Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi dairesi 5 cm kısalıktan aşağısına ÖTV muafiyeti uygulamayacağını söylüyor!?

kadirkadir

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Kusura bakmayın rahatsız ediyorum annemin doğuştan sol kalça çıkığından ötürü 3.5 santim kısalığı var
Ötv muafiyetinden yararlanmak için sürücü adayı raporuna başvurduk

10.02Otomatik vites ,47. İki tekerlekli araç kullanamaz,78. Sadece otomatik vitesli araç
kullanabilir,102. Ticari araç,resmi araç, ambulans kullanamaz yazdılar

Engelli raporuna başvurduk açıklama kısmına sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir yazdılar

Fakat vergi dairesi 5 santim kısalıktan aşağısına ötv muafiyeti uygulamayacağını söylüyor böyle bir durum ile karşılaştınız mı? böyle bir hakları var mıdır?

Böyle bir hakları yok. Tebliğ çok açık. 2019 daki tebliği götürüp uygulanmaması durumunda dava açacağım diyin. Eğer olmazsa dava açın. Siteye üye İsmail Arslan avukat yrmdc olur.

kadirkadir

Bende doğuştan kalça çıkığım var aynı şeyin bir değişiğini banada söylediler eski raporun olmaz yeni raporla gel dediler yok efendim müdür bey beni normal araca bindirip sürebilirmiyim diye bakacakmış. Ulan sen kimsin ki benim hastalığıma ölçü biçeceksin nerden bileceksin benim halimi oturduğun yerden ahkam kesmek kolay git kardeşim resmî gazeteyi at önüne bak burda ne yazıyo de sağlıkçımı beyfendi doktormuymuş 5 cm üzeri olacakmış varmıymış böyle bir genelge kanun yasa sorun

hayatta böyle bir saçmalık duymadım, siz vergi dairesiyle niye muhattap oldunuz ki ? siz raporunuz ve ehliyetinizle bir galeriye gidin onlar gerisini halleder ben arabayı seçmeye bir de teslim almaya gittim vergi dairesini falan galeri halletti hiç gerek yok sizin gitmenize

mgunduz Merhabalar Bahsettiğiniz tebliğ hangi tebliğ oluyor acaba?Bahsettiğiniz tebliğ hakkında herhangi bir bilgim yok.Tebliğ hakkında beni de bilgilendirir misiniz?

denizin kızı Vergi dairesi ile muhatap olma sebebim tamamen bayilerin tavrından ötürü idi.Bayilerin içerisinde ki satış temsilcisinden şeflerine kadar tüm çalışanların ötv muafiyetli araç alımı süreci ile alakalı bilgileri güncel değil ve bilgilerinin güncel olmadığını kendilerine asla anlatamıyorsunuz 4-5 adet bayi gezmem sonucunda hepsine sürecin nasıl işlemesi gerektiğini tane tane izah ettikten sonra hepsinden o zaman siz vergi dairesine gidin sorun karar mercii nasılsa onlar,onlar olur verir ise işlemlerinizi başlatırız cevabını almam beni vergi dairesine gitmeye yöneltti.
Devlet dairesinde ki bürokrasi ilerleyişini tahmin edebildiğimden ve bayilerde ki kalabalığı da görünce, sürecin daha hızlı ilerlemesi adına işi bayiye ya da bayinin takipçisine/muamelecisine bırakmak istemedim direkt resmi ağızdan bilgi almak istedim.
En son bir bayi takipçisine raporlarımı gönderdi,takipçisinden aldığımız cevap vergi dairesi durumu kabul edebilir de etmeyebilir de oldu.
Müdürleri ise bana Süreçte ki sorumluluğun,çıkacak olan masrafların üstlenimini bayinin insiyatifine bıraktığını bayi de çıkacak olan masrafları alıcıyla yapılacak olan sözleşme sonrasında alıcıya ait olduğunu söyledi.
Otomatik viteste nasıl bir masraf çıkacağını sorduğumda ise vekalet ücretleri olduğunu söyledi ?Kime ne için vekalet veriliyor bilen var mıdır?Çıkacak olan masraflar nelerdir bilen var mıdır? Yoksa bayi duruma tam hakim olmadığından ve satışları ciro üzerinden yaptıklarından durumu anlamamakta ve işe yaramakta ayak mı diretmeye çalışıyorlar?

