Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Verdiğim değerlere göre işitme cihazı tavsiyeleriniz nelerdir..?

master1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selamlar ,

2009 agustos ayına kadar işitme ile alakalı hiç bir sorun yaşamadım ancak yavaş yavaş işitme kaybı yaşamaya başladım 2009 dan sonra ailede işitme kaybı var , akrabalarda da aynı şekilde herhalde genetik işitme kaybımız. dosyayı ekleyemediğim için sonuçları aşağıdaki gibi yazıyorum , kullanmam gereken işitme cihazı hakkında tavsilerinizi rica ediyorum.

Grafik 30 db den başlayıp 2000 , e kadar hemen hemen düz bir seyir izlemekte , 2000 den 4000e kadar 50db den 80 db ye kadar düşmektedir.

SAF SES ORTALAMASI
HAVA SOL 40 SAG 40
KEMIK SOL 35 SAG 40

KONUŞMAYI ALMA EŞİGİ
SOL 40 SAG 40

KONUŞMAYI AYIRDETME
SOL 80 DB , SAG 80DB

EN RAHAT SES YUKSEKLIGI
SOL 80 , SAG 80

TEDIRGIN EDICI SES YUKSEKLIGI
SOL 40 , SAG 40

isitme kaybina alisik bi cevreden geliyosunuz once etrafiniza sorun onlarin deneyiminden daha ityi ne olabilirki
bence bu kadarcik isitme kaybina cihaz kullanma gerektiginde alirsiniz isitme cihaziyla duymak dogal duyma gibi olurmuhic safasini sur isitmenion degerini bil

2000'den 4000'e kadar 50 db'den 80 dB'ye düşüş yüksek frekanslarda kayıp yaşadığınızı gösteriyor... Sanırım kulak çınlamanız var... 40 dB - 40 dB işitme kaybı hafif derecede bir işitme kaybıdır ve eğer çalışıyorsanız sizi iş yaşantınızda olumsuz etkiler... İki kulağa da ITE (kulak içi) ya da CIC/ITC (kanal içi) cihaz kullanabilirsiniz.. Karar sizin..

İşitme Düzeyi İşitme Durumu
0- 25 dB.........Normal
26- 40 dB.......Çok hafif derecede işitme kaybı
41- 55 dB.......Hafif derecede işitme kaybı
56- 70 dB.......Orta derecede işitme kaybı
71- 90 dB.......İleri derecede işitme kaybı
91- ↑ dB.......Total isitme kaybına işaret eder.

cic_tablo.jpg

itc_tablo.jpg

ite_tablo.jpg

corda_tablo.jpg

gopro_bte_tablo.jpg

Rahatlığı düşünmenizi tavsiye ederim cihaz görünmeyecek diyede kendinizi sert cisime mecbur etmeyin.Dijital kulak arkası cihazların çitf mikrafonları olduğu için duyma kalitesi daha yüksek bu yüzden ses iletimleri daha yüksek kalitede...Kulak içleri cihazlara hem alışmak zor hemde en ufak terlemede risk altında.

Merhaba shukufe ,

Mesajın için teşekkür ederim evet ailede işitme kaybı var ancak cihaz kullanan annemden başkası yok , bizde işitme kaybı anne tarafından gelmekte Anneannem , annem 1 teyzem ve en son ablam işitme kaybına maruz kaldı şuan maalesef tek işitme cihazını kullanan annem , 10 yıldır kulak için dijital bir işitme cihazı kullanıyordu ancak 2-3 ay öncesine kadar bu cihazlada duymamaya başladı yeni teste göre işitme kaybı biraz daha ilerlemiş simdi yeni işitme cihazı için rapor alacak yani annem harici cevremden alacağım bir bilgi yada destek yok , bu arada tam olarak yazdığınızı anlamadım bu verilere göre sizce işitme cihazına ihtiyacım yok mu ? ama 3-4 kelimede bir karşı tarfa ne dediğini tekrarlamasını istiyorum kaybım hafif yada orta olabilir ancak maalesef bir işitme cihazına ihtiyacımın olduğunu düşünüyorum

