Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi dairesi sevki olmadan sağlık kuruluna girilebilir miyim?

eyyup1453

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhabalar dün internette gezinirken bir sosyal sigorta uzmanının açıklaması dikkatimi çekti burdan sormak istemiştim

Kendisi saglık kuruluna yetkili bir hastahane den randevu alın şikayetlerinizi söyleyin sonra tek tek doktorları gezin işleminiz bittikten sonra özür oranınız belli olacagı gün size haber verilecektir diye belirtiyordu sonra raporunuzu alın diyelimki işe girdiğiniz zaman ise bu raporu işyerinin baglı oldugu vergi dairesine verin gerekli işlemler yapılıp işyerinize bilgi geldiği taktirde vergi indiriminiz yapılacaktır diye bilgi veriyordu

Bu konuda çok bilgi kirliliği mevcut buraya yazma geregi duydum!

burdan tecrübeli arkadaşlara sormak istedim böyle bir şekilde vergi dairesi sevk etmeden gidip saglık kuruluna girilebilir mi?

Diğer bir sorum ise kendimiz saglık kuruluna gidip sadece bilgi amaçlı bana yüzde kaç özür oranı çıkacak gibisinden randevu alıp gidebilirmiyiz?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler...

eyyup1453

Merhaba,buradan belirtiğiniz gibi ilk olarak bir hastaneden sağlık kurulu polikliniğiden randevu alarak,gerekli tüm işlemleri sağlayıp sağlık kurulundan engelli sağlık kurulu raporunu alabilir ve akabinde çalışmanız durumunda veya işe girdikten sonra bulunduğunuz ildeki vergi dairesi engellilik servisine engelli vergi indirimi belgesi için başvurabilirsiniz.

Hasteneden alabileceğiniz engelli sağlık kurulu raporu süreci ; ilk olarak randevu almak akabinde başvuru ve doktorların tek tek gezilerek rapor için gerekli tanı ve düşünce yazılarını doktorlardan almak ve en son olarak sizi ileri bir tarihte sağlık kurulu yani heyetin karşısına çıkmaz için randevu verilmesi ile son bulmaktadır.

Sürecin sonundaki sağlık kurulu yani heyet karşısında raporunuz engel oranı genelde kişiye söylenir,çünkü doktorların verdiği engel oranları dışında heyet başkanı takdir veya düzeltme yaparak engel oranını değiştirebilir.

Bu bağlamda engelli sağlık kurulu raporu almak için ilk aldığınız randevu için hastaneye gittiğinizde alabileceğiniz engel oranı ile bir fikir,açıklama veya bilgi şanısınız yoktur.Süreçleri tamamlamadan sonuca ulaşmanız mümkün değildir.

Saygılar.

eyyup1453

Elinde tam teşekküllü hastaneden alınmış olan engelli sağlık kurulu raporun varsa direk notere gidip aslı gibidir diye onaylatip, ücretini ödedikten sonra işyerinin bağlı olduğu vergi dairesine gidip dilekçe doldurup, noterde onaylamış olan raporunu arkasına ekleyip ver. Ankara'dan 1 ay ya da 3 ay içerisinde vergi indirimi ile ilgili sonuç işyerine gelir.

@Bilgi Hazinedir
çok teşekkürler bilgi için...

Pa_Pi
benimde aklıma tam olarak bu takılıyor şuan aldıgım bir rapor yok ama hastaneden randevu alıp heyete girme hakkımız varmış

Aklımdan geçen hastaneye randevu aıp heyete girip aldıgım yüzdenin kaç çıkacagı ve sonrasında yüzde 40 ve üzeri rapor alabilirsem iş başlangıcı yapıp işyerimin bulundugu vergi dairesine raporu verip süreci başlatabiliyormuşuz

hastalıklarıma gelince;

Ankilozan spondilit
tip 2 diyabet
koah başlangıcı
yaygın anksitiye bozuklugu

sizce yüzde 40 alabilirmiyim bu hastalıklar ile ?

Semase

4a statüsünde sigortalı olacaksınız ve elinizdeki raporla işyerinizin bağlı olduğu defterdarlığa vergi indirimi için başvuracaksınız. Bu başvurudan sonra işten çıkmanızda bir mahsur yok. Yeter ki işyerinize bildirilecek sonucu takip edin. Bu hakkı elde ettikten sonra da günü geldiğinden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız.

Tam aradıgım konu örneğin şuan çalışmadan gidip raporunu alır sonra iş başı yaptıgı zaman heyet raporunu işyerinin baglı oldugu vergi dairesine iletip verg indiriminden yararlanabilirmi?

eyyup1453
yapmanız gereken önce sağlık kurulundan randevu alıp bir eczaneden kullandığınız ilaçların dökümünü alacaksınız ekstra raporlarınız varsa onlarda yanınızda bulunsun sonra sağlık kuruluna müracaat ettiğinizde ne için istiyorsunuz derse engelli kimlik kartı için değin vergi ind için derseniz maliye sevk etsin falan diyebilirler. sonra onlar gezeceğiniz branşları size verecekler ve hangi hastalığınız varsa o doktora anlatın sonra size heyet günü verecekler ya aynı gün ya daha sonraya sonra 2 dk heyete girip çıkıyorsunuz. olay bu kadar sonra e devletten raporunuzu takip edin oraya düşer. daha sonra çalışıyorsanız bağlı bulunduğunuz vergi dairesine engelli ind için başvuru yapacaksınız. tabi %40 ve üzeri çıkarsa rapor sonra iş yerinize maliyeden bilgi gelecek. bu kadar

eyyup1453

Rica ederim.

Saygılar.

eyyup1453

Merhaba,size daha önce belirtiğim gibi ve sizinde yazdığınız gibi evet yapabilirsiniz.

OturanBoğa Bülent Bey'de sizin merak ettiğiniz konuyu açıklamalı olarak anlatmış.

Saygılar.

[SIZE=3]Yürürlükteki mevzuat hazretleri şu an ne emrediyor bilemiyorum ancak ben yıllar önce sağlık raporumu ve diğer gerekli raporlarımı almak için herhangi bir merciden hastaneye sevk yazısı almadım. Sadece raporu ne için almak istediğime dair hastaneye bir dilekçe verdim (hastane istedi dilekçeyi) ve raporumu aldım.
Selametle.[/SIZE]

alifatih1958

gerçekten güzelmiş bende tesadüf internette gördüm kendimiz gidip alabiliyormuşuz ve sonrasında iş hayatına devam edince vergi dairesine götürüp süreci başlata biliyormuşuz

Üst Alt