Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim başvurum onaylandı, fakat muhasebe ne yapacağını bilmiyor?

TIBET26

Üye
Konular
77
Reaksiyonlar
0
merhaba ben 22/10/2008 yılında vergi indirimi için başvuru yapmıştım. % 70 ve ikinci dereceden onaylanmış. şuana kadar hiç para almadım. muhasebeye söylüyorum ama hiç bilgileri yok
Bu konuda ne kadar birikmiş param vardır acaba ve ne yapmalıyım?

arkadaşım o yazının aslını sen sakla ilerde işine çok yarayacak.önemli olan o belge zaten sana parasal anlamda çok bir faydası olmaz o belgenin çünkü asgari geçim indirimi çıktıktan sonra sakatlık indirimi sadece emeklilikte işimize yarıyor

aslını işyeri aldı bana vermek istemedi o zaman aslını almak zorundayım galiba

gelir vergini hesaplarken aylık 330,00 tl muaf tutacak.Geriye dönük 6 aylık içinde ( 6* 330,00 : 1.980,00 tl ) kazancından gelir vergisini hesaplarken bu tutarıda indirmesi gerekecek.

Normalde bunu getirisi aylık en az 49,50 olacak.(6 aylıklar hariç)

Eğer maaşın biraz yüksekse muhasebecine şunu söyle;

seni 6 ay 1.derece (yani 670,00 tl) den muaf tutsun.6 ay sonuda normale yani 330,00 a çevirsin.

%70 vergi indirimi ile ne kadar para alabilirim

merhaba %70 vergi indirimim onaylandı ne kadar geri ödemesi olur acaba

vergiden para almiyoruz. vergi indirim raporu sadece emeklilikte işimize yarıyor..
bende 2 ci derecedeyim 11 yıldır calişiyorum vergiden 1 kuruş almadim.

vergi kesıntısı olmuyo arkadaşlar şirketler o vergiyi düşüğyor fakat bize dönmüyor isteyeceksınız arkadaşlar

Üst Alt