Selamlar Anti Oksidan ,

Cevabın için teşekkür ederim , evet çalışıyorum ve yurt dışına çıkmayı düşünüyorum ingilizce eğitimim için ve yeni bir dil ögrenmek şuanki işitme kaybımla zor olacak zira konuşulanları anlamata zorluk çekiyorum sesi alıyorum ancak bunları kelimelere ceviremiyorum her 10 kelimenin 2-3 nü tekrar ettirmek durumunda kalıyorum , 2009 dan evet buğüne kadar kulak cınlamam var ancak bu cınlama genelde tamamen sessiz bir ortamda maksimum seviyeye çıkıyor , konuştuğum yada müzik dinlediğim anlarda çınlama hissetmiyorum , geceleri yatarken cınlamam devam ediyor hatta bir ugultu duyuyorum bu uzaktan calısmakta olan bir makina yada cok yuksekte giden bir ucak sesi gibi ,

marka olarak onerebileceğiniz bir işitme cihazı varmı ? yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim

Merhaba Sirine ,

Tavsiyen için teşekkür ederim

Selamlar Anti Oksidan ,

Cevabın için teşekkür ederim , evet çalışıyorum ve yurt dışına çıkmayı düşünüyorum ingilizce eğitimim için ve yeni bir dil ögrenmek şuanki işitme kaybımla zor olacak zira konuşulanları anlamata zorluk çekiyorum sesi alıyorum ancak bunları kelimelere ceviremiyorum her 10 kelimenin 2-3 nü tekrar ettirmek durumunda kalıyorum , 2009 dan evet buğüne kadar kulak cınlamam var ancak bu cınlama genelde tamamen sessiz bir ortamda maksimum seviyeye çıkıyor , konuştuğum yada müzik dinlediğim anlarda çınlama hissetmiyorum , geceleri yatarken cınlamam devam ediyor hatta bir ugultu duyuyorum bu uzaktan calısmakta olan bir makina yada cok yuksekte giden bir ucak sesi gibi ,

marka olarak onerebileceğiniz bir işitme cihazı varmı ? yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim

sayın master1, oticon ve phonak teknik desteği iyi olan köklü firmalardır...
hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama eğer almayı düşünüyorsanız oticon ya da phonak tavsiye ederim...

Sayin Anti Oksidan,

tavsiyeleriniz ve yanıtınız için çok teşekkür ederim.

selamlar

Master 1 işitme Kaybımız seninle hemen hemen yakın.benimde işitme kaybım 40-48 aralıgında.

Ben Phonax Certana Art Power Petite CIC aldım.çok memnunum.güçlü bir cihaz.Tavsiyede ederim.
Fakat Oticonunda bu işitme kaybını karşılayan modelini hatırlamadığım çok güçlü bir CIC modeli var.Onuda dene derim.
Bana diyeceksinki "neden sen oticon yerine phonax aldın".. Çünkü ben çocukluktan beri phonax aldığım için yine öyle aldım,alışkanlıkmıdır nedir bilmiorum ama cihazdan memnunum.
Ama dediğim gibi Oticonun senin işitme kaybını çok rahat karşılayan CIC cihazınıda kesinlikle dene.
Sonuç olarak bu 2 markadan şaşma derim.

