Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi dairesi 10.02 kodu kabul etmiyor. 10.04 kodu istiyor!?

kutlu

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
FSHD Kas hastasıyım. %40 rapor aldım. Sağ kolumda biraz incelme tutulum var. Engelli raporumda sadece hareket ettirici aksamda taşıt kullanması zorunludur ibaresi yazıyor. Ehliyet almak istedim. Ehliyette 10.02 ( otomatik vites ) kodunu yazdılar. sınıf kodları olarak da 47-78-102 verdiler. Vergi dairesi ile görüştüğümde bana, 10.02 kodla araç alamayacagım söyleniyor. 10.04 uyarlanmış vites kolunu ekletmem gerektiği söyleniyor. Bazı yazılarda gördüğümde sağ koldaki bazı durumlarda otomatik vites, özel tertibat yerine geçer tarzında forumda bazı ibareler ve vergi dairesinden alınan özelgeler gördüm. Böyle bir durumu olup, 10.02 kodla ehliyeti alıp, ötv'siz araç alan var mı ?

ehliyet kodu : 47-78-102 + engelli raporusağ kol brekial pleksus ötv indirimli aracımı aldım mart 2021 yılında
sağ kol hareket ettirici aksamda özel tertibatı otomatik vites senin de alman lazım bu kodlarla ..

Vergi dairesi resmen dalga geçiyor alırsın gerekli tüm kodlar var zaten işi bilmeyen adamlar iş öğretmeye kalkarsa böyle olur

kutlu
Sizin ehliyet raporuyla engelli raporunuz birbiriyle uyumsuz..engelli raporuna 'özel tertibatlı araç kullanması gerekir' ibaresi yazılmalıydı

engelli raporumda o ibare yazıyor.

10.02 ya da 10.04 kodlardan birisi var mı acaba

kutlu aynı durum için bende şuan rapor ve ehliyet hazırlıyorum benim de sol el ampute bakalım neler olacak

Sağ kol engel. özel tertibat sorunu ! Yakın zamanda, sağ koldan ehliyet alan var mı ?

FSHD kas hastasıyım. Sağ kolumda güç kaybı var. 2 sene evvel sağlık kurulundan ehliyet için rapor aldım. Bi hatadan dolayı raporu çıkaramadım. 1 ay itiraz süresi de geçtiğinden 2 sene bekledim. mevcut raporda 10.02-78 kod yazıyordu. ambulans, 2 tekerlekli araç kullanamaz vs. Bu sürede bazı vergi dairelier ile görüştüm.Antalya ısrarla 10.04 olmadan veremeyiz dedi.

10 gün evvel ehliyet için sağlık kuruluna tekrar başvuru yaptım. Bugün heyet karşısına çıktım.
sınırlı kullanım kodları : 47 / 10.02 / 78/ 102 yazıyordu. Çıkar çıkmaz farklı bir şehirde ötv servisi ile görüşünce alabilme imkanın var dedi. ÖTV 2 SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ İSTİSNALAR BÖLMÜNDE ise otomatik vitesli araç için özel tertibat yerine geçer gibi bir ifade var. İş biraz vergi dairelerinin insiyatifinde. Yakın zamanda sağ kol engelden dolayı ehliyet alan, değiştiren ya da bu sürec hakkında bilgisi olanlar varsa bilgi almak isterim. Teşekkürler

sana alamazsın diyen araba bayisinden araba alma zaten işi bilmiyolar belli 78 sadece otomatik vitesli araç kullanabilir. ben bu kodla aldım sağ kol benim de .brekial pleksus. ehliyet kodlarım. 47/ 102/ 78
yapacağın tek şey bulunduğun ilin vergi dairesine raporun ve ehliyetinle ötv bölümüne danışmak . orada sana söylerler.
ben geçen sene mart ayında aldım aracım otomatik vites başka hiç bi tertibat yok .silecek kolu direksyon topuzu v.s gibi

Bana bayii demiyor. Antalya MTV servisi alamazsın diyor. Siz hangi şehirde aldınız

kutlu
ben bursadan aldım. mevzuat aynen şöyle

Manuel vitesli bir taşıtı vites kolunda ve/veya debriyaj pedalında sabitlenmiş
özel tertibat yaptırmadan kullanamayacak durumda olan engelliler
bakımından, otomatik vitesli taşıtlar, özel tertibatlı taşıt olarak kabul edilir.
Örneğin;
• Sol üst ekstremite (sol el veya kolda) ve/veya sağ üst ekstremiteye
(sağ el veya kolda) ilişkin engellilik durumlarının, manuel vitesli bir
taşıtın vites kolunda,
sabitlenmiş özel tertibat yaptırmadan, taşıtın kullanılamayacak olması
halinde, otomatik vitesli taşıt başka bir tadilat olmaksızın özel tertibatlı araç
olarak değerlendirilmektedir.

yani kısaca manuel vitesli aracı aparatlı kullanıyorsan ,otamatik vitesli aracı aparatsız 10.04 olmadan kullanabilirsin diyor sana ehliyetten zate manuel vitesli 10.04 kodlu araç kullanır dememişler.olması gereken kodu yazmışlar 78 sadece otomatik vitesli araç kullanabilir. bunu vergi dairesine izah etmen gerekir. devletin verdiği mevzuatın böyle olduğunu belirtmelisiniz ben aracı alırken beni de çok yordular.ALLAH kolaylık versin . bu memlekette hakkın olanı almak da çok zor.ama sonuna kadar savaş hakkını al...

Vergi dairesine soruyorsun. Ben bu tarz durumda 10.04 harici vermedim diyor. Müracaatı yapacağım. Vermezse de neden vermiyor yazı alacağım. Biraz da onlar düşünsün. Yukarıda belirttiğin maddeyi biliyorum, yönetmelikten de okudum. Bu forumda görmüştüm. Cevapların iÇin de teşekkür ederim hocam. Mücadele edeceğiz yoksa zorlamaya devam ediyorlar. Her türlü süreçte zorluklar yaşadım mücadeleye devam

kutlu

Vergi dairesi saçmalamış. Tebliğ hükmü çok açık otomatik vites kodu tertibat sayılır. Bu şekilde araç alan çok kişi var. Eğer kabul etmiyorlarsa vergi dairesi müdürlüğünün bağlı olduğu vergi dairesi başkanlığına şikayet dilekçesi verin. O da olmazsa dava yoluyla alabilirsiniz. Biz bir MS hastası arkadaşımıza bile 10.02 kodu ile dava yoluyla aldık aracını.

Zaten tebliğde şöyle bir ibare var. Öte yandan, manuel vitesli bir taşıtı vites kolunda ve/veya debriyaj pedalında sabitlenmiş özel tertibat yaptırmadan kullanamayacak durumda olan engelliler bakımından, otomatik vitesli taşıtlar, (Ek ibare. RG-10/8/2019- 30858) fren ve gaz pedallarında özel tertibat yaptırılmasını gerektirir başkaca engelinin olmaması kaydıyla, özel tertibatlı taşıt olarak kabul edilir. 3-4 vergi dairesine sordum. Antalya kabul etmem diyor ısrarla . Maddeyi diyorum dalga gecer gibi konuşuyor

merhaba arkadaşlar. aynı sorunu ben de yaşıyorum. engelli raporumda "sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanabilir" yazıyor ama sürücü raporuma kod yazılmadı (3 yılda bir sürücü heyetine girecek kodu hariç). benim sağ kalçada protez var, sol omuzda kemik erimesi var. bana hangi kodların verilmesi lazım ? yardımcı olursanız makbule geçer

Üst Alt