Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi dairesi ÖTV ve MTV borcu çıkardı!?

2011MS1987

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Daha öncesinde burada konu açmıştım 5 aylık yokuş vb.. yapmadıklarını bırakmamışlardı.Aracı istanbuldan almıştım.

https://www.engelliler.biz/forum/oz...ehliyet-degisimi-ve-otv-siz-arac-alimi-3.html

Geçenlerde MTV Yansıdığını gördüm hastalığım süresiz ve kronik olmasına rğamen 2 yıllık tarafıma engelli raporu verilmişti.Bende tabi rapor ile işim olmadığı için yenilmeyi unuttum.14 temmuz gibi rpaorum bitmiş bende31.10.2019 da yeniledim.Buna istinaden arada 4 aylık raporsuz süre oldu lakin bana 12 aylık MTV yansıtıldı.Bunun neresi adalet sanki yıl boyunca iyileşmişim engel durumum ortadna kalkmış.Hadi 1 dönemyansıtsalar hak vereceğim.2 dönem.Ben yine hakkımı aradım itiraz ettim.

Bu işin 1.kısmı

ASIL Olay 2.kısmı

Ne oldu biliyormusunuz?
Bugün evime bir ihbarname geldi İstanbul Vergi Dairesi Müdürlüğü - Nakil Vasıtaları Vergi Dairesi müdürlüğünden.Tekirdağ Vergi Dairesi Müdürlüğünün özelgeme vermiş olduğu indirimli araç alamaz yazsına istinaden faiziyle birlikte 30.000 lira civarında para istiyorlar.Benim bunu ödeyecek durumum yok ödeyemem.Zaten ödeyecek olsam ona göre araç alırdım.
Ben şuan moral oalrak çok kötü durumdayım.Çok berabatım.Atak geçirmekten korkuyorum.Dünyam başıma yıkıldı.3 yıl sonra mı kabul olmuyor.Bunda benim suçum ne.Yasa kanun açık değil mi? Orası yanlış yorumladı diye burası kabul ettiği indirimi nasıl iptal ediyor?

Avukata ihtiyacım var vergi mahkemesine itiraz etmeliyim nasıl yapacağım bilmiyorum.Maddi durumum borçlarımdan dolayı müsait değil.Kendimi ifade edemiyorum.Bana yardımcı olun lütfen.

Daha öncesinde uzun uzadıya yazmıştım durumu.

GİB Engelli rehberi 29.sayfa

1) İstisnadan Yararlanabilecekler
Bu uygulamadan, engellilik durumu, manuel vitesli bir taşıtın hareket ettirici aksamında tadilat yaptırılmasını gerektirecek nitelikte olanlar, diğer bir ifade ile manuel vitesli bir taşıtın hareket ettirici aksamında engelliliğe uygun tertibat yaptırılmadan taşıtı kullanamayacak olanlar yararlanabilir.

Örneğin, sadece sağ veya sol el parmaklardan herhangi bir ya da birkaçı olmayanlar bu uygulamadan yararlanamaz

31 ve 32. sayfa

Manuel vitesli bir taşıtı vites kolunda ve/veya debriyaj pedalında sabitlenmiş özel tertibat yaptırmadan kullanamayacak durumda olan engelliler bakımından, otomatik vitesli taşıtlar, özel tertibatlı taşıt olarak kabul edilir.
Örneğin;
• Sol üst ekstremite (sol el veya kolda) ve/veya sağ üst ekstremiteye (sağ el veya kolda) ilişkin engellilik durumlarının, manuel vitesli bir taşıtın vites kolunda,
• Sol alt ekstremiteye (sol ayak veya bacağa) ilişkin engellilik durumlarının, manuel vitesli bir taşıtın debriyaj pedalında, sabitlenmiş özel tertibat yaptırmadan, taşıtın kullanılamayacak olması halinde, otomatik vitesli taşıt başka bir tadilat olmaksızın özel tertibatlı araç olarak değerlendirilmektedir.

Burdaki 2.örnek benim durumumu anlatıyor.Tekrar özet geçmek istedim.

