Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indimine başvurmak için işe girdim. İşten ayrılmak için sonucu beklemeli miyim?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar geçici olarak işe girdim. vergi indiriminden yararlanmak için maliye hastaneye sevketti, sağlık kuruluna girdim şu an iş akdimi sonlandırabilir miyim?
yahut vergi indirim yazısının işyerine gelmesini mi beklemeliyim ki üç dört ayda yazının geldiğini söylüyorlar
buda bana 1500 ytl ye malolması demek ne yapamalıyım
bilen varsa yazsın lütfen

tanıdıksa işyerin çıka bilirsin sonucu işyerine maliye bildirir olumsuz bir raporsa o zaman ne yapacaksın bide neden 1500tl ye mal oluyorki nedenini açıklarmısınız egerkin rapor olumluysa 1500 tl ye hayatınız kurtulacak

Çalışsanızda,çalışmasanızda vergi dairesine başvurunuzu yaptığınız için,raporonuz işyerinize gelecektir.

maliyeden cevap yazısı 4-5 ayda geliyormuş bu da şu demek aylık sgk ya 300.00 tl prim ödüyorsun 5 ayda 1500.00 tl eder.

sayın arkadaşım 5510 sayılı kanuna göre bu yaptığın suçtur çalışmadan çalıştı gibi görünmek bunu heryerde sölemesen ii olur yoksa ihbar kabul edilip sosyal güvenlik kontrol memurları iş yeri denetimine gelip fiili çalışmadığını kabul ederek primlerini iptal edip krum kayıtlarına irad edebilir benden uyarması arkadaşım inşallah olumlu gelir

10 gün sigortalı ol. O süre içinde vergi indirimi için defterdarlığa başvur. Sonra istersen işten ayrıl.
Vergi indirim başvurunda olası tüm gelişmeler ve sonuç sen işten ayrılsan da çalışıyor olsan da başvuru esnasında çalıştığın işyerine gönderilir. Eğer işveren bu gelişme ve sonuç bilgilerini sana iletecekse, ne ala, o zaman işten ayrılmanın hiç bir sakıncası olmaz. Ama evraklar işyerinde kaybolacaksa, o zaman işin zor.
Hiç bir sorun olmadan doğrudan sonuç bildirilirse, o zaman daha kolay. 3-4 ay sonunda defterdarlığa gidip sonucu sorabilirsin o zaman.

Üst Alt