Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim başvurum ne kadar sürede sonuçlandırılır?

tenox07

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Selam %64 İGA Nefropatisi proteinüre kaçağı raporu engel aldım Antalya vergi dairesine yeni verdim bugün acaba
Sonuç kaç ayda gelir vergi dairesi ek olarak tahlil tetkik vs istermi yada değer vs düşürmi.?
Şimdiden olumlu cevaplar için tşkleR :)

tenox07

merhaba
sonuç 2-3 ayda size gelir. ankara maliye raporu geri yollanıp mevcut yaptırdığınız tahlil v.s. isteyebilir.çünkü bana öyle yaptılar bir yazı ile psg sonuçlarını istediler. tekrar gönderdim. bu onaylamadıkları anlamına gelmez.sadece süre uzatır.bazı raporları düşürebiliyorlar. onlar heyette genelde yanlış verilen oranları düşürüyorlar. eğer oranınız sakatlık oran cetveline göre ve baltazard yöntemine göre hesaplanmışsa düşürmezler.

ozgurmeric74

Öncelikle Cevap için teşekkür ederim benim değerimi nefroloji ve iç hastalıkları verdi şöyleki bana evet protein kaçağın var bunu GATA aldığım sonuçlar ve burdaki sonuçlar istinaden verdiler ama son tahlil göremi yazdılar bilmiyorum zaten böbrekteki rahatsızlık SÜREKLİ KRONİK yan, geçecek bir hastalık değil ben GATA PATALOJİ SONUÇLARI VE Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi SONUÇLARI YOLLASAM OLURMU.?
NOT: Genelde Böbrek hastalıklarında sorun yaratmıyormuş VERGİ DAİRESİ ONAY VERİYORMUŞ RAPORA GÖZ,KULAK,FİZİK sorun çıkıyor
Genelde dediler.... Allahın izniyle inşallah sorun çıkmaz :(

inşallah sorun çıkmaz. artık zaten tahlil yollama şansınız yok. raporunuzu teslim etmişsiniz. muhtemelen ankaraya yollamışlardır.ankara maliyeden gelecek rapor sonucuna göre hareket edersiniz.

Hani isterse yollasam olurmu diye kast ettim GATA VE EĞİTİM ARAŞTIRMA SONUÇLARINI ama neticede bu raporu verende DR ve
Onlarda inceliyor biraz saçma bence VERGİDAİRESİN ZORLUK ÇIKARMASI NEYSE ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN :)

istekleri şu şekilde oluyor.
raporunuzu resmi yazıyla bağlı olduğunuz vergi dairesine gönderiyorlar. siz oraya gidip tekrar hastaneye sevk alıp resmi yazılarla hastaneye gidiyorsunuz. hastane tekrar tahlilleri sizden isteyip vergi dairesine resmi yazı ile yolluyor. size bir şey vermiyor. onlarda ankaraya resmi yazıyla gönderiyor.(tüm bu gönderimler postayla oluyor) yaklaşık 2 ay süre uzuyor. ben tahliler için 12 hazirandan bu yana bekliyorum. nihayet ankaraya gitmiş.28/07/2017 de. oradan ne zaman haber gelir meçhul.allah sabır versin.

tenox07
benim vergi indirim sürecini anlatayım sende ona göre bir fikir sahibi ol
08.06.2017 tarihinde randevu aldım rapor için
20.06.2017 rapor elime geçti oran %49
21.06.2017 tarihinde körfez vergi dairesine müracaat ettim.
23.06 .2017 tarihinde körfez vergi dairesi il başkanlıgına gönderdi
04.07.2017 tarihinde kocaeli vergi dairesi evraklarımı GİB merkez saglık kuruluna yollamış
07.07 .2017 tarihinde evreklarım MERKEZ SAGLIK KURULUNA Ulaşmış
27.07.2017 tarihinde merkez saglık kurulu raporumu onaylayıp tekrar postayla kocaeli il vergi dairesi başkanlıgına yollamış

mühendisbey
teşekkür ediyorum Evraklar gelir idaresi başkanlıgı merkez saglık kuruluna ulaştıktan sonraki süreç 15-20 gün içerisinde biçimleniyor

Vergi indirim sürecim

Selamlar Arkadaşlar
Vergi indirim sürecim 08.06.2017 tarihinde engelli raporu için aldıgım randevu tarihinde başlayıp
04.08.2017 tarihinde vergi indirim Belgemin başvuruda bulundugum vergi Dairesine gelmesiyle tamamlanmış bulunmaktadır. bugün emeklilik için müracaatımı yaptım inşaallah diger vergi indirimi için ugraş veren arkadaşlarımınkide en kısa zamanda sonuçlanır

Sizin rahatsızlık neydi ve oran ile başvuru tarihi ne.?

Cevap için tşkler nerden aldınız bu tskip bilgilerini ordan oraya geçişleri tarih saat ay olarak.?
Bana takip no vs vermediler... :( inşallah allahın izniyle sorunsuz atlatırız bu dönemi ;) anlaşılan eylül 15-20 gibi cevap netleşir benim...

tenox07
başvurdugum vergi dairesinin internet sitesinde bilgi edinme linki var. mail atıp bilgi istedim. mutlaka dönüş yapıyorlar.
ben 4 çeşit hastalıktan vergi indirimi aldım( yüksek tansiyon, duyma, görme ve bel fıtıgı) oran % 49 idi. bu oran ile ankaraya gitti oldugu gibi onaylanmış

ben devlet memuruyum geçen ay raporu kuruma verdim dilekçe ile bu ay vergi indirimim başladı. maliye eskiden ankaraya gönderiyormuş artık kalkmış.

Acaba memurlara has bişey olabilirmi yoksa yeni 1-2 aylık bir mevzumu yani bulunduğumuz il maliye vermek yetiyormu.?

Son düzenleme:
Merabalar bende vergi indirimine başvurdum fakat az araştırma yapınca terdirgin oldum gözden %40 sürekli raporum var 2016 tının birinci ayında aldığım maliye bu oranı düşürür mü yada soyle sorayim malum tercih verdik sıkıntı olur mu?

eğer raporunuz sakatlık oran cetveline göre verilmişse düşmez. raporunuz yeni tarihli.
hangi rahatsızlıklardan aldınız raporunuzu?

Raporumu yeni aldım %52 miyopati kas rahatsızlığı var onaylanır mi vergi indirimim

Kas rahatsızlığım var yürüyebiliyorum 3 yıllık %52 rapor verildi vergi dairesi onaylar rapor da yeni alındı iş icin vergi dairesine yolladim yoksa oranım dusermi

Üst Alt