Merhaba Secoonder,

tavsiyen için çok teşekkür ederim , sence 1 cihazmı almalıyım yoksa 2 cihaz mı ? birde netten baktıgım kadarıyla rakamlar bu cihazlar için 3000 tl civarında ,

yanıtını beklerim

selamlar

Bahsettigim Phonax ın fiyatı 2200 civarlarında.Oticonun fiyatıda 1800 civarlarında idi(Ama Oticonun fiyatını yanlış hatırlıyor olabilirim).Ben Phonax için yakın zamanda bir yere gittim,ve alıcı gibi saldırdım ,1800 -1700 de uzlaşır gibi olmuştuk.İyi bir pazarlıkla bu rakamlarda alabilirsin.
"Kaç tane alıyım" diye soruyorsan 2 tane al derim.Ben zamanında tek(sol tarafı) kullanıordum.İyi bir cihazım vardı.çok ii duyuyordum.Zamanla öyle bi duruma geldimki duymak istediğim an, sol tarafımla odaklanıordum(şaka gibi ama gerçek).Sağ kulağımı unutmuştum resmen.Beyin buna inanmaya başladı.Hep solla duymaya çalışa çalışa sağ kulak tembelleşti ve sağ kulagımın işitme kaybı 8-9 desibel arttı.Şimdi mecburiyetten 2 cihazıda kullanıorum.
Benim yaptıgım hatayı sen yapma ve 2 cihaz Kullan derim.

çok teşekkür ederim secoonder tüm bilgi ve tecrübelerin için

Yazdıklarınızı dikkatle okudum gercekden tek kulağ o daklaşınca diğer kulak tembelleşiyormu yoksa bizmi tek kulagı kullanmaya çalıştıgımız için öbür kulağı uutuyoz bende tek kulakla dıyyom hep sag sol iptal ettim cihazıda sevemedim.

cannan;

2 side Canan.Ama ilk söylediğinin etkisi daha büyük.Yani,iyi duyan kulağımızla konuşmaya odaklanmak işimize geliyor doğal olarak.Örneğin biri sana birşey fısıldayacaksa iyi olan kulağını(O tek Cihazı kullandığın tarafı) çevirirsin ona.
Başka bir örnek:6 ay düzenli Spor yaparsın,sonra 1 kereliğine uzun mesafeli koşu yaptığında çok fazla zorlanmazsın.Ama Spora uzun bir süre ara verirsen,(vücudunu,bacaklarını ,kaslarını çalıştırmazsan) sonrasında yapacağın uzun mesafeli koşuda birkaç dk sonra bitkin düşersin,durursun.Çünkü,senin koşmanı sağlayan uzuvların,fonksiyonların düzenli spor yapılmadığından kullanılmaya kullanılmaya tembelleşir.

hıım anladım ama bu durumda işim zor benim sol kulakda sorun var gerçi sagdada her ik kulaga cihaz kullanmam gerek ama ben bır turlu kullanmak istemiyorum ve hepsag kulaga agırlık veriyorum sol tamamen iptal yani daha dogrusu ben öyle yaptım tembeleştirdim sizin yazdıklarınıza göre öyle yapmışım çalıştırma gerek ama cihaz takmadan asıl yaparı ki
Verdiğiiz bilgiler için teşekkur edrim.

efet cihaz takmadan mümkün değil. :D

Starkey çok kısa bir süre içinde IIC modelini sürcek.IIC dışardan hiçbir şekilde görünmüyor.Starkey'le hiç işim olmaz ama Starkey'den sonra widex,oticon,phonax da bunlardan çıkartır diye umuyorum.Beklentim o yönde.
Bu çıkarsa,2 cihazıda 24 saat kullanırım.Estetik olarak mükemmel ama widex,oticon,phonax
ın çıkarması 5 yılı bulur gibime gelior.Beklicez görcez :)

Selamlar,

İstanbul da Oticon Hit in kulaç içi modelini denedim ancak kulak arkası cihazı ile bu deneme yapıldı sadece kulağımın içine bir kalıp koydular kulak içi kulak arası arasında farkı anlamam için bu nekadar doğrudur cihaz denemesi böyle mi olur bilmiyorum ancak Oticon Hit - CIC için dışarda 10 - 15 dk deneme şansım oldu , çok fazla gürültü yoktu ancak yanımdaki arkadaşımın konuştuklarınıda çok fazla net anlamyıyordum , ancak ses kalitesi olarak beğendim diyebilirim , normal duyulan sese çok yakındı

