Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim alan kişi vergi indirimini iptal ettirebilir mi?

yasin06

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
0
Mrb Saygı Değer Engelliler Sitesi Üyeleri ve Yetkilileri...,
benim bir arkadaşımın şöyle bir sıkıntısı var kendisi şeker hastası %40 raporu var ve vergi indirimi almış,bu arkadaşımın normalde emeklilik hakkı elde ettiğini biliyoruz zaten prim gün sayısı 8000 üzerinde, çalıştığı kurum emekli etmek gibi bir düşüncesi olmuş bu arkadaş özürlü kadrosunda değil ama sonuçta vergi indirim hakkı elde etmiş raporuda 3 yıl önce almış,normalde emeklisinine 4 yıl var, ama vergi indirimi olduğu için şu an emekli olabiliyor.. Maliyeye başvursa ben vergi indiriminden faydalanmak istemiyorum deme hakkına sahipmi ve vergi indirim hakkını iptal ettirirse iş yerine yazı yazarlarmı... bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim hepiniz hepimiz Allah cc emanet olmak dilek ve temeniisi ile inşAllah....

Yasin,
Bu arkadaşım neden emekli olmak istemiyor.4 yıl çalışmak arkadaşına ne getirecek? Ayrıca engelli erken emeklilik ile normal emeklilik arasında bir fark yok ki ?

ya emekli olursa maaşı yarı yarıya düşecek adamcağız şu an bildiğim kadarı ile 3200 net maaşı var ve üniversitede çoçukları var... o yuzden pek emekli olmak istemiyor o yuzden bana sordu bende forumda bir sorayım dedim... sonuçta malum hayat şartları geçinmek zor bide işi çok rahat evde oturmuş yada iş yerinde olması hiç bir şey değiştirmiyor.. o yuzden vergi dairesinden iptal ettirebilirmi varmı kanıunun böyle hakkı ben vergi indirimi hakkımdan vazgeçiyorum diyebilirmi acaba...

Allah cc razı olsun fehmi arkadaşım cvp için ama malaesef kamu kuruluşunda bir şirktete çalışıyor ama sıkıntısı var iş veren 6 kişiyi emekliye sevk etmiş arkadşın iş yerinde bunun vergi indirimi aldığından iş yerinde kayıtlı malaesef iş yeri bu tür şeylere pek önem vermiyor emeklisi gelmişmi hemen yolluyorlar... yani engellimi engelsizmi asla düşünmüyorlar... adam zaten gelmiş emeklisi 4 yıl daha durayım çocuklar okul bitirsin istiyor... bende o yuzden sorayım bilgi alayım Allah cc için dedim... değerli bilgilerinizden faydalanmak isterim inşAllah.. konulara baktım ama.. vergi indirimini maliyeden dondurma gibi yada vergi indirimi iptali gibi bir şey göremedim.. malesef bu konu ile bilgi belge varsa yardımcı olursanız sevinirim Allah cc razı olsun şimdiden inşAllah

Zorla emeklilik söz konusu olursa dava açıp işe geri dönebilir arkadaşınız.

Ayrıca, sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzerinde rapor alamayacak durumda ise, defterdarlığa gidip "sakatlık oranım arttı, hak ettiğim sakatlık indirim oranını yükseltmek istiyorum" diye başvuru yapsın. Yeniden hastaneye sevk ederler... Oradan alınacak rapor oranı %40'ın altında çıkarsa, sakatlık indirimi iptal edilir...

Allah cc razı olsun bülent abi... ama arkadaşımın rapor oranı %40 zaten vergi indirimi alıyor dünde vergi dairesine telefonla sorduk vergi indirimini dondurabiliyorsun,sizin dediğiniz mahkeme kararı ile işe dönme zor çünkü bizde iş yerinden çıkarttığımız oldu ama mahkeme döndürüyor ama 6 brüt ücret ödüyor almıyor böyle bir yasa var malesef sıkıntı böyle Allah cc yar ve yardımcıları olsun inşAllah

Yasin,
Arkadaşınız tekrar vergi ind.için müracaat yapsın ama alacağı raporu % 40 altında olması gerekli ki müracaat sonunda bu vergi ind. hakkı alamamalı o zaman vergi ind. hakkı iptal olur ve iş yeri ile bir sorun yaşamaz...

Melek Hanım bende bir şey sorayım buna benzer bir soru olacak arkadaşımı emekli etmek istiyorlardı buda 2006 da almış olduğu vergi indirimini bir hafta önce iptal ettirdi emekli olmamak için normal emekliliğine zaten 3 yıl var maaşı çok yuksek olduğu için emekli olmak yerine çalışmayı tercih ediyor. ancak gecen gün aklına bir soru takılmış eğerki emekli olmak isterse vergi dairesine tekrar başvurduğunda tekrardan yeni rapor ve merkez sağlık kuruluna sevk edilirmi nasıl bir prosüdür işleniyor bu konu hakkında bir bilginiz varmı

Sakatlık indirimi için sıradan bir başvuru yapacak. Önceki işlemler hiç olmamış gibi...

Bu arada arkadaşınız vergi indirimini nasıl iptal ettirdi? Prosedür nasılmış?

esselamu aleyküm vergi indirimindeki indirimini iptal ettirmek çok zor değil... müracaat ettiğin maliyenin vergi indirimi başvuru yaptığın yerde bir dilekçe veriyorsun vergi indiriminden faydalanmak istemiyorum diyorsun sonrasında onaylanınca dilekçen iş yerine geliyormuş vergi indirim hakkı iptal edilmiştir diye aldığın vergi indirimin iptal edilmiş oluyor sonrasında çok sıkıntı bir sorun değil Allah cc hayırlısını versin inşAllah...

Ben birinci dereceden engelliyim vergi indiriminden yararlaniyorum ama ben bunu iptal ettirmek istiyorum tekrar rapor aldığımda ilk raporumda kapsayan ÖTV engelli kimlik kartı istihdam gibi haklarda iptalmi oluyor

İptal ettirdigimde emekli süresi değişirmi

Üst Alt