bayi bu ibare sorun çıkarır dedi bana da." sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir" ibaresi olacakmış.dün aradım raporumu whatsaptan fotosunu gönderdim sorup bana dönüş yapacaklar.( 2019 öncesi rapor)

kadirkadir

anlıyorum ben şehir faktörünü düşünemedim ama galerilerin bilgi sahibi olmaması ve uğraşmaması ilginç ama vergi dairesi sizin hastalığınız hakkında hüküm veremez belki yol gösterebilir benim ayağımda 2-3 cm kısalık var mesela vergi dairesine ne bundan işinizin rast gitmesini diliyorum kolaylıklar

@disc55 İnşallah size de kolaylık sağlarlar.
bizim raporumuzda sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir ibaresi bulunmakta.Bize özel problem ise vergi dairesinin kafasına göre kısalık oranını kabul etmemesi.

@denizin kızı çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.Sağolun

@Helimturkmen Bu nasıl saçma bir şeydir. Vergi dairesinin müdürü kim oluyor 2 si heyet 1 i sizi heyete sevk eden doktor olmak üzere 3 defa doktor karşısına çıkan ve gerekli raporları alan sizi kendince kontrol etmek istiyor. İlçe sağlıkta ki heyette makina mühendisi de bulunuyor.
Hasta 3 doktor 1 makina mühendisi tarafından kontrolden geçiyor. İnşallah biz de böyle bir muamele ile karşılaşmayız ben kaldıramam sinirlerime hakim olamam,siz sabırlıymışsınız,sabrınız için tebrikler

şimdi yeniden rapor aldım yeni araç almak için hondaya gittim civic hb sport plus görüşmesi yaptık 190,000 tl fiyat verdiler sonra raporuda alayım vergi dairesine sordurayım dedi bende raporu verdim raporda yazan 3,5 cm kısalık belki sıkıntı olabilir 7cm ve üstü olması lazım dedi sorup dönüş yapacaklar umarım burdanda gol yemeyiz.
aracımıda sattım hadi hayırlısı allahtan diyelim.

Helimturkmen Benim de kafam buna basmıyor kesinlikle.Vergi dairesinde ki kişiler kim nasıl bir yetkileri var ki 7 cm aşağısını kabul etmiyorlar.Hangi kanun hangi tüzük hangi özelge hangi yargı kararına dayalı bu kararı verebiliyorlar.Doktor değiller insan anatomisinden anlamazlar.Makina mühendisi değiller vucudunda kısıtı bulunan insanın araba kulllanıp kullanmayacağını bilemezler
hangi kıstasa göre bu kararı veriyorlar.Sorduğumda ise sadece ankaranın görüşü var diyorlar bu kadar.Bulunduğunuz ile bağlı kalmayın antalya adana bölgelerine bakın orada ki bayiler ve vergi daireleri verebiliyorlar diye bir duyum aldım ben de . Memlekette bir düzen bir iltizam yok izmir giresun vb vb vergi daireleri vermiyor başka bölgelerde ki vergi daireleri veriyor.Neye göre bunu belirliyorlar bu bir kere eşitlik ilkesine aykırı.Sadece süreci zorlaştırmaktan ötürü başka bir şey yapmıyorlar.Keşke özel sektörde bir personel yanlış yaptığı zaman nasıl ki cezalandırılıyorsa vergi dairelerinde de yanlış karardan ötürü personeller cezalandırılsa, o zaman bu keyfi uygulamaların önüne geçilmiş olur.81 ilde 81 farklı cevap alıyoruz nasıl bir iştir anlamış değilim.
inşallah süreciniz olumlu sonuçlanır.
Ben de olumlu bir sonuç alabilir isem sizleri izlemeniz gereken yol ile ilgili bilgilendireceğim

çıkacak olan masraf proje çizimi ve sonrasındaki aparat yapımı ben bunlar için 3 yıl önce 2bin vermiştim mesela bayi araba fiyatını ve bu masrafı söyledi yani ayrı ayrı kimseye vekalet falan da vermedim ben sadece aparatlı ya da aparatsız her koşulda otomatik vites alabilir miyim raporda sorun çıkar mı diye sormuştum siz istediğiniz aracı alabilirsiniz o sorun değil sadece proje ve aparat zorunlu dediler benim raporumda otomatik vites kullanır diye bir ibare yok ama ben kendi isteğimle otomatik vites aldım

heh böle işte vergi dairesi memurlarının müdürlerinin egolarını tatmin edinn..
eliniz yokmu arkadaş yumrukla bir tane geçirip de dişlerini ağzının içine doldursanız..
çok çok şikayetci olur.. ama ibret olur millete. kimse sizle ego tatmin etmez.. yok 3 cm aşa yok 4 cm yukarı bune la zenci aleti ölçüyley sanırsın.. biriniz yumrukla vurup dişlerini dökmediğiniz sürece onların anca egolarını tatmıin edersiniz.. size böle zenci aleti muamelesi yapılır..;)