Daha sonra Istanbul Taksimde Phonak ın Phonax Certana Art Power Petite CIC i denemek için dün gittim , daha önce böyle bir deneme yaptıklarını söyledim ancak burdaki arkadaş yanlış deneme yapılmış böyle olmaz sizden kulak içi kalıp alalım ve ertesi gün deneyelim dedi bende tamam dedim , cihazı taktım konuşulanların çogunu anladım bu cihazla ancak dışarı çıktığımda dış sesler çok daha fazla geliyor odyolog tüm ayarlamaları şimdilik yaptım dedi daha sonra tekrar sizin istekleriniz doğrultusunda tekrar yapacağım dedi ancak şuan içerdede yani sessiz bir ortamdada Oticon a göre tam verimli olduğunu düşünmüyorum bu cihazın içime sindiremedim , Oticon Hit CIC ve Phonak Phonax Certana Art Power Petite CIC KULLANAN arkadaşlardan yardım rica ederim , acaba hangisini almalıyorum şuan PHONAK için ödeme yaptım ancak iade alacağımı düşünüyorum , yasal süre 7 gün galiba iade hakkımız ?

Ne yapmam lazım çok arada kaldım , OTICON u da tamamen kulak içinde kullanmadım , pişman olacağım bir değişiklik yapmak istemiyorum.

Tecrübe sahibi arkadaşların yorumlarını rica ederim.

oticon mu yoksa phonak işitme cihazı mı?

Selamlar,

sağ v e sol kulagımda 40 db işitme kaybım var İstanbul da Oticon Hit in kulaç içi modelini denedim ancak kulak arkası cihazı ile bu deneme yapıldı sadece kulağımın içine bir kalıp koydular kulak içi kulak arası arasında farkı anlamam için bu nekadar doğrudur cihaz denemesi böyle mi olur bilmiyorum ancak Oticon Hit - CIC için dışarda 10 - 15 dk deneme şansım oldu , çok fazla gürültü yoktu ancak yanımdaki arkadaşımın konuştuklarınıda çok fazla net anlamııyordum , ancak ses kalitesi olarak beğendim diyebilirim , normal duyulan sese çok yakındı
Daha sonra Istanbul Taksimde Phonak ın Phonax Certana Art Power Petite CIC i denemek için dün gittim , daha önce farklı bir markada yukarıdaki gibi bir deneme yaptıklarını söyledim ancak burdaki arkadaş yanlış deneme yapılmış böyle olmaz sizden kulak içi kalıp alalım ve ertesi gün deneyelim dedi bende tamam dedim , cihazı taktım konuşulanların çogunu anladım bu cihazla ancak dışarı çıktığımda dış sesler çok daha fazla geliyor odyolog tüm ayarlamaları şimdilik yaptım dedi daha sonra tekrar sizin istekleriniz doğrultusunda tekrar yapacağım dedi ancak şuan içerdede yani sessiz bir ortamdada Oticon a göre tam verimli olduğunu düşünmüyorum bu cihazın içime sindiremedim ,

Oticon Hit CIC ve Phonak Phonax Certana Art Power Petite CIC KULLANAN arkadaşlardan yardım rica ederim , acaba hangisini almalıyorum şuan PHONAK için ödeme yaptım ancak iade alacağımı düşünüyorum , yasal süre 7 gün galiba iade hakkımız ? Ne yapmam lazım çok arada kaldım , OTICON u da tamamen kulak içinde kullanmadım , pişman olacağım bir değişiklik yapmak istemiyorum.

