Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi başlangıcını Bağkur başlangıcı olarak müracaat etsek kabul ederler mi?

__TERRA__

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar

benm dayımın oğlu 06/03/1970 doğumlu,
sol gözünden nakil oldu sağ gözünde % 50 görmüyor.
askerlik yapmadı
04/10/2000 de bağkur kaydı var hala devam ediyor
5047 prim günü var

malulen emeklilik için hastane sevk i için başvuru yaptık ama askerlik yapmadığı için sevk edemeyiz dediler 28/5 den sev yaparız ama şuanki hizmet yılı uygun degil dediler,
fakat dayı oğlunun 1994 den vergi kaydı var tahakkuk fişide var elimizde vergi başlangıcını bağkur başlangıcı olarak müracaat etsek kabul ederlermi

bu konuda yardımcı olursanız sevinirim SAYGILARIMLA

Göz sorunu ilk kez sigortalı olduğu tarihten önce ise, maalesef malulen emeklilik mümkün değil. Kaldı ki zaten bir gözün yokluğunda maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmak da mümkün değil.

Şu anda sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri rapor alabilirse, emeklilik için şu tabloya tabi olur:

bagkur.PNG

Not: Sadece bir gözün yokluğu için % 32 oranlı rapor verilir. Eğer gözün yokluğuna neden kanserse, o zaman bu oran % 40'ı geçer.

teşk ederim bu bilgi için ama benim asıl sorum şuan dayımın oğlu 14 yıllık bağkuru var bu tabloya uyması için en az 15 yıllık hizmeti olması lazım benim sorum şu 1994 senesindeki vergi kaydı ve tahakkuk fişi var bu vergi kaydından dolayı bağkur başlancgıcı yapabilrmyiz bu konuda yardımcı olursanız sevinirim SAYGILARIMLA

Vergi kaydının olması bağkur başlangıcı sayılır mı, bilemiyorum..? Bunu anlamanın en basit yolu sgk bu başlangıca dair borç tahakkuk ettirmiş mi, ettirmemiş mi, ona bakmak lazım.

Üst Alt