Vergi dairesinin tıbbi değerlendirme yapma hakkı yok. Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne ben dava açtım kazandım. İsmail Arslan avukat bey ile temasa geçin derim. Emsal karar var. Eğer tebliğe uygun sağlık kurulu raporu ve engelli sürücü belgeniz varsa vergi dairesinin istisna uygulamamak gibi bir hakkı yok. Yalnız dava açabilmek için istisnadan faydalanmak istediğinize dair vergi dairesine yazılı başvurunuz ve vergi dairesinin yazılı reddi şart. Bu da özelge talep formu ile oluyor. Önemli nokta bu form içeriğine talebinizi çok net ifade etmeniz yani sağlık raporlarıma ve engelli ehliyetime dayanarak özel tüketim vergisi istisnasından faydalanmak istiyorum şeklinde ifadeyi yazmanız veya aracı ötv ile alıp dava açıp ötv yi geri iade alabilirsiniz.

bugun honda ordu bayisinden aradılar raporu kabul etmemiş vergi dairesi:((
ben yeni araç alıcam derken kullandığım muafiyetli aldığım aracıda uyguna satmış oldum. siz söyleyin şimdi ben nasıl bir yol ilerleyeyim.
kafam allak bullak oldu elimden bir kaza çıkacak walla.
sadece ordumu böyle dedi dedim hiçbiryerden alamazsınız dedi hondadaki çalışan
ben ilk defa araç almıyorumki zaten vardı raporu yenile dediler yeniledim ehliyeti yenile dediler yeniledim.

TEK BİR DİYORUM HAKKIMA GİRENLERİN TÜMÜNÜN ALLAH BİNBİR BELASINI VERSİN.....

kadirkadir

Siz hangi bayiden aldınız paylaşırmısınız 5433945989 ulaşabilirsiniz bana

Emin olun haksız alım olmasın diye hiçbir müdehalede bulunmadım
babaannem ve kayınpederimin %90 raporu var ikisininde üzerine alabilirdim isteseydim kimseyede aldırmadım
çünkü biliyorum ki onlar o araçla ara sıra bindirilecek keyfini kullananlar sürecekti
Ama görüyorumki hep haksızlık HAKKI olana yapılıyor hakkımı kimseye helal etmiyorum

problem çözüldü..

şimdi özet geçeyim 2015 de sıfır araç almıştım biraz ufak geldi diye zamanı dolunca aracımı satma kararı aldım,
önce eski raporumu sorayım dedim vw bayisi raporu vergi dairesine gönderdim. sayın müdür bey beni görmek istemiş. gittim görüştüm vergi sistemine baktı senin raporun eski ibareler eksik dedi. öncesinde benim normal araç sürüp süremediğimi görmek istediğini söyledi benim zaten hazırda aracım var nie kullanayımki dedim. sonra en iyisi sen yenile raporunu çıkan karara göre bakarız dedi.

raporu uygun şekilde yenileyip aldım. ancak açıklama kısmında 3,5cm kısalık-hareket ksıtlığı-bilekte ufak bişeyler varmış onun açıklaması-ayrıca uzun mesafede baston kullanımı yazılmıştı.

neyse araştırdım dedim oldu rapor tamam bayilere attım raporu hemen dönüş yaptılar. alırsın hangi model fiyatlar vs vs...

sonrasında aracımı sattım hatta bağışladım gibi oldu fiyatı uygun olarak verdim. 2gün sonra ordu hondaya gittik çok güzel karşılandık araç baktık anlaştık konuştuk gelecek araç için 190bin fiyat aldık.

sonrasında bayi satış müdürü belgeleri alayım sorgulatayım dedi baktı rapora 3,5 cm olmayabilir dedi ama bir ihtimal dedi

1 gün sonra aradı arkadaş abi senin raporu onaylamadı V.D dedi. sen manyakmısın dedim ben aracımı sattım ne demek vermiyolar.
benim araç almam için 7 cm kısalık şartı var demişler.

