Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim başvurum olumsuz olursa işimi kaybeder miyim?

gülgül1

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
o kadar şey okudum ki internette karamsar olanlar daha fazla bende vergi indirimi için vergi dairesine başvurucam ama korkuyorum oranım düşer diye %40 raporum var numune hastanesinden aldığım şimdi onunla başvurucam belki yeniden değerlendirmeye alıcaklar raporum düşerse işimi kaybedicem çünkü engelli istihdamından yararlanıp işe girdim ne yapıcam bilmiyorum

bu kadar karamsar olmayın belki oran artar bile ..benim yüzde kırk rapor vergi ındırıme gönderdim yüzde 48 ile döndü..ve artı oran düşsede işiniz için risk yoktur ıyımser olun

teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için inşallah dediğiniz gibi olur

Bence hiç macera aramayın. %40 vergi indiriminiz için yetmiyormu ki, tekrar rapor almak için uğraşıyorsunuz??
Yeni çıkan yasaya göre oranlar daha da düşebilir..

asadas05;

nasıl yani...ben yeni rapor almak istemiyorum mevcut raporum üzerinden değerlendirme yapılıyormu

Rapor artması falan hikaye.Çok nadir bir durum.Rapordaki branş ve teşhise göre kontrol edip kendiniz düşüp, düşmeyeceği konusunda bir kanıya varabilirsiniz.Daha önce % 40 verilen bazı hastalıklar şimdilerde daha düşük olabiliyor.

gülgül; rapor aldıgın zaman ki rahatsızlığın şuan arttımı? veya başka bir rahatsızlığın oluştumu?
rapor aldıgın zamanki durumun şimdi aynı ise heyet kuşkulanır ve raporun yüzdesini düşürür..

asadas05;

hayır artmadı benim sağ elimde 3.derece yanık var kemiklerime kadar yanmıştı ciddi deformasyon var 4 parmağımı kullanamıyorum raporumda sürekli ve 2022 den faydalanır yazıyor

gülgül;

Gülgül hanım sizin engelli işci kadrosundan atamazlar çünkü %40 kazanılmış haktır bunu bir kere unutmayın çıkarılma söz konusu olamaz size kendimden örnekler vereyim P raporum var sol kolda hareket kısıtlığı (brachial pleksus) P rapor ` rapor 2007 de ` insafsızca düşürüldü ve o sıra engelli kadrosundayım beni çıkardılar ama işten atmadılar gitim iş kurumuna dedim böle böle bir resmi yazı ile bu kişinin işkurumuna engelli olarak kaydolmustur ve P raporu ile sakat işci hakkı kazanmıstır gibilerinden yazı yazmışlardı iş yerime yani bu senin kazanmış oldugun haktır ve raporda yazar ''hak'' diye sakın korkma git hakkını ara ama ben hazır deyilim diyorsan maddi olarak bekle derim zira elden yanık varsa biraz zor gibi düşürebilirler ama yönetmelikte ne yazırsa odur kullanamıyorsan %40 tır ben tek parmagından %40 alanları bilirim neyse ama cesaretli ol düşürseler bile %40 hastane verirse ankara %-30 düşürse davada kazanma ihtimalin yüksek çünkü mahkeme kararları var ve hastane raporları geçerlidir maliye düşüremez sadece araştırarak karar ver ve korkma :)

marto1;

off yaa mahkemelerle nasıl uğraşırım onuda bilmiyorum keşke aldığımız rapor geçerli olsa düşürmeseler :(

o zaman raporunuz yüzdesi artmaz.. uğraşmayın boşuna zamanınızı harcamayın. yeni sisteme göre yüzdesi dahada düşebilir.

asadas05;

artmasını istemiyorum düşürmesinler yeter

Eldeki raporun tarihi eski ise, kullanılamaz, ama yakın tarihli ise kullanılabilir...

Yalnız, burada karambole gitmesin: sakat statüsünde vergi indirimi almak ayrı bir şeydir, sakat statüsünde çalışmak ayrı bir şeydir. Kişi vergi indirim alır ve sakat statüsünde çalışmayabilir. Ya da sakat statüsünde çalışır ama vergi indirimi almaz. Bu kendi bileceği bir şey... Yani, vergi indirim hakkı alamayıp düşük oranlı rapor verilse dahi, bu durum sakat statüsünde çalışmana engel değil İşveren kendisine beyan edilen % 40 ve üzeri orana sahip rapora bakar. Gerisi onu ilgilendirmez.

Ama eğer işyerinde bu durumun bir bahane olarak kullanılabileceğinden tedirginsen, hiç riske girme... Nasılsa vergi indirimini ne zaman hak ettiğinin bir önemi yok. Çalışma yaşamının bir aşamasında hak et de, ister bugün et, ister bilmem kaç sene sonra...

cevabınız için teşekkür ederim benim raporum 2009 senesine ait.. Ben şunu anladım vergi indirimi beni ilgilendir çalıştığım yer raporuma bakar doğrumu anladım acaba

Aynen öyle.

2010'dan eski raporları kabul etmeme eğiliminde MAliye. Etse bile, "şusu eksik" diye hastaneye sevk edip yeni rapor aldırtıyor lisanı münasiple.

arkadaslar engellı maası almak ıcın basvurdm da aılenın gelırını dusuk yazdım onu arastırıyorlarmı bılgılendırrsenız sevınırııım

Teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgiler için

hastaneden ankaraya gönderilen rapor

selam arkadaşlar bu konuda bilgisi olanlar bana yardımcı olabilirmi lütfen

ben 1 ay önce okmeydanı sgk hastanesinde vergi indirimi için heyete girdim Eviss'e baktığımda raporumun ankarada olduğunu yazıyor ben bu raporumu nasıl görebilirim hastane bana raporumu verebilirmi merak ediyorum % kaç aldığımı yardımcı olurmusunuz bana

Kardeş hastane vermez adamın varsa oranı ögrenebilirsin yalnız ankara merkez saglık kurulu sana gönderir bekle

sağol arkadaşım peki oranı öğrenmek için nereye başvuru yapılıyor biliyormusunuz

Aslında hastane size bir nüshasını vermek zorundadır. Yönetmelik bunu söyler... Ama çoğu hastane buna uymaz. Ben olsam hastaneye gider talep ederim. Vermezse başhekime giderim...

Üst Alt