Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Vergi indirim başvurularını inceleyen sağlık kurulunda aylardır göz doktoru yok!?
9 Mart 2010 Güncel: Kurula doktor atanmış ve kurul çalışmaya başlamış (bkz: aşağıdaki 14. mesaj)
bülent hocam nasılsınız hocam size bir soru sorucam ekim ayında ankaraya maliye kanalı ile rapor gönderdik vergi indirim için 25 aralıkta rapor için bilgi istediler 29 aralıkta hazırladık maliyeye teslim ettik onlarda ankaraya gönderdi yanlız şöyle bir sorun tam 2 aydır bunu hem saglık bakanlıgı hemde sgk kabul ediyor kurulda göz docdoru yok olmadıgı içinde ne bizim nede başkasının evragına baklıyormuş ne yapabiliriz bir top var ortada saglık bakanlıgı sgk atıyor sgk ise saglık bakalıgına atıyor ne yapacagımızı şaşırdık 2 aydır nasıl olurda böyle önemli bir kurumun nasıl kuruluna imza yetkisi olan göz docdoru atanmaz şaşıyoruz şimdi bimere sgk tekrardan mail attık sert ifadelerle tekrarda ilgilenmelerini istedik genelge yayınlandı ondan bahsettik 45 günden bahsediliyor 200 gün oldu eger ısrar edip sagı solu aramassak herhalde 365 yani 1 sene sürücek başka yapabilecegimiz birşey varmı bülent hocam ne yapabiliriz aramadıgımız görüşmedigimiz yer kalmadı bügün tekrar ankara maliye saglık bakanlıgı sgk kurumu görüştüm sorun çözülmüş degil atama hala yok 2 ay oldu bekleyen dosya sayısı 5000 şuan başka ne yapabiliriz saygılar jon83
bülent hocam bunla ilgili konu açmadım ama kısacası şu ankarada vergi indirim raporların incelendigi onaylandıgı yerde tam 2 aydır göz docdoru yok ve arkadaşım madur edildi ekim 2009 raporu maliye kanalı ile ankaraya gönderdi 2009 25 aralıkta ek bilgi istediler 2009 29 aralıkta tamamlayıp maliye kanalı ile geri gönderdik ama evragımızın durumu aradıgımızda gerçegi ögrendik 2 aydır kurulda göz docdoru yok olmadıgı için kurul toplanmıyor bende bimere sgk şikayet dilekcesi yazdım ve bunun hesabını sordum 45 günde biticek iş nasıl olurda 5 ay sürer ögrenmek istiyorum dedim yayınlanan genelgede 45 günde biticek diyor ama 2 aydır göz docduru yok malesef bizim evragımızda orda bekliyor arkadaşım emekli olmak için sgk başvuru yapıcak bekliyoruz evrak gelsin ama hala atama yok başka ne yapabiliriz diye size sormak istedim sizcede saçma degilmi böyle önemli bir kuruma nasıl olurda 2 ayda atama yapılmaz hem 45 günde iş biticek diye genelge yayınla hemde 2 ay docdor atama düşünceniz nedir ne yapabiliriz başka
şuan rapor ankarada saglık kurulunda ankaradaki maliye diyorki kurulda göz docdoru eksik 2 aydırda atama yapılmadı 5000 tane bekleyen dosya var göz docdoru atanınca sizin raporda incelenip gönderilinicek diyor ben 184 saglık bakanlıgıyla görüştüm bu sgk işi dedi bende sgk bilgi edinme kamsamında başvuru yaptım sordum neden 2 aydır böyle önemli bir kurum göz docduru atamıyosunuz diye böyle bir soru sormamı saglık bakanlıgı istedi bende diyorumki 45 günde vergi indirimi işlemi biticek diye genelge yayınlayanlar nasıl olurda 2 aydır atama yapmaz ben ankara maliyeden bilgi aldım docdor olmadıgına dair ankaradaki saglık kurulunda 2 aydır göz docdoru olmadıgı için bizim ve binlerce evrak bekliyor kurul toplanamıyor sitedeki arkadaşlar genelde 2 ayda ankara vergi indirimleri inceler gönderir dedigi için hem yazdım hemde size soru sormak istedim 2 aydır böyle önemli bir kuruma nasıl imza yetkisi olan göz docdoru atanmaz ankara maliyenin en yüksek kişi olan müdürüylede görüştüm bizzat kendisinin docdor eksikligini yazıyla istedigini gerek oldugu halde sayısınında kendinisinde oldugunu söyledi sorumlu sgk dedi
Kurulun çaılşmalarını düzenleyen yönetmelik der ki: "Merkez Sağlık Kurulu, Maliye Bakanlığı Başhekiminin başkanlığında, Sağlık Bakanlı'nca görevlendirilecek iki uzman hekim ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca görevlendirilecek bir uzman hekimden ve Gelirler Genel Müdürlügü'nün bir temsilcisinden oluşur. Merkez Sağlık Kurulu ayda en az iki defa üye tam sayısı ile toplanır ve oy çokluğu ile karar verir."