sonra 1 gece 2 gün sitreslibir araştırma yazışma yaptım. giresun V.D gittim sordum böyle böyle bir raporum var ehliyetimde var ordu V.D bana araba veremezmiş dedim
onlarda biz genelgeye kanuna bakalım dediler...
bakıp aradılar kim dedi biz ne kanunda ne tüzükte nede genelgede böyle bir şey görmedik hatta başkayere sormuşlar öyle birşey yok demişler.

ben araştırıken duyumlarımdan kaynaklanarak vw troc almak için antalya bayisine evraklarımı yolladım herşey tamam dediler ödeme yap bitirelim satışı dediler. eminmisiniz dedim.. sıkıntı yok dediler. ödemeyi yaptım onlar işlemleri başlattı.
1 gün sonra plaka çıkar sigorta ve kaskonu yaptır dediler. ve hepsi bitti bugün bana resim atıldı hayırlı olsn dediler. kısmetse 30 unda aracı almaya gidicem.

şimdi gelelim V.D çalışanının bilgisizliğine TESE yi aradım sordum onlarda biz sadece yapılanı onaylıyoruz dediler.
sonra aracı aldığım bayiyi aradım ya eminsiniz değilmi dedim. tabiki dediler gel aracı al dediler. bana bir bayii böyle bir nedenden dolayı araç alamazmsın dediler dedim. ordu V.D kişi 7 cm altı kısalık olmaz demiş dedim.

evet 7 cm altı olmaz ama sizin aparat taktırmanıza gerek yok siz zaten raporu otomatik almışsınız dedi ehliyetinizde otomatik dedi.
bazen kişiler değişebilir yada yoğunluktan yanlış kararlar verilebilir dedi.

açıklamayı aldım tabi . honda bayisindeki kişiye aracın resimlerini plakayı attım. sizin hiçbiryerden alamazsın dediğin aracı ben aldım sizin yüzünüzden hem krediden hemde dolar yüzünden daha fazla para verdim dedim.
ya bizim suçumuz yok V.D öyle dedi dedi.

şimdi aracı hayırlısıyla alıp hondanın kapısına gidicem ve o V.D çalışanının kim oldupunu öğrenip yasal süreç başlatıcam 12.000 tl fazla para verdim onların yüzünden.

şimdi bu durumda ben bu V.D çalışanını kime şikayet etmeliyim sizce..

saygılar...

Helimturkmen

Bu ve bunun gibi durumlarda https://ebasvuru.ombudsman.gov.tr/

Kamu Kurumları denetleme kurumuna o vergi dairesini mevzuat ve hükümlere uymamakla şikayet etmek lazım ne kadar çok şikayet olursa o kadar çok mevzuata uygun işlem yaparlar.

lütfen online olarak raporunuzu belgenizi ekleyerek şikayet edin...

ee ben oşunama yıllardır diyorum.. biri şunlardan birinin ağzının üzerine çaksın dişlerini döksün diye..
arkadaş istediği aracı alamamış başka araç almış 12 bin fazla vermiş. birde bu gece uyurken aklında sabah uyanınca aklında moral bozukluguda cabası bende 30 bin tl favaya gitti 1.5 yıl önce aynı böyle işbilmez memurlarlar şefler yüzünden..

akın16

açıklama kısmındaki yazan ,

'' SOL DKÇ SEKELİ SOL BACAKTA 3,5CM KISALIK ANTALJİK AMBULE, MOTOR DEFESİT YOK. SOL KALÇA ROMLARI AĞRILI, İÇ DIŞ ROTASYON LİMİTLİ. UZUN MESAFEDE BİR ADET BASTON KULLANMASI GEREKEBİLİR. SOL DİRSEK SUPİNASYONU LİMİTLİ ŞEKİL: 2/9 ÖZÜR ORANI %2 TABLO:3/4 %18 TOPLAM ORAN %20)

AÇIKLAMA KISMIDA::

''SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR.OYBİRLİĞİ İLE KARAR VERİŞMİŞTİR.''

mustafa-toprak

inanın hala aracı tam anlamıyla teslim almadan ruhsatı çıkarmadan benim diyemiyorum. son dakika olayı olmaz umarım.

kasko tamam sigorta tamam il dışı olduğu için işlemler için vekaletname yolladım.
plakayı aldım onlara attım.
dönüş yaptılar araca seramik ve film yapıldı
aracı istediğin zaman gelip teslim alabilirsiniz dediler resminide attılar.
hayırlısıyla salı gidip alıcam.

Üst Alt