Tecrübe sahibi arkadaşların yorumlarını rica ederim.

benden daha tecrübeli arkadaşlar daha iyi cevap verecektir ama ben yinede yazayım...

herşeyden önce hiçbir kulaklık,kulaklık kullanmadığın zamanlardaki gibi rahatlık,net anlama vermez...

gürültülü ortamda bütün konuşma sesleri net gelmez..sadece tek bir sese yönelmelisin...

bu senin yukarıdaki sorunların tipik bir işitme engelli sorunlarınıdır..

şunuda belirteyim. karar verdiğinde 2 kulağına işitme cihazı kullan..

Merhaba Deat_ Kıng ,

mesajın için teşekkür ederim haklısın bu konuda katılıyorum ancak denediğim OTICON un ses kalitesi daha iyiydi Phonak a göre , çünkü Oticon la dışarıda 10-15 dk kaldım araç trafik görültüleri , motor sesleri olduğu gibi orijinal olarak duyuyordum ancak phonakta bu gürültü sadece hışırtı olarak geliyor bana , yakındaki insanı dahi duyamıyorum , cihazı çıkardığım zaman yanımdaki insanı çok daha iyi duyduguma eminim belki ayarlamalarını tam yapamadı odyolog ancak yaptım dedi , bundan sonra sadece senin talebine göre ufak değişiklikler yaparım dedi 1 hafta sonra neticede phonak ı sindiremedim , oticon u da 2-3 gün denemem lazım

saygılarımla

merhaba master1,
ikisi de iyi markalar, ben her iki markanın cihazlarını da kullandım ve halen kullanıyorum da. şunu söyleyebilirim, yok aslında birbirinden farkları. tek fark programlayan kişinin cihazı ne derece iyi programladığında. oticon'cular (idis) sesleri biraz daha fazla açıyorlar, phonak'cılar ise daha az. bu nedenle sanki oticon daha fazla ses veriyormuş da diğeri az veriyormuş gibi geliyor. teknik olarak aynı özelliklere sahip 2 cihazın ses düzeyi aynıdır. ama bunu prgramcı (odyometrist) sizin odyogramınıza bakarak programlar, kimi sesleri kısar kimini açar. muhtemelen phonak cihazınız gürültü bastırma özelliğini biraz fazla ayarlamış. o nedenle dışarda araba seslerini vb daha az duyuyorsunuz. bu aslında bir dereceye kadar iyi bir şey. fazla gürültü işitme kaybınızı artırabilir. ama tabii önemli olan gürültülü ortamda insan seslerini nasıl duyduğunuz. eğer insan seslerini duyabiliyorsanız mesele yok. her halükarda, cihazı aldığınız yere tekrar gidip memnun kalmadığınız yanlarını anlatın, onlar yeniden ayarlasınlar. böyle böyle en iyi ayara ulaşabilirsiniz. ama içinize sinmeyecekse geri verin, oticon'u alın. ama onda dahi mutlaka memnun kalmadığınız özelliklerini anlatarak yeniden ayara yaptırmayı ihmal etmeyin...
son olarak, death-king'in dediği gibi hiçbir işitme cihazından normal kulağın verdiği randımanı beklemeyin. anlama oranı asla %100 olmaz.

10 yıllık cıc kullanıcısı olarak sesin gücünde ve sesin kalitesinde starkey destny modelini tek geçerim ama ne varki arıza sorunu var ama şuanda destny modelimde 2 senedir tık demiyor maşaallah ayrıca starrkeyin IIC MODELİ sesi pek güçlü değil onun yerine cıc modeli tavsiye edin derim yeni cıc model ayrıca telefondan kendin ses ayarı yapabiliyorsun oda olmadı odyo mmetrise telefon açıp odyo karşıdan telefondan cihaza ayar çekebiliyor ayrıca ince ayar bile çekilebiliyor.fiyatıda 3200 tl falan olması lazım

starkeyin yeni cıc modeli tarafımdan denenmiştir.oticon ağıl cıc phonax widex ciclere göre starkeyin cic cihazın ses gücü çok yüksek 81 db işitme kaybıma göre sesi sonuna kadar açtıramadım beni rahatsız etti.ayrıca ses kalitesi inanılmaz derece kaliteli inşallah arıza sorununada bir çözüm bulmuşlardır.

