Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi dairesi rapor oranımı düşürdü. Ne yapmalıyım?

murat30

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar, 1.5 ay evvel vergi dairesine vergi indirimi için başvurdum şimdi telefonla öğrendimki yüzde 42 olan raporum yüzde 28 olarak bana geri yollanmış... henüz bana ulaşmış bir kağıt yok. itiraz hakkımı nasıl kullanıcam? bana bir kağıt gelicekmi? nereye itiraz etmem gerekicek bilgilendirirseniz sevinirim....

eline ulaşan raporla birlikte kırklareli defterdarlığına gidip İTİRAZ dilekçesi dolduracaksın vereceksin memuruna
başka bir hastane ye sevkini isteyeceksin
süreç en başından yeniden başlayacak...
allah yolunu açık etsin engeldaşşımmm...

aynı hastaneye sevkimi istesem olurmu? bu hasteneden yüzde 42 almıştım
veyada istanbuldan bir hakem hastaneyemi sevkimi istesem şişli etfal gibi !!
teşekkürderim ilgi alakana

arkadaşlar emeklilik için sgk ya başvururken sgk emeklilik için yıl hesaplarken bizim vergi indirimi aldığımız tarihe mi bakıyor yoksa yatan prim gün sayısına mı?

farklı bir hastaneye gitmeni öneririm çünkü
bende aynı dert ten müzdaribim
vergiden muaf olmadım
bir daha da hiç hastaneye gitmedimm
ama sen git düşürülen hastane değil de daha farklı bir Eğitim araş.Hast. nesine git yani defterdarlıkta farklı bir hastaneye muayene olmak istediğini belirt...

benim rapor oranım düşüktü itiraz ettim gönderecekleri hastaneyi kendileri belirlediler

teşekkürederim bedrettin... teşekkürler ibrahim

ömer bey direk itiraz etmeden davamı açmam daha iyi? bu paylaştığınız evraklara tesekkürederim... raporum henüz 2 aylık daha yeni..

siz bilirsiniz ister itiraz edin ister direk dava edin ama ben olsam dava ederim

şunu unutmamak lazım mahkeme süreci uzun sürebiliyor bu konu ile ilgili yazışmalar var forumda

İtiraz etmeden dava açarsanız -olmaz ama- mahkeme şekil açısından davayı reddedebilir. Önce itiraz edin, yine reddedilirse o red kararına karşı dava açarsınız

çok teşekkürederim allah razı olsun gelişmeleri bu sayfadan sizlerle paylaşırım

işten çıkarılma

merhaba vergi indirimi için yüzde 42 raporla basvurdum yüzde 28le bana geri geliyor
acaba çalıştığım şirket beni işten çıkarırmı? yani artık özürlü sınıfında sayılmıyormuyum

Vergi indirimi ayrıdır, sakat statüsünde çalışmak ayrıdır. Kişi % 40 ve üzeri raporunu beyan edip sakat statüsünde çalışabilir. Vergi indiriminden yararlanıp yararlanmamak kendi bileceği bir şeydir. Siz yararlanmamayı tercih edeceksiniz... Firma açısından sizin beyan ettiğiniz % 40 rapor geçerlidir.

işyerinde çalışan bir arkadaşım var onunda 2004 tarihli yüzde50 raporu var... 6 ay evvel işyerinde özürlü kadrosunda
çalışmaya başladı vergi indirimi için başvuruda bulundu oranı yüzde 10 geldi
işyeri artık özürlü kadrosunda çalıştırılamicağını söylemiş ve işten cıkarıldı!! benimde başıma gelir diye çekiniyorum
acaba onun raporu eski olduğu içinmi? eğer dediğiniz gibiyse sanırım izahını işyerine kendim yapmam gerekicek teşekkürler bülentbey

İşveren bilmeden çıkarmıştır. Dediğim gibi, sakat statüsünde çalışma mevzuunu 4857 sayılı İş Kanunu'nun 30. maddesinde düzenlenir. Kişi % 40 ve üzeri raporla işkur kaydını yaptırır ve sakat statüsünde çalışmaya hak kazanır...

Sakatlık indirimi ise apayrı bir konudur. Kişi isterse başvurur, istemezse başvurmaz. Sakatlık indirimi hak ederse maaşında bir miktar ez kesinti olur, hak etmezse standart vergilendirme yapılır. Nitekim sen de bunca yıl başvurmamışsın mesela... Neden çalıştırdı o halde seni işveren? Bu konu ise 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu'Nun 31. maddesinde düzenlenir. Maliye Bakanlığı sorumluluğundadır.

merhaba bülentbey MALİYE BAKANLIĞI gelir idaresi başkanlığından raporum yüzde 28e düşürülmüş olarak bana geri geldi
defterdarlığa gittim itirazımı ankaraya yapmam gerektiğini söyledi!! il sağlık müdürlüğüne olmazmış. yani başından saldı anlicağınız
ilkadım cad.kat5 dikmen ANKARA kağıtta bu adres var! bu adrese APSyle posta yoluyla itirazımı yapsam olurmu? birde nasıl bir dilekçe yazmam gerekicek yardımcı olursanız sevinirim

sitede itiraz dilekcesi var iadeli tahütlü olarak Maliye Bağanlığı gelir idaresi Başkanlığı merkez sağlık kumununa/Ankara olarak gönderin

Evet, Ankara'ya göndermen lazım dilekçeyi:

Usulüne uygun olarak yetkili xxx hastanesinden alınmış % XX oranında işgücü kaybımın bulunduğunu gösteren raporum Kurum sağlık kurulu tarafından % XX'e düşürüldü ve sakatlık indiriminden yararlanamayacağım tarafıma bildirildi (xx tarih ve sayılı yazınız).
Bilindiği üzere 14.01.2012 tarihli Resmi Gazete'de (Sayısı: 28173) yayınlanarak yürürlüğe giren ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK'in 15. maddesi "Vergi indirimine esas raporlar"a dairdir: "193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır."
İş bu gerekçe ile aynı yönetmeliğin İtiraz'ı düzenleyen 10. maddesi gereğince sakatlık indirimi başvurumun yeniden değerlendirilmesini ve % XX raporumun onaylanarak X. dereceden sakatlık indirimi hakkımın tanınmasını arz ve talep ederim

vergi indirimi

merhaba ankaraya yüzde 42 raporla vergi indiriminden faydalanmak için basvurdum fakat yüzde 28 olarak geri geldi
bende itiraz ettim ama yanlış yere itiraz ettim:) il sağlık müdürlüğüne itiraz ettim onlarda beni başka bir hastaneye gönderip yeni rapor istediler bende yeni rapor cıkardım yaklaşık yüzde 60 felan gelicek
merakım şu yeniden vergi indirimi için hemen başvurabilirmiyim? veyahutta il sağlık müdürlüğümü benim adıma vergi indiriminde ankaraya bulunucak? 15 gün sonra raporumu alıcam ankaraya yolladığım yüzde 42 rapor 28le geri geldi yüzde 60lık raporla tekrardan hemen vergi indiriminde bulunabilirmiyim ama yüzde 28 olarak geri gelen rapora ankaraya itiraz etmedim!! umarım meramımı anlamışsınızdır şimdiden ilginize teşekkürler

Raporu alıp vergi dairesine gitmeli ve yeniden başvuru yapmalısınız. Eğer daha önce başvurunuz var derlerse, rapor oranınızın arttığını, bu nedenle yeni başvuru yapmak istediğinizi söylersiniz...

yüzde 57 rapor almış bulunmaktayım vergi indirirmim de yeni geldi :)

Üst Alt