Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Vergi Dairesi rapora rağmen engelli aracı alamazsın dedi!?
Hastane Özel tertibatlı araç kullanması gereklidir diyerek rapor verdi ancak vergi dairesi araç alamazsın diyor. Vergi dairesinin böyle bir yetkisi var mı ?
Arac alama orani yetiyorsa arac alina bilir ozel tertibatli lakin yetmiyorsa olay baskadir arastirmani tavsiye ederim vergi dairesi red veremez yetkisi yok oran turmuyordur sandimca
sol bacakta kısalık incelik var ortopedik yani bu durumda oran aranmıyor. kafama takılan 7 tane doktor onay verip vergi dairesindeki memur neye dayanarak onay vermiyor.
Hastane Özel tertibatlı araç kullanması gereklidir diyerek rapor verdi ancak vergi dairesi araç alamazsın diyor. Vergi dairesinin böyle bir yetkisi var mı ?
raporda yazan ibare aynen şöyle "ÖZEL TERTİBAT KULLANMASI GEREKİR.ANKARA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SÜRÜCÜ KOMİSYONUNA BAŞVURMASI UYGUNDUR.S.K.İ.K"
O memurun amiri ile görüşün yada baska bir vergi dairesine gidin olmadi Cimere yaz raporunuda gönder. bazi memurlar bilgili değiller bu konularda bende sol ayak 6 yıl önce ötv siz otomatik vites araç aldım h sınıfı ehliyetim de vardi 5 yil doldu sattim
Aslinda yeni rapor gerek yok zaten yeni malum isler yönetmelik dinlemeyen memurlar cok siz önce ehliyet işini halledin aparata gerek kalmadan otomatik araçta alabilirsiniz ama raporda otomatik vitesli araç yazması gerek aynı şekilde ehliyettense olacak
@×n×× ilk başta yazmak istediklerini yazmamışsın engelli Ehliyetin yok raporunu 1 sene önce almışsın ilçe sağlığa kurula girmemişsin eee bana ötv siz araç vermiyorlar ondan sonra da forumda memuru suçla bizde suçlayıcı yazılar yazalım kim haklı kim haksız belli neden alamadığını kendin yazmışsın zaten kurula git kurul sana kodlar yazacak otomatik vites engelli kodu yazarsa ehliyetinde vergi dairesi raporun olmadan ötv siz araç kabulü yapacak olay bu
1- Bağlı olduğun aile hekimliğine gidip ehliyetimi yenilemek istiyorum diyorsun aile hekimin seni hastaneye sevk ediyor (hangi doktora görüneceğin sana verecekleri sevkte yazıyor).
2- Hastaneye gidip yine ehliyetini yenilemek istediğini söylüyorsun hastane muayene ediyor gerekli görürse seni il sağlığa sevk ediyor il sağlığa sevk edilen evrak 1 yıl geçerli diye biliyorum 1 yılı geçerse tekrar 2 yıl katılamıyorsun komisyona diye biliyorum yanlışım varsa diğer arkadaşlar düzeltir.
3- Eğer il sağlığa sevk edildiysen ki edilmişsin il sağlığa gidip dilekçe dolduruyorsun 1 adet fotoğraf bırakıyorsun onlar sana gün veriyor o tarihte tekrar il sağlığa yada verdikleri adrese gidip muayene oluyorsun.
4- komisyon kararın e rapor olarak çıkıyor çıktı alıp onunla birlikte tekrar hastaneye gidiyorsun bu arada komisyon kararın çıktıktan sonra nüfus dairesi git ve ehliyetini yenile ki ötv raporun çıkana kadar ehliyetin de gelmiş olsun.)
5- Hastaneye gidip ötv için başvuru yapacağını söylüyorsun tüm doktorlara muayene olup senin şu an ki almış olduğun ötv raporunu alıyorsun. ve bitiyor.
Gelelim senin sorununa ; il sağlık müdürlüğü arayarak komisyon için gün al fakat sevkini 1 yıl önce aldığı söyle süre geçti mi geçmedi mi öğren sonra ehliyetini yenile fiziki ehliyet geldiğinde takrar vergi dairesine başvur.
OguzZ' şu an sistem değişti aile hekimi sevk yapıyor hastahane kurula gerek görürse hastahane il sağlık a yazı yazıyor il sağlık kurulu telefon una mesaj yolluyor il sağlığa kurula gidiyorsun eğer kurul kod larda ötv siz olarak kod verirse ehliyetine bir daha ötv siz rapor çıkartmana gerek kalmıyor