Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi dairesi 2012 tarihli raporumu kabul etmedi!?

OguzZ'

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 2012 yılında aldığım %40 serebral palsi hastalığından dolayı SÜREKLİ aldığım bi raporum var. geçenlerde vergi dairesine gittim erken emeklilik ve vergi indirimi için , vergi dairesi yeni rapor istedi. şu an ki raporu mu kabul etmedi. benden yeni rapor istedi . Neden diye sorduğumda geçmiş bi rapor olduğunu söyledi ama raporum sürekli. ki bu raporla ekpss sınavına girdim ve bir çok yerde işlem yaptım. yardımcı olur musunuz acaba ?

OguzZ'

Kesinlikle raporu kabul etmek zorundalar. Yeter ki engelli sağlık kurulu raporu olsun.

tam teşekkürlü devlet hastanesinden almıştım raporu , tekrar bi başvuru yapıcam olmazsa dilekçe yazıcam.

Gerçi son yönetmelikle özür oran cetveli değişmedi ama yine de son yönetmeliğe göre (30 mart 2013 sonrası) rapor isteyebiliyorlar.
İstanbul vergi dairesinin web sayfasında gerekli belgeler sayılırken ilgili yönetmeliğe uygun denip parantez içinde son yönetmelik tarihi belirtilmiştir. İzmir vergi dairesi web sitesinde ise sadece ilgili yönetmelik denmiş. Yani son yönetmeliği göz önünde bulunduruyorlar.

[FONT=Arial][FONT=Georgia]-Kendisi engelli olanlar için;[/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=Georgia]-Çalıştığına dair işveren tarafından düzenlenen imzalı ve kaşeli dilekçe,nüfus cüzdanı fotokopisi,bir adet fotoğraf,varsa ilgili yönetmeliğe uygun sağlık kurulu raporu (30/03/2013 tarih ve 28603 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Engellilik Ölçütü Sınıflandırması ve Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik)[/FONT][/FONT]

Kesinlikle yeni rapor almaya çalışma. Dilekçe yaz Maliyeye bunun gerekçesini sana yazılı olarak versin bakalım ne diyecekler.

Üst Alt