Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vefat durumunda araç devri yapılabiliyor mu?

Sardonyx35

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
7
arkadaşlar sorumun yeri burası değil belki ama %90 üstü engelli tekerlekli sandalye bağımlı anaanemiz var hastaneye götürüyoruz getiriyoruz kendi aracımız var fakat sandalyesi sığmıyor aracımız ufak (fiat panda). Biz ötv indirimi ile araç almak istiyoruz bu doğrultuda bazı yerlerde ötv siz araç alımına uygun olan engelli birey 5 yıl içinde vefat ederse alınan aracın ötvsi ödenir diyor bazı yerlerde 10 yıl içinde vefat ederse ötv ödenir diyor. Bu konunun aslı astarı nedir bilen arkadaşlar aydınlatabilir mi? saygıları.

@Sardonyx35,

engelli birey ölürse güncel faiz ile vs ödersiniz ama belirteyim artık büyük bagajlı araçları alamıyorsunuz.
aldığınız aracı da zaten 10 sene satamıyorsunuz

@Polmiks,

Yanlis bilgi.. 5 yil bitiminde isterseniz otv odemeden satilabiliyor ama 10 yil dolmadan yeni otv siz arac alinamaz .

Kisi vefat ederse, mirascilara devir oluyor..otv dogmuyor.. hatta tek bir mirasciya bile devir edilebiliyor ama bazi sartlari var, cogu kisi de,,vergi dairesi de bu konuya vakif degil..biraz karisik bir konu..

@Polmiks,

tamama ölürse ödüyoruz da kaç sene içinde ölürse? kimi yer 5 kimi yer 10 yıl diyor. 2025 de aldım aracı 2035 e kadar satamam burada okeyim. Engelli birey 3. yada 7. yılda vefat ederse ne olur onu soruyorum

@kaleler,

bilgi için teşekkürler evet sormak istediğim buydu aslında ama net cevap bulamıyorum tam olarak. Kişi vefat ederse ÖTV çıkmıyorsa ne ala çıkıyorsa zaten engelli bireyi devreye sokmadan gider alırım alım gücüm olsa.

@Sardonyx35,

10 yıl için de ölürse ötv ödüyorsun bahsedilen 5 yıl kuralı şuan geçerli değil.
Detaylı bilgi için Vergi Dairesine gideceksiniz burada söylenenlerin yasal bir geçerliliği yok.

Üst Alt