat her seye ragmen yasaniyor

bir çocuğun her zaman yanında olan bir babaya ihtiyacı vardır.. çocuk dediğime de bakmayın bu arada koskocaman insanlar olsak bile bunu isteriz.. ve de siz gerçekten baba olmayı becerebilen insanlardansınız.. zor günler geçirmişsiniz ama bundan sonrası için çocuklarınız ve sizin adınıza güzel günler diliyorum..

Cocuklarinizi büyütmüssüz sayenizde okuyorlar kaza gecirene kadar bazi babalarin yapamadigi cok sey yapmissiniz bence bunlari hic düsünmeyin lütfen

Merhaba Anlamsız ..

Hayat herkese, acı tatlı sürprizler sunuyor.. Sınıyor.
Tabiiki, gönül isterdi ki, böyle bir acı hiç yaşanmasın.
Fakat, Olacakla Öleceğin Önüne Kim Geçebiliyor ..

Ne mutlu size ki, herzaman için desteğini görebileceğiniz,
Sizin Var Oluşunuza İhtiyacı Olan, Güzel Bir Aileniz Var.
Ve yine, ne mutlu size ki, "Baba İyiki Varsın Ve Bu Gün Burdasın" Dedirtebilmişsiniz ..)

Umarım bundan sonra hayat, Size ve Ailenize daima tatlı sürprizler sunar ..

Mutlu Ve Sağlıkla Kalın ..)

Bazen anlamsız gelir hayat bize, yaşamamın anlamı var mı diye sorarız ama sonra işte hayatta olmamızın sevdiklerimiz için bir anlam ifade ettiğini görünce hayata sıkı sıkıya sarılırız. Okurken duygulandım yaşadıklarını, yaşadıklarımızdan farklı değildi aslında. Az üzülmedik çok kolay olmadı güçlü olmak ama şunu farkettim ki herşeye rağmen yaşamak güzel. :eek:

Sevgili Anlamsız, senin zaten aştığını görüyorum bazı şeyleri, bunları bile bizimle paylaşıyor olman önemli ve paylaştıkça dertler de azalıyor. Sen iyi bir aşamaya gelmişsin. Bende yürümüyorum ama çalışıyorum, otomobil sürüyorum, ailemi gezdiriyorum ve tekerlekli sandalyede olmama rağmen evlenip çocuk sahibi de oldum. Demek ki hayat engele rağmen yaşanıyor.

Hayatınızda mutluluklar diliyorum. Umarım herşey gönlünüzce olur.:)

Belkide oğlun olmasaydı şu anda aramızda olmayabilirdin..Ne mutlu sana ki başarılı bir evlat yetiştirmişsin.. Seni hayata bağlayacak kadar başarılı hemde.. Onun gözlerinden öpermisin benim için..
Saygılar
Erol Calisir

olsun hayat evlatlarımızın gül yüzünü görebilmek ,seslerini duymak için bir ömür oturmaya değer ......

Bu bölümü çoğunlukla hüzünle okurdum.Ama sizin yazınız beni çok mutlu etti..İlk baştaki sıkıntılar,kötü olumsuz düşünceler çok normal.Sonuç çok güzel.Hele hele oğlunuzun mezuniyet törenindeki çok çok güzel sözleri.Onu duymak ne kadar güzel.Keşke dedirtiyor okuyana :)

Üst Alt