Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim başvurum kabul edildi. Geçmişe dönük ödeme alabilir miyim?

radikal52

Üye
Konular
56
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben 18.11.2009 tarihi itibariyle vergi indiri hak ettim.ben vergi indirimine başvururken çalıştığım işyerimden 08.12.2009 tarihinde ayrıldım.. daha sonra başka ilçede ve başka kurumda çalışmaya başladım. ve şu adda çalışmaya devam ediyorum.
benim raporum 10.01.2010 da eski işyerime gelmiş. ben iki kurumdan da geçmişe dönük vergi indirimi almak istiyorum..
izlemem gereken yol yöntem evraklar nelerdir?

bende aynı durum oldu ...eski işyerime dilekçe verdim şu tarihten itibaren hak etmiş olduğum tutarların tarafıma verilmesi diye
onlar gereğini yaptılar.Ama benimki özel sandıktı bu sebeble ssk yla hiç muhattap olmadım.
geriye dönük 2.5 yılı toplu ödediler

ben önce özel sektörde ssk lı olarak çalışıyordum şu anda emekli sandığına bağlı devlet memuruyum

özel sektördeki i.k ile görüştünmü?(insan kaynakları departmanı ile)
yada muhasebe departmanı ile önce bir sor istersen

kesinlikle geriye dönük ödeniyor hakkettiğin tarih itibari ile ama dediğim gibi
yasal süreç nasıl bilmiyorum.
onlarla görüş bakalım ne diyecekler?

ödendiğini biliyorum bugün defterdaralığa sordum dediki bulunduğu ilçenim vergi dairesine başvuracaksın dedi.eğer aynı durumda arkadaşlar varsa nasıl yaptıklarını öğrenmek istedim. benim durum biraz karışık iki yerden de vergi indirimi almam lazım.

Geçmişe dönük derken, ancak 18.11.2009 tarihinden bugüne geçen süreyi alabilirsiniz. O da 3. dereceden vergi indirimi almışsanız 75 tl bişey tutar. Bunun için onca uğraşa değer mi, karar sizin...

OturanBoğa;

nasıl uğraş bilmiyorum anlatırmısınız?

İşte, işyerinize başvuracaksınız, verirlerse ne ala, vermezlerse, ne yapacaksınız? 75 tl için dava mı açacaksınız?

OturanBoğa;

iki işyerime de başbuvaracak mıyım?

ben eski işyerime gelen raporu alacak mıyım. eski işyerime dilekçe mi yazıcam.yeni iş yerime raporun aslını mı fotokopisini mi vericem.hiçbir vergi dairsine gitmeme gerek yok mu?tecrübeli arkadaşlar sizi yoruyorum ama şnsifiyatinize sığınarak yapacağım işlemleri sırayla açık bir şekilde yazar mısınız?

vergi indirimi hak ettim 4 aylık alacağım var

ben 18.11.2009 da ver indiri hak ettim.başvurduğum işyerinden 08.12.2009 da ayrıldım.dün gittim ve dilekçe yazıp verdim.tuturdular biz sana zaten vergi indirimi ödüyorduk.sana ayda 100 lira vergi indirimi ödedik biz sana her ay kasım ayında da vergi indiri ödedik dediler.ben dedim vergi indirim belgesi olmadan vergi indirimi ödenmez dedim.biz ödedik sana dediler.belge istedim belge vermediler ödediklerine dair.bana bodro verdiler bodrodo belli değil.benim ne yapmam lazım?

ya usta şuan kamuda memur değilmisin bırak 3 beşin peşini beni kamuya memur olarak alsınlar 1 yılda maaş vermesinler :)

ticet77;

haktan bahsediyorum arkadaşım 1 kuruş da olsa hak alınmalı

bu ülkede özel sektördeyse bide alacağın hak huk pek takılmıyor

7 aydır özel şirkette ssk lı olarak çalışıyorum geçmişe dönük vergi indirimlerini şimdi başvursam alabilirmiyim?tşkler arkadaslar!!!..

geçmişe dönük vergi indirimi iadesini maliye vermez ancak iş yerinin insiyatifine bağlı ...

Üst Alt