Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi idirimi yani engelli emeklilikten normal emekliliğe geçiş..?

muhittin1080

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
BEN 4 SENEDİR VERGİ İNDİRİMİNDEN SÜREKLİ EMEKLİYDİM .Sonra kontrol muayenesine gönderip 1 yıl kontrol muayenesine gönderdiler. Rahatsızlıklarım /20 Şeker . /25 iş kazasından elimdeki rahatsızlık . /10 Uyku apnesi ile Raporum Ankara. ya gitti. Çok uzun süren bekleme süresi oldu 9 ay bekledim sonradan aldım fakat 9 ay maaş alamamak ve iş bulamamak zor oldu. Benim normal emekliliğim in zamanı geldi.
Normal emekliliğe geçmekte sıkıntılı olduğunu öğrendim. Yani yine muayeneden geçip bekleyip ondan sonra müracat ediliyormuş.Bunun kolaya bir yolu varmı bana bilgi verirseniz sevinirim. Sigortalı işe girip normal olarak hemen maaşın kesiliyormuş .

muhittin1080

Normal statüde sigortalı çalışan olarak prim yatırın, hemen maaşınızı keserler zaten. Sonra sıradan emekliliğe başvurursunuz.

muhittin1080

Yeniden hesaplama yapılır ama zaten çok yeni bir emeklilik olduğu için maaş farkına yol açmayacaktır.

muhittin1080, OturanBoğa

Ben bu konuyu anlamadım, anlamlandıramadım. Lütfen böyle soruyorum diye beni yanlış anlamayın, ama gerçekten anlamadım. Vergi indiriminden emekli olan biri, herhangi bir kontrol muayene tarihi filan yok iken yani sürekli rapor ile emekliliğe geçmişken, daha sonrasında emekliliği iptal olup, normal şartlarda emeklilik bekleme gibi durum olabiliyor mu? İlk defa bunu duyuyorum.

Örneğin ben; Vergi İndirimi ile önümüzdeki ay emekli olmayı hak ediyorum. bu sebepten dolayı SGK'ya önümüzdeki ay başvuruda bulunacağım. Vergi indirimiyle emekli olduktan sonra X bir süre sonra (raporum sürekli) beni çağırıp emekliliğin iptal, normal şartlarda emeklilik için tekrar çalışmaya başla mı diyecekler yani? Böyle bir ihtimal var mı?

35efe35

Sürekli emeklilikten 1 yılda bir kontrollü muayeneye çevirdiler .Bizim burada o kadar çok sürekli emekliyken 1-2 yıl kontrollü emekliye çevrildi meslek hastalıklarını /40 tan / 20 ye indirip emeklilikleri iptal ettiler sayısı o kadar çok ki inanamazsınız.
Geçen sene yaşadıklarımızı anlatsam kitap olur .O kadar çok uğraştık ve bekledik ki Ankara. dan rapor beklemesini tam 1 sene raporla uğraştık. Geçen sene Bursa ya 8 Kütahya ya 2 defa gittik .Randevu almak için Bursa ya gece 1 de gittik .
Tekrar uğraşmak ve beklemek istemiyorum .Çözüm bulup normal emeklilik iyi olurmu geçsem kolay olurmu + ve - ne bunu araştırıyorum.
Tecrübe ve fikirlerinizden yararlanmak istedim. Konuyu anlatabilmişimdir inşallah.
TEŞEKKÜRLER.

nasıl böyle birşey olabiliyor hayret ediyorum? yani burada sizden duyuyorum ..durduk yerde sürekli raporu olan insanların raporları değiştirilemezki,yada sürekli vergi indirimi...ya raporların alındığı hastahane ile ilgili bir sıkıntı olmuştur yada kişiye özel durumlar..bunun başka açıklaması yok..

Sayın OturanBoğa vergi indirimi ile emekli olan bir kişi başka bir yerde sigortalı olarak çalışırsa maaşı kesilmiyor diye biliyorum,acaba yanlış mı biliyorum,bu arkadaşta vergi indirimi ile emekli olmuş ve kontrol de maaş kesilmiş eğer normal emekli şartları oluştu ise normal emekliliğe geçebilirmi

muhittin1080
Normal emekliliğiniz doldu ise ne gibi bir sıkıntı olabilir anlamadım,süreci ve sonucu buradan yazarsanız sevinirim.

35efe35

SGK sürekli vergi indirimine ve hatta kontrol öngörülmemiş durumlarda bile sonradan kontrole çağırıp rapora göre emekliliği iptal edebiliyor. Site bundan dertli insanlarla dolu.

dirhem
Ne zaman emekli olduğu önemli. Farklı durumlarda farklı yanıtlar olur

Üst Alt