Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim başvurum reddedildi. Emeklilik hakkım ne olacak? Ne yapabilirim?

Konular
24
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben eski çalıştığım işyerinden aldığımm belge ile vergi indirimi için başvurmuştum, ancak uzun bir aradan sonra raporum ankaradan olumsuz yanıtıyla geri dönmüştü. %42.2 olan raporumu %30 oranına indirmişlerdi bunun sebebini hala öğrenemedim ilgililerin numarası verilmiş ama ulaşmak na mümkün şimdi ben özürlü kadrosunda çalışıyorum ama vergi indiriminden yararlanamadığım için normal statüde mi emekli olacağım? Yada ne yapabilirim?

Bu konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlarımın yardım ve desteğini bekliyorum

2008 ekim ayında giren yasaya göre %40 vede üzeri rapor almanız halinde emekli olabileceksiniz yalnız emeklilk gününüz geldiginde sizi hastaneye sevk edecekler %40 rapor almanız halinde emekli olacaksınız bide yaşınız kaç ssk girişiniz nezaman

Merhaba,
Vergi indirimi hakkı elde edememenizin iki olumsuz tarafı var.
1. Maaşınıza vergi indirimi uygulansaydı daha fazla maaş alacaktınız,alamayacaksınız.
2. Erken Emeklilik tarihiniz geldiğinde tekrar en az %40 rapor almak zorunda kalacaksınız.Alamazsanız erken emekli olamazsınız.

SSK'dan bahsediyorsak, %40 rapor olmadan emeklilik mümkün değil.
Ancak hukuki süreç başlatabilirsin. Eğer işe girerken, iş-kur'a kaydolurken alınmış %40 ve üzeri eski tarihli raporun varsa, bence o raporunla vergi indirmi için başvur. "bu raporu kabul etmiyoruz" desinler, sen de "etmek zorundasınız" diye dava et.
Dayanacağın argümanlar:
http://www.engelliler.biz/forum/huk...emekli-olamazsin-dediler-hukuk.html#post50608
ve daha detayı da şurda: http://www.engelliler.biz/forum/huk...k-usul-hakkinda-yasal-duzenlemeler-hukuk.html

falim 2002 de ssk girişim var 1071 gün primim var ve 2003 ten beri özürlü statüsünde çalışıyorum bu durumda nasıl ve ne zaman emekli olabilirm

bülent abi bu dediklerini hemen yapmalımıyım yoksa emekliliğim geldiğindemi yapmalıyım yani şu an hali hazırda yeni ve çok güzel bir işe girdimde deneme süresindeyim bu süre içerisinde bunları yapmak için izin isteyemem

%42 oranında bir sağ göz için % 10 ve sol kulaktaki işitme kaybı için %12.2 toplamda % 42.2 olarak geçiyor raporumda

Ne zaman fırsatını bulursan o zaman başlarsın. Önce iyi bir avukat bul...

peki bu konularda tecrübe sahibi ve anlayışlı bir avukat varmı tanıdığınız? daha önce hiç avukat ihtiyacı duymadığım için hiç tanıdıığım avukat yokta!

benimde bir sorum var vergi indirimi için başvurdum %43 oranını %30 düşürüyorlar ve vergi indirminden yararlanamıyoruz ancak özürlü statüsünde çalışıyoruz şimdi raporumun arkasında maliyenin heyetine ait kaşeler imzalar ve %30 diye yazılmış yazı var aynı raporla 18 yıl ve 4680 prim dolduktan sonra emeklilik talep ettiğimde yeniden rapor için sevk edilirmiyim yoksa bu raporla emeklilik hakkımı kullanabilirmiyim

Erken emeklilik için ya vergi indirim hakkı elde etmiş olman gerek ya da emeklilik tarihin geldiğinde SGK hastaneye sevk ettiğinde %40 ve üzerinde rapor alman gerek. Başka yolu yok.

Elindeki %40 üzeri raporun geçerli sayılması ise ancak hukuki süreçle mümkün olabilir...

Bizim de başımıza aynı durum gelmişti. Ama ikinci kez başvurduğumuzda alabilmiştik.

Üst Alt