Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi dairesi ÖTV istisnası için raporumu kabul etmiyor!?

epik

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Aşağıda paylaştığım raporumu Yeğenbey Vergi Dairesi teşhislerimin ayrı ayrı yüzdelerinin yazılmamış olduğu bahanesiyle kabul etmeyip, ayrı ayrı yüzdelerin belirtildiği durum bildirir raporu istediler. Ben de gidip neye istinaden bunu istediklerini sorduğumda bana seslerini de yükselterek isteyebileceklerini söylediler. Hangi teşhisin yüzde kaç olduğu önemliymiş kendileri için. Belki benim engelimin çoğunluğu skolyozdan (skolyozum da 45 derece) dolayıymış da bilmem ne. Ben tebliğdeki "Engellilik derecesi %90'ın altında olanlarda, aranan şartları haiz olmak koşuluyla belli bir engellilik derecesine sahip olunması şartı aranmaz." maddesini söylememe rağmen raporumun böyle kabul edilmeyeceğini ısrarla söylediler. Dedim siz parapleji ne biliyor musun? Yok bilmiyorum, bilmem de gerekmiyor gibi muhabbetler de geçti. Baya bi kavga ettik ama nafile. Vergi dairesinin tek işi bize zorluk çıkarmak olmuş. Hiçbir maddeye dayanmadan bunu utanmadan isteyebiliyorlar.

Ben yanılmıyorum di mi, raporumun hiçbir şey istenmeden kabul edilmesi gerekmiyor mu?

rapor-saglik.jpg

Merhaba. Ben 2012 yılında %8 ile aldım aracımı. İlgili şef bana bu oranın düşük olduğunu ve aracı veremeyeceğini söyledi. Hatta senin hiçbir şeyin yok dedi. Ben de bu yanıtını yazılı olarak istediğimi, kendisini anayasal suç işlemek ve görevi ihmal/kötüye kullanmak nedeniyle şikayet edeceğimi söyledim. Senin için özelge isteyelim dedi. Hayır dedim. Genelge çok açık ve beni de kapsıyor dedim. İyi günler dileyip çıktım. Şikayetimden 1 ay sonra bayi aradı ve aracımın hazır olduğunu söyledi. Gittik vergi dairesine. Tabi benim için özelge istenmiş ama şef artık koltuğunda değildi. Aynı raporla yeni bir araç da aldım daha sonra. Raporunuz geçerlidir. İlgili memur işgüzarlık yapıyor. Yazılı olarak başvuruda bulunun ve raporunuzu hangi yasal dayanaklara istinaden kabul etmediklerini öğrenmek istediğinizi sorun. Ne yazık ki işinin ehli olmayan yazılı bir metinden okuduğunu anlamayan memurlar oldukça bu tür sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Bu arada yanlış hatırlamıyorsam 2019 yılında sağlık raporlarıyla ilgili yeni bir düzenleme geldi ancak bahsi geçen konu ile ilgili bir değişiklik hatırlamıyorum. İncelerim yeniden. Sizi yanıltmak istemem. Kolaylıklar dilerim.

Üst Alt