Ufuk bey merhaba. babamın engelli b ehliyeti var. 2015 yılında toplamda %69 sürekli raporu var. %48 bacak engeli rapor var. 30 ocakta engelli araç alımı için başvuru yaptık. 62 gün sonra rapor anlaşılmadığı için yenilenmesi durumunda değerlendirilebileceği yönünde olumsuz cevap geldi. hastane ve vergi dairesiyle iletişime geçtim. rapora hastaneden açıklama istenmiş fakat herhangi bir durum açıklanmadığı olumsuz cevap gelmiş. hastaneden randevu alıp muayeneye gittik. muayenede sol bacak hareket kıstlılığı var, yürüyüş bozukluğu mevcut. sağ bacak ile araç kullanabilir, sürücü olur. özel tertibatlı araç kullanması gerekir diye vergi dairesine cevap yazıldı. bir örneğini alıp vergi dairesine gittim yine olmaz dediler. ne olacak dedim sol bacak ile ilgili ayrıntılı debriyaj kullanamaz, hastalık şudur gibi yazılacakmış dediler. 2017 yılında engelli b ehliyeti alırken 102 ve 78 kodlarımız da var. devletin verdiği imkanı neden ikinci mağduriyet olarak reva görüyorlar. vergi dairesi heyet görevi görevi görüyor. bana yönlendirmeniz ne olur ? pazartesi randevu aldım istedikleri ibareleri de ekleteceğim. dilekçe ve kararları ek yapıp hastaneden önce vergi dairesine kayıt yapayım diyorum. araç fatura iptali için bayi de sıkıştırıyor.