Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi dairesi tadilat projesine rastlanmamıştır diyerek başvurumu kabul etmedi!?

ACARLAR

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
cümleten selamlar .aranıza yeni katıldım.benimde bir sorum olacak.2014 yılında ötv muaflı bir araç almıştım.5 senesi dolunca aracı satıp yeni bir araç için bayii ile anlaştım.raporumu ve ehliyetimi istediler vergi dairesi için .vergi dairesi cevaben

Otomatik vites tertibatına uygun olduğu halde gerekli tadilat projesine raslanmamıştır.

bahanesiyle işlemi yapmadı vites tertibatı projesi için 10.04 gerekli diyor projeyi yapanlar.benim ehliyette yazan kodlar 102 78 47 35.03 10.02 40.11 bu şekilde ne yapabilirim.bilgisi olan varsa .paylaşırsa sevinirim.vergi dairesi vites tertibatını yaptır gel diyor.ama bunun için 10.04 ehliyette yazmıyor.

Ehliyette yazan kodlarım.102,78,47,3503,10.02,40.11 daha önceki aracımı alırken h sınıfı ehliyetim vardı.yani vites kolu kutusu,direksiyon topuz,silecek kolu aparatı bilgisi olanlar aydınlatırsa sevinirim.

Benim sağ el 4 parmak ampute daha önceki aldığım araçta bir sıkıntı olmadı.aparat olarak diereksiyon topuzu,silecek kolu aparatı,ve vites hareket tertibatı vardı.

ACARLAR

10.02*Otomatik vites
35.03 Direksiyondan sol eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları
40.11. Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.)
47. İki tekerlekli araç kullanamaz
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz

Doğru, 10.04 olmadan olmaz.

10.04*Uyarlanmış vites kolu

cevap için teşekkürler.daha önceki h sınıfı ehliyetimle ötv muafiyetli araç almıştım.ve uyarlanmış vites kolu tertibatı uygulanmıştı.ehliyeti değiştirdim.10.04 yazılmamış.ne yapmam gerekli.benim durumumda olup araç alanlar mevcut.başka bir bayii ye başvurdum.vergi dairesine sormuş alır demişler.bende şaşırdım.

ACARLAR

Viteste donanım olmaması ilerisi için de riskli olabilir. Yani bugün onay verirler, yarın dava açarlar. Ne bileyim, ben olsam kodu ekletmeyi düşünürdüm.

AMA aslında otomatik vites kodu olması ve engelli raporunda "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibaresinin olması öte muafiyeti için yeterlidir.

Üst Alt