Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi dairesi vergi indirimi hak ettiğime dair yazıyı vermekte gecikiyor!?

Ozkan0180

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Vergi indirim belgem ankaradan %57 ile aynen onaylandı ve istanbul vergi dairesine gönderildi.
Vergi dairesini arayıp ocak ayı girmeden emeklilik için başvurmak istediğimi ve belgenin üst yazı ile aslı gibidir örneği ile tarafıma verilmesini rica ettim.
1 haftadır benim belge orada çalışanların deyimi ile ( İMZA IÇIN SIRADA ) bekliyor.
Durumu anlatıp öne alalim dediğimde, diğer kişilerin haklarından dem vuruyor. PEKİ BENIM HAKKIM NE OLACAK ?

Sorularımın bazıları şunlar;
1: 2018 yılının 2.yarısı için gerçekleşen enflasyon oranı %11 civarında. Onay ocak ayına sarkar ve emeklilik için başvuruyu ocak ayinda yaparsam bu %11 lik zamdan faydalanirmiyim?

2: devlet memurlarının bu keyfi davranışlarının son bulması için bimer ve cimer,e yazmak kâr eder mi ?

3: belgemi hemen almam için sizin bildiğiniz başka bir yol var mi?

Haksızlık olduğunu,gecikme olduğunu düşünüyorsanız CİMER' e yazın.İşiniz hızlanacaktır.

Ozkan0180

Merhaba bu gün Kayseri vergi dairesi ile görüştüm.. Benim gelmedi ankaradan daha raporum.. Vergi dairesi ile görüştüğümde bana mail adresimi istediler ve sisteme kaydettiler.. Sanırım imza işi kalkmış ki e bildirim ile size de gelecek dediler.. Bilginiz olsun..

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Garip60 kardeşim
Bimer ve cimer konuyu okumadan haklar uçar gider .
Ondan sonra yazmak daha mantikli gibi

Küçük illerde olmak belli bir avantaj sağlıyor. Bu net.

Vergi indirim belgesini iş yerinizin e-posta adresine e-tebligatla yapılıyormuş. İş yerinizin e-posta adresi eğer kayıtlı değilse o zaman iş yerinizin adresine gönderiliyormuş.

Ozkan0180
Nasıl bir kaybınız olacağını düşünüyorsunuz ?
Dilekçenizi Aralık bitmeden verdiğinizde emekli maaşınız 2017 güncelleme katsayıları ile hesaplanarak bağlanacak, 1 Ocak'ta 2018 yılı enflasyon zammı uygulanacak.
Dilekçeniz Ocak ayına kaldığında ise maaşınız zaten 2018 güncelleme katsayıları ile hesaplanacak.
Yani iki maaşın arasında öyle düşündünüz gibi bir fark olmayacak.
Çok çok ufak farklar olabilir, enflasyon ile büyüme hızı oranlarına göre kimi yıllar Aralık lehine, kimi yıllar Ocak lehine değişir bu fark. Her zaman Aralık'ta dilekçe veren karlıdır diye bir şey de yok.

Ozkan0180 mrb eğer emeklilik dilekçenizi aralık bitmeden sgk vermek istiyorsanız eğer
Vergi dairesi sitesinden tc.no ile sorgulama yaptığınız
Ekran çıktısını alıp sgk verebilirsiniz
sgk zaten vergi dairesine vergi indiriminizi teyit ediyor üst yazıyla.

Üst Alt