Merhabalar Hunsal,

Yanıtın için çok teşekkür ederim , Phonak a gittim tekrar ayar yaptırmak için bir miktar sesini açtılar , ancak ben eskisi ile aynı duyuyorum , açıkcası dediğin gibi içime sinmedi forumdan öğrendiğim kadarıyla en iyi markalar phonak, oticon ve widex , ancak odyometrist herhalde tam olarak yapmadı bu cihazı iade edeceğim öyle gözüküyor , buğün ise oticon a idis e gittim , bana CIC modeli tavsiye etmediler ITC kanal için yapacaklarını söylediler böyle olunca 2 mikrofondan teke düşmeyeceklerini söylediler eğer CIC yaparsak bir mikrofon olacak. ayrıca , OTICON ACTO yu tavsiye ettiler ben hem ACTO hemde HIT i denemiştim , ACTO diğerine göre daha fonksiyonelmiş gürültülü ortamda HIT e göre daha iyi ses kalitesi veriyormuş Cumartesi günü cihazımı alacağım test edeceğim hayırlısı...

master1,
acto oticon'un daha yeni bir modeli. streamer denen tv ve telefon vb dinlemeye yarayan yardımcı cihazı bununla kullanabilirsiniz. ancak acto'nun fiyatları da hit'ten çok daha yüksek (2750-3500 lira arası). bütçeniz uygunsa rahatlıkla tercih edebilirsiniz. aksi halde hit de fena değil.
hayırlısı olsun...

Merhaba Hunsal,

Oticon ACTO Mini Rite diye kulak arkası modelini seçtim , rahatlık kulak içine göre daha iyi ve daha fazla randıman alacağımı düşündüm , görüntü olarakta küçük bir cihaz , hem ilerde işitme kaybımın artmasınıda karşılayabilecek ve şöyle bir durumda var tek cihaz alıyorum bütcemden dolayı ancak odyometrist bu kulak arkası cihazı sağ sol kulağında da kullanabilirsin dedi yani 1 hafta sağ 1 hafta sol kulağımda cünkü her iki kulaktada aynı miktarda işitme kaybım var , yarın kısmetse alacağım cihazı. ve ilk deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım , tecrübeleriniz için ve yardımlarınız adına hepinize teşekkür ederim.

master1 merhaba...
cihazınız hayırlı olsun, güle güle kullanın. gerçekten çok kaliteli bir cihaz. kulakiçi almaktansa bunu tercih etmeniz de isabetli olmuş.
cihazla ilgili değerlendirmelerinizi bizimle paylaşırsanız çok memnun oluruz.
iyi günler..

bana göre 2. kulaklığı kesin olarak almalısın..1 haftada diğer kulağındaki hücreler ölür ve duyman azalabilir...

arkadaşlar bende widex mind 440 cic te karar kıldım. görüntü açısından kulak arkası istemedim.
bu benim için önemli bir karar . çok büyük meblağlar ödüyoruz ve henuz yolun başındayım. artık bu cihaz benim hayatımın bir parçası olacak. minimum beş yıl değiştirme gibi bir imkanım olmayacak.
widex te passion cihaz kulak üzeri ve çok küçük. kanal içi rahat edemezsem passion a geçmeyi de göz önünde bulundurursak,
deneyimlerinize dayanarak soruyorum sizce hangisinde karar kılmalıyım?

master1 işitme kaybın sonradan ortaya çıktı galiba ilerlemesini duurdurabiliyorlar mı bu kadarla mı?sonradan ilerlemez değil mi çevrendeki akrabalarının nasıl az bi kayıpla başlayıp ilerliyor mu yoksa hep aynı kayıpla mı devam ediyor?ilerlememesi için gerekirse önlem al bence şimdiden...

Üst Alt