Burada ifade edilen atamalar yapılmamışsa, atamayı yapmayan kuruma ve Başbakanlığa yazıp gereğinin yapılmasını istemekten başka bir seçenek yok...
ankaradan vergi indirim belgesi bekleyenler okusun arkadaşlar bügün ankara maliyeyle görüştüm perşembe günü gene kurul toplanmamış malesef hala göz docdoru ataması yapılmamış bimere sgk şikayet ettim ama bir şey degişmiş gibi görünmüyor konunu takipcisiyim ankarada evragını olan arkadaşların dikkatine 2 aydır göz docdoru yok onun için 2 aydır kurul toplanmıyor bilgilerinize
balıkesir vergi dairesi hala kurul toplanmıyor dedi
selam
az önce Balıkesir vergi dairesine gittim raporumun durumunu ve sizin söylemiş olduğunuz doktor eksik kurul toplanmıyor olayınıda sormak için vergi dairesine gittim 2 aydan beri rapor cevabı gelmediğini hala kurulun toplanamadığını söylediler.
bizler boşa bekliyoruz bunu engellemek için el birlik ne yapabiliriz sayın site yöneticileride bize yardımcı olurmu bilgi verin lütfen
Bende 3 aydır rapor gelecek diye bekliyorum.Demek ki boşuna Kurul toplanmadığı sürece raporlar orada bekleyecek öylemi? Böyle saçmalık mı olur.Bu ne ciddiyetsizlik Allah aşkına.O zaman beklemekten başka yapılacak hiç bir şey yok mu şimdi.
Herkes BİMER'e şu minvalde şikayet iletebilir: Aylardır Sağlık Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu'na göz doktoru ataması yapılmadığı için sakatlık indirimi başvuruları değerlendirilmiyor ve başvuranlar mağdur ediliyor. Sakatlık İndiriminden Yararlanacak Hizmet Erbabının Sakatlık Derecelerinin Tespit şekli ile Uygulanması Hakkında Yönetmeliğin 'Merkez sağlık kurulunun teşekkülü ve yapacağı işlemler'ini düzenleyen 10. maddesi uyarınca gerekli görevlendirmelerin ivedilikle yapılarak mağduriyetimizin giderilmesizi arz ve talep ederim
sgk saglık bakanlıgına bilgi edinmeden mesaj yazdım iki kurumda atamaları kendilerinin yapmadıgını söyledi bende bimere mesaj attım 1 ay oldu ses seda yok hala ocak ayından beri göz docdoru eksigi var ve binlerce dosya bekliyor kurulda 2.3 aydır hiç kurul hiç toplanmadı ankarada evragı olan arkadaşlar bilginize en son yayınlanan genelgede vergi indirimi 45 günde biticek diyor ama saglık kuruluna atama yapmıyorlar atamayı ankara il saglık müdürlügü atıyormuş bilgi edinmeden başvuru yaptım herhalde bu kadar şikayet ve baskından sonra umarım docdor atamışlardır kasım ayından beri evragımız ankarada emeklilik için başvuru yapıcaz ama evrak ankaraya gitti gelmiyor
arkadaşlar selam tekrar ankara sağlık kurulunu 11.30 da telefon ile aradım çıkan bayan doktorun atandığını ve sağlık kurulunun toplantı halinde olduğunu birikmiş olan dosyaların en kısa sürede görüşüleceğini bildirdi hayırlı olsun rapor bekleyen arkadaşlara tabi banada
arkadaşlar kurul salı perşembe günü toplanıyor birikmiş dosya sayısı 7300 bu kadar raporu sizce kaç ayda eritirler ocak ayından beri neden docdor atanmadı aradaki zaman kaybı ne olucak
toplamda devlet hastanesinden alınan oran yüzde 70 dir
