Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi dairesine giden rapor kaç günde onaylanıyor?

zoma

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

ÖTV'siz araç alımı için bayiyle anlaştığımızda engelli raporunu ve ehliyeti bayiye veriyoruz bildiğim kadarıyla. Onlar Ümraniye'deki Nakil Vasıtalar Vergi Dairesi'ne gönderiyor sanırım. Oradan yaklaşık kaç günde cevap geliyor? Daha önce tecrübe etmiş arkadaşlar var mıdır?

İstanbul dışındayım, babamın araç alımına yardımcı olmak için İstanbul'a gideceğim, bu süreye göre planlama yapacağım.

Teşekkürler.

zoma Babanız bayiye gidemeyecek kadar kötü durumda değilse eğer raporlarını bayiye versin 3-5 gün arasında değişiyor cevabın gelmesi. Cevap gelince bayiden sizde İstanbul'a gelirsiniz. Araç belirlemediyseniz beraber belirleyecekseniz eğer 1 hafta yeterli olur sanırım. Ben raporlarımı pazartesi verdim, ödemeyi salı yaptım, aracımı cuma aldım.

birkan01 Teşekkürler hocam.

Babam bugün Engelli B sınıfı ehliyete başvurmuş, geçici ehliyet belgesini vermişler, ehliyet 15 gün içinde adrese gelir demişler.

Bayi ehliyeti de istiyor mu? Yoksa geçici ehliyet belgesi ile de vergi dairesine gönderebilirler mi?

özelgeyi 3 iş gününde aldım. aracın vergi dairesinden onaylanması ise 1 gün sürdü.

zoma Merkez yerdeysen ehliyet 2 gün içerisinde eline gelir. ehliyet fotokopisini istiyor geçici olmaz dendi bana ama bilemiycem bayinin işgüzarlığı da olabilir

Teşekkürler arkadaşlar, bugün ehliyet kargoya verilmiş, yarın gelmiş olur.

Yalnız babam ehliyeti değiştirirken 78 kodu yazan il sağlık komisyonunun onayladığı raporun aslını emniyete vermiş, oradaki polis aslının bizde kalması gerekiyor demiş.

Şimdi ben aracı alırken bayi benden bu raporun aslını isteyecek mi? Bizde sadece fotokopisi kalmış durumda?

Üst Alt