Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi dairesi yazıyı gönderdik, işyeri ise almadık diyor? Nasıl takip edebilirim?

HakanEs26

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
35
Merhaba Arkadaşlar ;

Vergi indirimim onaylandı ve vergi dairesini 15:00 gibi aradım işyerine e tebligat olarak yolladık dediler fakat işyeri evrak gelmedi diyor. Eskişehir vergi dairesi ilk önce İstanbul vergi dairesine mi yolluyor ( İşyerim istanbula bağlı ) yoksa direk işyerine mi yolluyor ?

Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?

Teşekkürler

e-tebligat demişler, basılı evrak denemişler ki siz evrak bekliyorsunuz.

Ufukalp

Teşekkürler öğrendim. Vergi dairem işyerimin bağlı bulunduğu vergi dairesine göndermiş. Ordan işyerime gönderilecekmiş. 1 hafta 10 günü bulur dediler.

Vergi İndirimi Hk

Merhaba Arkadaşlar , Vergi indirimim şirketimin bağlı olduğu istanbul vergi dairesine 29 aralıkta gönderilmiş ama halen işyerime gönderilmedi. Emeklilik için başvuru yapıcam ama halen elimde bir belge olmadığı için elim kolum bağlı bekliyorum. Bu konuda bilgi olanlar yardımcı olabilir mi ? Teşekkürler

@HakanEs26
Özel sektördesiniz, emeklilik başvurusunu bu ay başında da yapsanız, sonunda da yapsanız emekli maaşınız 1 Ocak itibariyle başlayacaktır. O yüzden ay ortasında başvurup işyerinden alacağınız yarım aylık maaşı çöpe atmayın.

Ayın 25 ine kadar falan bekleyin. Gelmezse vergi dairesine giderek belgenin postada kaybolduğunu, hemen emeklilik başvurusu yapmanız gerektiğini belirtin ve elden talep edin. Bazen reddeden ters memurlar olsa da genelde anlayış gösterip verirler.

Başvuruyu 27-28 Aralık gibi yapın iki gün hafta sonu var, 31 e de bırakmayın. Herhangi bir terslik olur da 1 Ocağa kalırsa maaşınız 1 Şubat'tan itibaren bağlanır.

Ufukalp

Bilgi İçin Teşekkürler. Ben Başvurumu 28-29 ocak gibi yapıcam evrak elimde olsun ki hemen olaya gireyim diye planlıyordum ama maalesef beklemesi gitmesi gelmesi ulaşması hep dert.

Şubata kalmaması için işyerimle de görüştüm 29 Ocakta iş çıkışımı alıp gidicem nasipse..

HakanEs26
29 ocağa bir buçuk ay var daha, gelir o zamana kadar. Gelmezse de dediğim gibi vergi dairesinden alırsınız.
Üstteki mesajınızda "29 Aralık'ta gönderilmiş" derken 29 Kasım demek istediniz sanırım.

benim raporumda elime geçmedi maliye raporu postaya verdik dedi iki hafta olacak işyerine henüz gelmedi maliyeye gittim bizden çıktı bundan sonrası bizi ilgilendimez postada kaybolabilir postacı bir yere atar kaybolur bizi baglamaz bizden çıktı diyor raporun çıktısını verdi sonunda bende foto kopilerle sgk ya müracat ettim emekli ola bilirmiyim diye evragı aldılar şu an beliyorum benim anlamdgım maliye raporu iş yerine postayla gönderdik diyor gönderinin barkodu varmı diyorum yok diyor bu gönderi nasıl gidiyor acaba norlmalde 3 günde şehir içinde ulaşması lazım diye düşünüyorum birde iş yerine verek gelmeden maliyeden aldıgım foto kopilerle müracat ettim bir sıkıntı olurmu

murat3358
Hiç bir sıkıntı olmaz. Tahsis talebini vergi indirimine istinaden yaptığınız belli olsun diye koyuyorlar onu dosyaya. Sonra zaten ilgili vergi dairesi ile yazışarak vergi indiriminizi teyit ediyorlar.
Direkt sizin verdiğiniz belgeye dayanarak işlem başlatmıyorlar yani.

Ufukalp

teşekküe ediyorum maliyeden iş yerine gönderdik dedikleri evrakların 20 gün veya bir ay sürmesinin bir nedeni olmalı mantıgım almıyor nasıl bir yol takip ediyor şehir içinde postaya verdikleri evrak elimize geçmiyor bu kouda bir bilginiz varmı bir arkadaş işyerine gelip çalışıp çalışmadıgımı konturol ediyorlarmış dogrumu bu sizce

murat3358
Hayır öyle bir şey yok. Zaten sonuç bekleme sürecinde çalışıyor olma zorunluluğu da yok. Önemli olan başvuru sırasında aktif sigortalı çalışan olmak.

teşekkur ediyorum bu ay sonu sanuç alırız sanırım

Üst Alt