Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Veli olarak alınan araç hakkında mahkeme bildirimde bulunmasına gerek olmadığı kararı
Vasisi de olduğum 30 yaşındaki ağır engelli çocuğuma kendi paramla araç aldım. Araç almadan önce bayi ister ve gerekir diye araç almak için mahkeme ek kararı çıkartmak için başvurdum. Mahkeme ek karar vermeye yer olmadığına ve araç alınca mahkemeye bildirmemize hükmetmiş!. Soru şu: ilk kez araç aldık. yalnız son zamanlarda kanunlar değişmiş, 5 sene sonra aracı satarken yine mahkemeye başvurmak, satılan paranın kilitlenmesi gibi durumlar duyuyorum. Aracı oğluma ben kendi paramla aldım, tabi sattığım zaman parasını yine çocuğuma kullanacağım ama fazla para kalırsa blokeli olmasını istemiyorum. Satarken paranın kilitlenmemesi için şu an izlemem gereken bir yol var mı? Aracı daha yeni aldık. Mahkemeye neden bildiriyorum, nasıl bildireyim, ne yapayım ki satarken para kilitlenmesin? Ek karar görseli aşağıda. Bilgisi olanların yardımını bekliyoruz?