Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vefat etmiş engelli babacığımın maaşını alabilirsin dediler..?

shure

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
2
İyi akşamlar ne yazık ki beyin kanaması geçirip yarı felç olmuş (%90 engelliydi), bastonuyla yavaş yavaş yürüyen babacığımı düşme sonucu kafasını kaldırıma vurduğu için kaybettik. tekrar beyin kanaması geçirdi 1 sene yatalaktı annemle elimizden geleni yaptık tek başımıza baktık... Ama kader midir nedir, son yıllarında hep yanında oldum inatçı bir adamdı kendi işimi göreyim derdi hala içimde kaldı keşke daha iyi bi baston alsaydım keşke sandalye alsaydım diye dert ediyorum da geri gelmiyor işte..

Şimdi ben üni okurken tıp fakültesinden %54 engelli raporu almıştım ve az az işin ucundan tuttum çalışıyorum iş yerinden bir arkadaşımdan babamın emekli maaşını alabileceğimi araştırmam gerektiğini duydum böyle bişey mümkün mü? Anneme destek olmak açısından çok iyi olurdu bu.

Zaten babacığım hastalandığından beri kendimi bilmiyorum, çalışırken zorlanıyorum tek kolumu kullandığımdan ağrı oluyor bi yanda da babamın hüznü annem üzülmesin diye dışarıya belli etmedim ama buraya içimi boşaltmak için yazdım.

Not: raporumda efor sarf edilmeyecek işlerde çalışabilir yazıyor

Allah sabırversin mekanı cennet olsun konuyu bilen dostlar umarım yazarlar.kendini suclama artık kader nedesek boş olumun onune gecemeyiz mekan cennet olsun

Son düzenleme:
Başın sağolsun.
Ne zaman vefat etti baban? Annen bağlandımı dul aylığına?
Sen başvur kendin için Yetim aylığına.
SGK seni araştırma Hastanesi'ne sevk edecektir, heyet sonuc Raporu SGK ya teslim eder, kararı 2 ay sonra SGK veriyor.

Üst Alt