Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi borcundan sebep evde bakım maaşı haciz olur mu?

Poziyer

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
iyi akşamlar 2010-2011 eski eşim benim adıma dükkan açmıştı vergisini herşeyini ödedi biliyordum bugün faiziyle birlikte vergi borcunuz vardır yazısı geldi (4bine yakin)eski eşim ödedi sanıyordum alt üst oldum.o borcun hepsini odeyemem her ay cüzi meblağı odeyebilirim (200tl) acaba bu sürede evde bakım hesabıma bloke yada haciz uygulanır mi? Bilgisi olan var mi?

Ben borcu 2yilda anca bitiririm

Poziyer
2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun 29. maddesinde, “Bu Kanun gereğince korunmaya ve yardıma ihtiyacı olan aile ve kişilere yapılacak ödemeler ve sağlanacak yardımlar başkasına devir, temlik ve haciz edilemez.” hükmü yer almaktadır.
Diğer taraftan vergi borçlarının yapılandırılması ile ilgili bir süreç vardı diye hatırlıyorum. Eğer hala devam ediyor ve sizi de kapsıyorsa vergi dairesine müracaat edin. Mutlaka borcunuzla ilgili bağlı olduğunuz vergi dairesinden detaylı bilgi alın ve mümkünse bir an önce ödeyin.

Serkan1436
Cevap için teşekkürler borcu maalesef kısa sürede odeyemem her ay 200tl odeyebilirim (kira+elektrk su doğalgaz gida cocuk okulu) (gelir nafaka 500tl baglandi(nafakayi odemiyor) evde bakım 1305 annemin dil yetim aylığı 600 mümkün değil o borcu hemen odeyemem o sırada evde bakım maaşına haciz bloke vs olursa hiç ni seyin altından kalkamam) p.tesi günü vergi dairesine gideceğim.

Üst Alt