saglık kurulu yüzde 57 olarak uygun gördü ve ekim sonuna dogru ankaraya evragımızı gönderdik 15 aralıkta ek bilgi istendi ve 29 aralıkta tamamalanıp geri gönderildi ve son durum arkadaşlar bimer saglık bakanlıgı ve sgk baskı sonuç verdi ve o göz docdoru o kurula atandı ve 03.03.2010 evragımız yüzde 43 düşürülerek tarafımıza yani maliyeye gönderildi şimdi maliyeye gelmesini ordandan bize gönderilmesini bekliyoruz bekleyen arkadaşlara sabırlar diliyorum ocak şubat ayları boşa gitti binlerce dosya birikti kaldı ve cezasını vatandaş çekiti malesef herkeze saygılar
sonuç ankara saglık kurulu yüzde 43 olarak uygun gördü ve onayladı
bütün evraklar toplanıp emeklilik için müracat edicek arkadaşım sitede yazı yazan emegi geçen herkeze teşekür ederiz
merhaba jon83 bende 2 ay önce raporumu gönderdim. sonucumun belli olup olmadığını nereden öğrenebilirim? kendi ilimdeki vergi dairesi hiçbirşey söylemiyor. iş yerine gelir sonuç diyip başlarından sağıyorlar. ankara da arayıp öğrenebileceğim bir yer varmı?
bu verecegim tel ile direk raporunuzun durumunu ögrenebilirsiniz uzun ugraşlar sonucu buldum direk sorunuzu sorun ilk önce ne zaman gönderdiginizi sonra ise tc numaranızı sorucak sonra raporunuzun ne aşamada oldugunu söylüycek bu tel vergi indirim raporu bekleyen arkadaşların çok işine yarıycak nedeni tam yerinin teli çünki madem paylaşım yapıyoruz güzel bir paylaşımda ben yapayım teli vereyim
0312.415.32.06
0312.415.27.05
saygılar jon83
teşekkür ederim jon83 gerçekten bu telefonu paylaşmış olman bir çok arkadaşın da işine yarayacaktır. işten yeni geldiğim için ancak pazartesi arayabilirim. sonucumuda burada paylaşırım zaten.
Ne oldu telefon görüşmesi yaptın mı?Pazartesiden beri bi şey yazmadın.Cevap verdiler mi? Bende duymadığım için aramadım.Cevap veriyorlarsa aratacağım...
17.03.2010 aradım benim rapor tarihim 11.02.2010 söylediğimde 1ay 2010 raporları bitmek üzere bir aksilik olmassa ay sonuna doğru 2ay raporlarına başlanacağı söylendi ay sonu tekrar arayacağım ama yanlış hatırlamıyorsam senin 3/4 ay olmuştu göndereli öyle ise araştırmanı öneririm
10.05.2012 de başvurduğum vergi indirimi için bugün bir arayıp sorayım dedim. Ankara Maliye sakatlık indirimi takip: 0312 415 32 04 nosunu aradım. Bir bayan açtı. Başvuru yaptığımı raporumun onaylanıp onaylanmadığını sordum. Bana raporu onaylayacak Ortopedi doktoru olmadığını ama yinede TC mi alıp kontrol edebileceğini söyledi. Bende verdim sonuç doğal olarak onaylanmamış. Ortopedi doktorunun atanmasını bekliyoruz 7.000(yedi bin) dosyanın biriktiğini ve bizlerin dualarını bekliyorlarmış biran önce doktor atansında dosyaları onaylamak için. Ankara Maliye'dede böyle sıkıntılar yaşanıyorsa vay halimize. Bizler daha çok bekleriz çok. Allah sonumuzu hayır etsin inşallah.
Devlet meselesi oldu herhalde, doktorun saglık kurulunda göreve başlaması için meclisten yasamı çıkması gerekiyor.bazı saglık raporları inceleniyor ve eksik olan tahlil tetkik ve şu tabloya göre degerlendirilsin gibi tekrardan hastaneye gönderilenler var. kanatimce istisna ortopedi ile ilgili kararları bekletebilirler.