HOŞCAKAL
Elimde bütün raporlar ve flimler mevcut.
Cerrahisi için Konuşmadığım Doktor kalmadı desem yalan olmaz.Amerikaya bile gittim bu ameliyat için.
bana söylenen ameliyatın çok riskli ve tekrarlamasının çok büyük ihtimal olduğunu belirttiler.
Ben bu hastalığa 2011 yılında yakalandım.İlk önce kanserden şüphelenmişlerdi, ancak tüm araştırmalarda herhangi bir bulguya rastlanmamıştı.
Daha sonra doktorum beni uludağ üniversitesine yönlendirdi.Burda Behçet hastalığı üzerinde duruldu ve yaklaşık 6 ay kortizon ilaçları kullandım.Ancak bu ilaçlar fayda yerine hiç bir etki yapmadı.benim damardaki darlık %30 dan %80 lere çıktı.Bu tedaviyi acilen kesip İstanbul Memorial hastanesine gittim. Burada Romotoloji Uzmanı Prof.İzzet Fresko ve Kalp Damar Cerrahı Prof.Hasan Tüzün ile görüştüm.
Tüm tahlil ve flimlerimi kontrol ettiler.Behçet hastalığı ile ilgili bir duruma rastlamadılar. Aynı hastanede bulunan Girişimsel Radyoloji Bölümü doktoru Prof. Firuzan Numan Hanımla görüştüm.Diğer doktorların bilgisi ve tavsiyesiyle Firuzan Hanım Benim Vena Cava Superior Damarıma ve Sol kolumdan gelen damara 2 adet stent takıldı.Bu stentlerden sonra çok çabuk bir iyileşme ve rahatlama yaşadım.Ancak 2-3 ay sonra tekrar hastalığımın belirtileri nüksetti.istanbula yine gittim ve Firuzan hanım tekrar Bt Anjio çekti.Malesef hastalığım kaldığı yerden devam etti.Takılan stentler fayda etmemiş ve stentleri bir şey baskılayarak boğmuş.Bana bu işin çözümünün ve son çaresinin ameliyat olduğunu söylediler.Ancak yukarıda bahsetmiştim bu ameliyatı yapmak zor ,riskli ve tekrarlama oranı çok fazla olduğunu belirtiler.
Firuzan Hanım bana bir yol haritası çizdi.Bu hastalığın nedenlerini söyledi sırayla
1-En büyük nedeni akciğer kanseri. (Pet CT cihazına dahil girdim.)
2-Behçet hastalığı (Üniversitede verilen tahlil ve ilaçları kullanmama rağmen Behçet Hastası değildim.)
3-Lenf bezleri (Yapılan tüm tektiklerde ve resimlerde olmadığı kesindi)
4-Mediastinal Fibrozis (son olarak bu olasılık kaldı)
Biraz araştırma işine girdim ve bu hastalıkla ilgili Amerika'da bazı doktorlara ulaştım.Bu doktorlarla yazıştım.Bu doktorlarda Mediastinal fibrozis üzerinde yoğunlaştılar. 2015 yılında Amerika Newyorkta Weill Cornell Medicine hastanesine gittim.Burada Göğüs cerrahisi ,kalp Damar cerrahisi ve Girişimsel radyoloji doktorlarıyla görüştüm. Burdaki doktorlarda bana Firuzan Hanımın söylediklerini söylediler. Ameliyatın riskli olduğunu iyice teyit ettim.
Şuanda hala yaşıyorum
ve Xarelto 20 mg kan sulandırıcı kullanıyorum.Hayatımın %60 ı sıkıntılarla geçiyor. Doktorların söylediği gibi ameliyatı geciktirmeye çalışıyorum.Ama artık çok yoruldum ve psikolojim bozuldu.
Rapor alabilirmiyim alamazmıyım bilemiyorum. Bana yol gösterirseniz çok sevinirim.