Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vefat eden babamın aylığını %60 raporlu kardeşime bağlanır mı?

ozgurcocuk23

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

30 yaşında zihinsel engel oranı %60 olan bir erkek kardeşim var, kendisi evli ve bir çocuk sahibi. Yaklaşık son 3 senedir uygun bir iş bulamadığımızdan ötürü çalışmıyor. Yanlızca eşi çalışıyor.

Babamı kaybedeli 2 yıl oldu, anneme %70 oranın emekli maaşı bağlandı ancak kardeşim için bir talepte bulunmadık.

Talepte bulunsak malül durumundan emekli maaşının bağlanması mümkün olur mu? Ayrıca hangi kuruma ve nasıl müraacat etmeliyiz. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Kardeşinizin herhangi bir geliri yoksa ve eldeki raporu SGK kabul ederse maaş alabilir, yeni rapor isteyebilir, ama maaş alırsa annenin aldığı maaş biraz azalır

SGK Mevcut raporu kabul etmeyecek. Sizi Üniversite hastanesine sevk edip oran belirletecek.
Uygun görülürse maaş anneniz ve kardeşiniz arasında ikiye bölünecek.
İlk başvuru yaptığınız gün maaş işlemeye başlayacak, süre ne kadar uzun olursa olsun olumlu neticelendiğinde birikmiş maaş olarak toplu ödeme alırsınız.

Ben 2020 Ekim ayında başvurmuştum, 2021 Mart ayında maaşım bağlandı ve birikmiş olarak toplu para aldım.
Tek alan kişi ben olduğum için yarısını 2020 lira olarak bağlandı.

Üst Alt