Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ventriküler septal defekt (VSD) rahatsızlığı için yüzde kaç rapor alabilirim?

VSD

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2001 yılında almış olduğum %50 oranlı bir raporum var Kalp hastasıyım VSD var, vergi indirimi için maliyeye başvuracağım fakat yeni sakatlık oran cetvelinde hastalığım ile ilgili oranı nereye ve hangi derece yerleştirildiğini anlayamadım. bu konu ile ilgili bilgisi olan ve yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

sakatlık oranı cetveli 'nde ilgili kısımlar;

KALP HASTALIKLARI
A. Kapak hastalıkları
Klas l hastalar
10
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre hafif düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar ve sistolik kalp yetmezliğine neden olan ventriküler fonksiyon bozukluğunun (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60, aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda >%50) ve ventriküler dilatasyona ait bulguların olmaması.

Klas 3 hastalar 50
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 3 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş sol ventrikül sistolik fonksiyonlarında azalma (mitral yetersizliği hastalarında EF %30-%60, aort yetersizliğinde %30-%55, diğer durumlarda %30-%50).

gibi görünüyor.
Raporda rahatsızlığınızla ilgili detaylı bilgi/bulgular buna benzer ise yaklaşık olarak alacağınız rapor oranları bunlar.
Tam yüzde şu kadar diyemeyiz, ki vergi indirimi için eski tarihli raporlar kabul edilmez. En sağlıklı yolu maliyeye başvurun, sizi yetkili hastaneye sevk ederler ve Ankara'ya gönderirler.

Süreci bizimlede paylaşırsanız, benzer rahatsızlığı arkadaşlarımıza da fikir edinmeleri konusunda yardımcı olmuş olursunuz..

Rapora itiraz için izlenecek yol konusunda yardım

Arkadaşlar,
1999 yılında almış olduğum %50 oranında sürekli ibareli raporum vardı. bu yıla kadar vergi indirimi için başvuru yapmamıştım. Bu yıl 15.06.2011 tarihinde emeklilik için 15.06.2011 tarihinde Vergi dairesine başvuru yaptım ( İş yerimin isteği ile) hastanede gerekli tetkikler sonucu aldığım rapor Maliyey gönderildi ve bugün öğrendiğim üzere raporum %25 olarak belirlenmiş Maliye tarafından. Size soracağım sorular,

1. Maliye ye ve bu orandaki rapora nasıl itiraz edebilirim,
2. İtiraz, sonucu ne kadar etkiler?
3. Direkt olarak kanuni yollardan mı hakkımı aramalıyım, Bu şekilde davranmam gerekirse nasıl bir yol izlemeliyim?

Şimdiden teşekkür ederim.

Hastane %40 ve üzeri orana sahip bir rapor verdi ve/fakat maliye bu oranı düşürdü, öyle mi?

Yoksa hastane zaten %40'ın altında bir oran mı vermişti?

VSD,
Demin son mesajları okurken gördüm burayı. VSD doğuştan kalp hastalığıdır. Dolayısıyla sakatlık oranı cetveli'nde doğuştan kalp hastalıkları kısmına bakacaksınız.
Durumunuzla ilgili kısımları cetvelde inceleyin öncelikle.
Cetvelde belirtilen orandan daha az mı verilmiş emin olun önce. Sakatlık oranı cetveli'ndeki ilgili kısımlar şöyle:

DOĞUŞTAN KALP HASTALIKLARI (DKH )

kardiyovaskuler_sistem_02.png

kardiyovaskuler_sistem_03.png

Üst Alt