Lütfen bana yardımcı olun.Bana bu konuda bir avukat lazım.Vergi mahkemesine itiraz etmeliyim nasıl yapacağım bilmiyorum.Maddi durumum borçlarımdan dolayı müsait değil.Kendimi ifade edemiyorum.Bana yardımcı olun lütfen.

Ufukalp
Hiç gönderilmemesi gereken başka bir ihbarname. Ancak mahkeme sorunu çözecektir mutlaka.
2011MS1987
Size mesaj attım. İletişim bilgilerinizi gönderirseniz geri döneceğim mutlaka. Kaygılanmayın kazanma ihtimali çok çok yüksek olan bir dava.

Bu arada gelir idaresi ve vergi dairelerinin yaptığı bu tür bariz hataların sayısı artmaya başladı son dönemlerde. İnşallah düzelir bu durum.

@Hüseyin İlik
İlginiz için teşekkür ederim.
Ben de işitme engellilerin MTV muafiyeti konusunda özelge talep ettim, gelecek cevaba göre hareket edeceğim.
@2011MS1987
Avukat Hüseyin Bey ile mutlaka iletişime geçin. Aynı konuda açtığı davaların tamamını kazanmış bir avukat arkadaşımız kendisi.
Forumda da vekilliğini üstlenip davasını kazandığı arkadaşlarımız mevcut.
Konuyu görmesi için etiketlemiştim.

2 Farklı dava açtık.1.Davayı (MTV İçin olan) itiraz süresinden dolayı kaybettik.MTV Süresini bilmemiz gerekiyormuş.Süreden dolayı kaybettik.Bir üst mahkemeye taşıdık bakalım.2019 ocakta dava açın diyor halbuki benim ocak ayında zaten yansıyan bir mtv borcum yoktu.1.taksit tahakkuk süresi 1-31 ocak kapsadığı tarih 1 ocak ile 30 haziran arası.Vergi dairesinin bana temmuzda yansıtmış bunun sebebide 1 hafta önce raporumun bitmesi.İl değiştirdiğim için ve raporu araç alımı için yenilediğimden Süreğen kronik bir hastalık için ilk etapta süreli rapor veriyorlar anladığım bu yüzden bu sorunu yaşadım.Daha sonra 3 ay sonra yenilenen rapor da süresiz zaten.2.Taksitte 1 temmuzla 31 temmuz tahakkuk süresi kapadığı tarih 1temmuzla 31 aralık halbuki benim raporum eylül ekim gii yenilendi fakat tahakkuk tarihinden gçe olduğu için onuda tam yansıttılar. 1.sinden tahakkuk süresinden (1ocak-31 ocak) geçiyor ama kapsadığı tarihler(1 ocak-30 haziran) yüzünden yansıyor.2 taksit ise tahakkuk tarihinde(1temmuz-31 temmuz) rapor süresi bittiğinden yansıyor fakat kapsadığı tarih aralığında(1 temmuz-31 aralık arası) rapor var.Hastalık süreğen.

Üst mahkeme bakalım ne diyecek merak ediyorum.Zaten olay buradan patlak veriyor.Ben aradaki 3 aylık fark için neden 12 aylık mtv ödüyorum diye itiraz ettim.1.taksit için 1 haftalık 2.taksit için 3 aylık.Ben buna itiraz etitğim için bu vergi dairesi bana ötv indirimi de vermemişti.Bende aracı farklı bir ilden almıştım oradaki vergi dairesi raporun uygun demişti.Şimdi buna itiraz edincede mtv yansıtan vergi dairesi ötv muaf hakkı veren vergi dairesine ben ötv muafiyeti vermedim sen nasıl verdin diye yazı yazmış ve tarafıma ötv de yansımıştı.3 yıl oldu aklınız neredeydi ya da 2 yıl mtv yansıtmadın sen bu adama aklın neredeydi her 2 vergi daireisnede sormazlar mı? Bende ona göre hareket ederdim.

Sonuç MTV Davası üst mahkemede.ÖTV Davası devam ediyor beklemedeyiz.Hastaneye yazı gititğini biliyorum sadece.

Üst Alt