Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim başvurum aylardır sonuçlanmadı!?

Recepamca

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
sevgili canlar raporumu 10.10.2018 tarihinde vergi indirimi için teslim ettim ama aradan geçen bu 3 aylik süreye rağmen sonucum hala belli olmamış..bizlere yazik değilmi bu kadar sürer mi bir işlem,hem benim bu zararimi kim karşılicak işlemler bu kadar uzamasaydi ben şuan 2. Ayın emekli maaşımı alıyor olacaktım..yazìktır günahtır, birde bu 3 aylik sürede gece gündüz,gündüz gece aramama rağmen topu topu 3 defa cvp verdiler..

Canlar vergi indirimi için evraklarimi teslim edeli tam 3 ay oldu ama hala sonuçlanmamış,gece gunduz ariyorum ama cvp vermiyorlar tele..3 ayda sadece 3 defa cvp verdiler bize yazik değilmi.. bu kadar uzun süreç olurmu..lütfen buna bir çözüm bulunsun

Recepamca
benimde ekim 12 de gitti bu cuma vergi indrimim elime ulasti seninde sanirim. onumzdeki hafta ici eline ulasir

Ben 25. 07.2018 de gönderdim 30.11.2018 geldi neredeyse 4 ay

Recepamca mrb ankara sağlık kurulu türkiye genelinde gelen raporları inceliyorlar bu yüzden yoğunluk oluyor
Benim 5 ay sürmüştü sonuçlanması
Sizinde bu ay sonuna kadar sonuçlanacaktır biraz sabır.

Anliyorum sabir ama madem bu kadar uzun sürüyor o zaman bu işleri her ilin kendisine devretsinler bulunduğun ilerde yürüsün bu işler.. hadi bunu da geçtim bari telefonlara cvp verseler en azindan süreci takip ederdik sürekli aramama rağmen cvp vermiyorlar..

Geçmiş olsun kardeş..onaylandimi basvurun birde raporun kac yillik ve yuzde kac..tsk ederim

Slm kardeş..bende ağır uyku apnesinden 35 aldım ama cihazım olduğu halde kullanmiyorum.ben vergi indirimine basvurdum kabul edilirse emekli olucam isallah..
..

Slm Canlar 10.10.2018'de vergi indirimi için teslim ettiğim raporlar halen onaylanmadi..bir süreç bu kadar uzarmi ya herkesi allaha havale ediyorum yaziklar olsun

Slm canlar..benim 3 yillik engelli raporum var emekli olmak için vergi indirimine başvurdum ve onayim geldi hemde süresiz verilmiş,vergi indirimime süre konmamış..ömür boyu yani..4 aydir emekliyim acaba benden vergi indirimi tekrari isterlermi yoksa emekliliğim sürekli devam edermi..bilen bir can beni aydinlatirsa sevinirim

Recepamca
4 aylık emekliyim demişsiniz.
Emekliliğiniz de sürekli olarak onaylanmışsa, herhangi bir kontrol şerhi yoksa sizden yeniden ne vergi indirimi, ne de rapor istenmez.
Tabi SGK'nın her zaman herkesi kontrole çağırma yetkisi saklıdır.
Bundan sonra düşük gelme ihtimali varsa rapor işine girişmeyin, herhangi bir şekilde yeni rapor almayın.
Çünkü yetersiz oranda yeni raporu sistemden gören SGK'nın sizi kontrole çağırma ihtimali artar.

Bana gelen vergi indiriminde bi süre yazmiyor ömür boyuymuş ama engelli raporum 3 yillik..ayrica emekliliğinizde kontrol şerhi yoksa demişsiniz bu nasil oluyor anlamadim vergi indirimim ömürboyu zaten emeklilikte öyle bişey olmaz ki.senem dolmuştu emekliliğimi hak ettim ve emekli oldum 4 aydir

Recepamca
Emekliliğin sürekli ya da kontrollü olarak onmaylanması tamamen SGK'nın yetkisinde. Vergi indiriminin süreli ya da sürekli olması bağlayıcı bir etken değil.
SGK bazen süreli vergi indirimi sahibi birini sürekli emekli ederken, sürekli vergi indirimi sahibi birine de kontrol yazabilmektedir.

Peki emekliliğimin kontrollumu yoksa sureklimi oldugunu nasil öĝrenebilirim

Sizin 3 yıllık raporunuz var 3 yıl sonunda tekrar heyete gireceksiniz tekrar aynı oranı alırsanız emekliliginiz devam eder yoksa kesilir

@Recepamca

önemli degil paran birikiyor.raporun umarım düşürülmeden gelirde sıkıntıya düşmezsin,

ALLAHI KATMA BEDDUA ETME.BU GİBİ ŞEYLERE ALLAHI KATMA KARDEŞ

Vergi indiriminiz sürekli olabilir ama emekli maaşını alabilmek için 3 yıl sonraki muayenede %40 in üstünde oran almanız gerekir oran altında kalırsa maaşınız kesilir vergi indirimi sürekli olmasi bi şey ifade etmez

acrl79
Nereden biliyorsunuz SGK'nın kontrol koyacağını ?

acrl79..hocam sgk kontrole çağırmadıysa vergi indirimi de sürekliyse kimsenin kontrole gitmesine gerek yok ki milletin kafasını bulandırmayın!...hastalığının genel durumunun doktor konntrolleri ayrı bir konu tabii ki..

Ya dogrudur ama 3 yıl sonra rapor yenilenmesi gerekmiyormu onu diyorum ben

Üst Alt