Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vefat eden babamdan tek hak sahibi olarak hani oranda Yetim maaşı almalıyım?

ümüt2

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
bu konu hakkında @OturanBoğa dan (yada bilgisi olan arkadaşlardan) bilgi istiyorum 1990 yılında bağkur emeklisi babam vefat etti annemle bana maaşın 4te3ü bağlandı anneme 4te2 bana 4te1i 2011de annemde vefat etti. annemin vftını bildirdik 5 6 ay benim maaşımda artış olmadı sgk memuru maaşımda artış olmayacağını sadece %25ini alacağımı söyledi (memurlarda hiçbişey bilmiyor arkadaş!) sonra araştırdık soruşturduk bimeri bulduk arayıp durumu anlattık devreye girip maaşın %50ni bağladılar

şimdi hatırladım hayal meyal 90 yılında 8 9 yaşındaydım şöyle olmuştu emekli maaşını 5 bölüp 2 anneme 1 bana kalan 2 hisse kesildi.
yüzde hesabı ile %40 anneme %20 bana oluyor. annemin vefatından sonra maaşım (7 8 lira eksikle) yaklaşık 2 katına çıktı şu anda maaşın %40nı almış oluyorum hesabıma göre,
vede seyyanen yapılan zamdan 50 almam gerekirken 25 lira aldım dilekçe verdim lehime sonuç alamadım

tam bir yıl oldu ne OturanBoğa nede konuya hakim konuyla alakalı bilgi sahibi bir zad lutf edipte cevap yazmadı

ümüt

Anasız-babasız kalan yetin çocuk maaşın %50'sini alır (bkz). Yani, anne vefat ettiğinde o 2x alıyordu, sizse x. Anne de vefat ettiğinde siz 2x alacaksınız.

Eski yasada da bunun böyle olduğunu sanıyorum. Ama özel bir bilgiye sahip değilim

Not: Sorunuz başka konu içerisinde kaldığı için gözden kaçmış.

Kişinin engelli olması bu oranı değiştirir mi OturanBoğa ? Yani farz edelim anne yaşıyor. Kişi babasından yetim aylığı alıyor %25 oranında ancak, yüzde 94 ağır engelli raporu var.

mehmetcanyılmaz Evet %25ini alır ama aldığı aylık 2022den düşük ise 2022 aylığı seviyesine çekebilir bu durumdan diğer ortaklar etkilenmez.

Üst Alt