Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi dairesine bireysel başvuru yapmak ve rapor almak..?

ykenanergun

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba, konuları detaylıca inceledim, yorum yazan arkadaşlarımızın bazısı hastaneden randevu alarak işlem yapmış, bazısı ise vergi dairesinden sevk ile.

Benim sorum şu şekilde,

2008'den beri Tip-1 diyabet hastasıyım. 4a çalışanım.Gözde komplikasyonlarım da mevcut. Hipertansiyon vb. gibi ek rahatsızlıklarım da var. %40 alabileceğimi düşünüyorum ve bu yüzden başvuru yapmak istiyorum.

Fakat yukarıda bahsettiğim gibi özürlü emeklilik ve araç alımında ötv indirimi gibi işlemler için tam olarak nereye başvuru yapacağımı net olarak iletebilir misiniz?

Bir de işlemler ne kadar sürer, iş yerinden ne kadar izin almalıyım sizce?

@ykenanergun

öncelikle bu saydığınız hastalıklardan %40 engelli raporu alabilirsiniz. ama son kararı hekimler verir.
yıl ve prim şartını doldurduysanız erken emekli olabilme hakkınız mevcut ancak ötv indirimli araç alamazsınız.

çünkü engel oranınızın %90 ve üzeri olması veyahut araç kullanmaya engel ortopedik rahatsızlığınız (sağ sol el ayak kısıtlığı) olması gerekir.

eğer sigorta girişiniz 2008 yılı öncesi ise alacağınız raporla emekli olmak için vergi indirimi almanız gerekir. bunun içinde raporunuz ve işyerinden çalıştığınıza dair bir yazı ile istanbul da iseniz vatan caddesinde bulunan istanbul vergi dairesine bağlı engelliler birimine vergi indirimi için başvurabilirsiniz.
bu işlemler yaklaşık 3-4 ay sürmekte.

öncelikle ilk olarak engelli raporu vermeye yetkili bir hastaneye başvurarak %40 ve üzeri rapor çıkartın. sonrasında yardımcı olurum.

geçmiş olsun.

ozgurmeric74 Çok teşekkür ederim, o zaman önce hastaneye başvuru yapmalıyım anladığım kadarıyla. Eğer %40 üzeri olursa 2025'te emekli olurum gibi görünüyor hesap tablolarına göre. Şimdilik raporu alıp engelli kimlik kartı vb. gibi araçlar için kullanabilirim değil mi?

Sigorta girişim 2005 yılı Nisan ayı. şu an prim gün sayım 2600 civarında.

ozgurmeric74 Özgür Bey şimdilik son sorum, vergi dairesi-defterdarlık üzerinden başvuru ile hastaneye direkt başvuru arasındaki temel fark nedir?

@ykenanergun

bir fark yok. yanlız vergi dairesi sevkli giderseniz raporu size vermeyip vergi dairesine gönderirler. oradan alırsınız. biraz zaman alır tabii. ama kişisel başvuru ile alırsanız raporu direk siz alırsınız ve beklemeden engelli kartı çıkartıp tüm haklardan faydalanırsınız.

vergi dairesine kişisel başvuru ile aldığınız raporlada başvurabilirsiniz. bir engel teşkil etmez. örn. benim raporum kişisel başvuru ile alındı. şuan emekliğim. hiçbir problem yaşamadım.

Üst Alt