Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vekaletname nedir, ne işe yarar?

furkan-)

Üye
Konular
61
Reaksiyonlar
0
Vekalet name ne anlama geliyor ne yapılıyor ne gibi bir işlem konusudur bilgili arkadaşlardan cevap bekliyorum.

Vekaletname, bir kimsenin başka bir kimseyi belirli durumlarda kendi adına hareket edebilmesi için yazılı olarak yetkilendirdiğine ait yazılı bir belgedir.

Vekaletname sizin adınıza yapılacak bir işlemi başkasının yapabilmesi için noterden verilen yetki belgesidir. Konusu yapılacak işleme göre değişir. Satış, alış, iş takibi, duruşma vs. gibi.

Peki arkadaşlar babam bize mal varlığını paylaştıracak dedim gibi vekaletnameyi bana verince diğer kardeşlerimde babam vefat ettikten sonra kardeşlerim benden hak talep edebirlermi

Olayı tam anlayamadım, tam olarak neyi soruyorsunuz? Vekaletname nedir diyorsanız arkadaş acıklamış, farklı birşey soruyorsanız birazdaha detay verirseniz yardımcı olabilirim.

Elbette ederler mirasın vekaletname ile alakası yoktur. Babanız bütün Mal varlığını size devir etse bile kardeşleriniz sizi dava edebilir. Babanız noter eşliğinde "VASİYETNAME" düzenlemesi belki bir çözüm olabilir ama yine her şekilde dava açılabilir

Babasının yaşı önemli, eğer vasiyetnamede noter babaya bakar aklı dengesi düzgünmü diye, şupheli bir durum varsa noter önce doktora yollar doktor raporu ister, eğer bir sıkıntı görmesse VASİYETNAME Asıldır, hic bir mahkeme o vasiyet nameyi bozamaz ve iptal edemez. bu kadar nettir, Kardeşler dava açar diğeri temize gider sürerde sürer bu sonundada mahkeme VASİYETNAME KATİ DİR der ve 2 yıl sonra mahkeme sonuçlanır. VASİYETNAME NE DİYORSA o olur :D

hasan_06

Baban sana genel bir vekalet verirse , sen babanın adına arsa alırsın arsasını satarsın , babanın olan bir arabayı bir daireyi vs satabilirsin , onun adına elektrik sözleşmesi su sözleşmesi vs yapabilirsin , örnekler böyle çoğaltılır .

olayı biraz daha düzgün anlatırsan yardımcı olabiliriz . Mesela ben babama süresiz ve genel vekalet verdim benim adıma her devlet ve özel dairede işlem yapabilir .

Merhaba,

Öncelikle vekaletname içeriğine göre değişir.
Mac72 arkadaşımız açıklamış.
Vekaletnameyi ne için veriyorsa onun için babanız olmadan vekaletnamede yazan konuları babanız yanınızda olmadan onun adına karar verebilme ve işlem yapabilmenizi sağlar (vekaletnamede hangi konu yazıyorsa onun için işlem yapabilirsiniz sadece)

Diyelim ki babanız size vekaletname verdi üzerine olan her şey için işlem yapabilmeniz adına bir vekaletname.
Ve babanız bu vekaletnameden sonra vefat etti.
Vekaletname babanızın öldüğü andan itibaren iptaldir.
Artık o vekaletnameyi kullanamazsınız.

Mal paylaşımı ayrı, vekaletname ayrı..

Eğer mal paylaşımını babanız yaşıyorken yaparsa ve mallar size devrolursa bu durumda kardeşleriniz sizden hak talep edemez.
Ama bu durumun vekaletnameyle alakası yok.

Plumeria'ya ek olarak:
Babanız hayattayken mallarını satış yoluyla size devretse de diğer kardeşler yine de bunun gerçek bir satış olmadığı iddiasıyla satışın iptali yönünde dava açabilirler.

Arkadaşlar sıkıntı burada ben 9 kardeş 6 kız 3 erkek babam İstanbulda arsa var
Köyde tarlalar var kız kardeşlerime tarlalardan verecek 3 erkegede ev arsalarını verecek babam sağ kardeşlarim kararını deyiştirip dava açıp bizden hak talep edebilirlermi vekalet nameyi versebile vefatdan sonra kardeşlerim kararını değiştirip talepte bulunurmu bulunsa bile hak talep ederlermi

Bu durumda bizim ne yapmamız gerekiyor arkadaşlar

Lone neyin yasada yeri var mı?
furkan-) babanızla ve kardeşlerinizle anlaşmalı ve imzalı şekilde yaparsanız daha sonradan sorun yaşamazsınız

Lone

Ben yardımcı olacağın birşey yazmadım. Yazıları tekrar okursanız sanırım kişileri karıştırdınız. Ben vekaletin ne olduğunu söyledim.

Plumeria kardeş anlaşmak bişey değil anlaşırlar ama eniştemkil ablamgile baskı yapıp tekrar mahkemeyle tekrar bozorlar zaten eneştemgil çalışmıyor doğru düzgün bir işte cocuna bakmayan adama ben yimeyim gel senmi ye diyelim

furkan-)
Babanızın şayet size güven sorunu yoksa, geleceğinden endişelenmeyecekse tüm çocuklarıyla anlaşarak arsa ve tarlaları hayattayken satış yoluyla çocuklarına devredebilir. Satışın üzerinden yasal süre geçtikten sonra da satışa itiraz edemezler.

Avukatın dediği şu şekilde olur dedi mal varlıgını bir başkasına satar babanız sonra bir yıl geçtikten sonra oğlu olarak siz alırsınız dedi

Üst Alt