Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim başvurumda Maliye oranımı düşürdü! Dava açtım..?

markopaşa

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
selamlar ben yüzde 40 astım raporum var vergi indiriminden yararlanmak için raporumu ankaraya gönderdim ikisindede yüzde 20 ye düşürdüler bende vergi mahkemesine başvurdum kazanabilirmiyim mahkemeyi teşekkürler iyi akşamlar...

Fvc ve fev1 değerleriniz nedir solunum testinde

fvc pred 4.85 best 3.74 %prd 77% 2nd 3.71
fev1 3.91 2.95 75% 2.85 merhaba umut ben raporu 2007 de çıkardım ilk vergi indirimi alma denememde bilmediğim için sabah astım ilacımı kullanıp gittim yani iyiyken 2 inci denemem de benden solunum testi istedi şişli etfalden doktoruma gittim ilaç içtiğimi söyleyince ilaç içmemem gerektiğini söyledi 1 hafta sonra gittim solunum testini çıkardım yine olumsuz cevap geldi astım ilacımı 200 mg dan 400 mg a çıkardılar mesela efor gerektiren işlerde ve tozlu ortamlarda çalışamıyorum 2014 kasımında vergi mahkemesine başvurdum dava devam ediyor umut sence nasıl sonuçlanır kazanabilirmiyim eğer bu konu hakkında bir bilgin varsa yardımcı olurmusun teşekkürler sağol iyi akşamlar

sakatlık oranı cetveli'ne göre değerler %40 rapor almayı gerektiriyorsa, bence mahkeme sevki ile gideceğin hastane (ya da adli tıp kurumu) olumlu sonuç verecektir.

iyi akşamlar vergi indirimi için vergi mahkemesine başvurdum 10 kasım 2013 den beri devam ediyor davayla ilgili gelişmeleri devam ediyormu bittimi ne aşamada bunu nasıl ve nerden öğrenebilirim şimdiden teşekkürler....

2 kez aynı oranlar alındığına göre ilkinde hatalı desen ikincisinde aynı hatayı yapmazlardı sanırım üstelik 2007 de rapor oranları ile 2013 oranları farklıdır. Zaten bu yüzden düşürülmüştür....
Boşuna çabalıyorsunuz gibi..

vergi indirimi için vergi mahkemesine verdim eğer davayı kaybedersem mahkeme masraflarını alırlarmı eğer bir bilgisi olan varsa yardımcı olurmusunuz ve ne kadar öderim teşekkürler...

merhaba ben yüzde 40 astım raporluyum vergi indirimden yararlanmak için 2 inci kez raporumu anlaraya gönderdim 2inci kez oranı düşürdüler bende mahkemeye verdim ankarayı fakat benim raporumu gayrettepe büyük mükellefler vergi dairesi oranı düşürmüş ankaraya göndermemiş mahkemeden hasım düzeltme geldi davayı kazandım gayrettepeye mahkeme sonucunu götürdüm sonra telefon geldi mahkemeyi kazandığımı söylediler raporumu ankaraya göndereceklerini söylediler sorum ben acaba vergi indirim hakkınıda kazandımmı yoksa bunun ankara ayağıda mı var cevaplarınız için çok teşekkürler sağolun iyi akşamlar

kazanırsın ben verdim kazandım benim davam herkese emsal oldu

markopaşa kardeş, Değerler hayli yüksek 30 senedir KOAH hastası olarak bu işin içindeyim, mevcut değerlere göre 20 çok, çok normal.
Size şiddetle tavsiyem, hiç mahkeye falan gitmeyin faydası olmayacaktır birde üstüne üstlük avukat ve mahkeme masrafı ödersin yazık olur:confused:

astim rapor orani

algaNihat

Merhaba algaNihat bende astımdan dolayi engelli raporu aldim sonuçlarım şu şekilde fev1 %59 fvc%74 fev1fvc%65 bu sonuçlarla hangi oranda rapor alabilirim?Maliye oranlarda düşürme yapabilirmi?emekliligim için çok önemli bu rapor.cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar herkese günaydın;
Ben raporumu 2001 yılında aldım % 45 Sürekli raporum var ama yaptığım araştırmada o günki hastalık oranları düşürülmüş.
Ben yeniden rapor çıkartmak istemiyorum ve Vergi dairesini benden yeniden rapor istediği için mahkemeye vermeyi düşünüyorum.
Benden aşağıdaki kanun maddesine göre yeniden rapor istememesi lazım ;

Kazanılmış haklar
MADDE 18 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.
(2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir.

serdargoodman58, sizin değerleriniz ''fev1 %59 fvc%74 fev1fvc %65'' ile orta derece astım değerleri rahatlıkla %40 ve üstü alırsınız.

Evt algaNihat sizinde dediğiniz gibi orta derece astimdan almış olduğum %40 raporum bugün ankara merkez saglik kurulu tarafından onaylanmış.hastalığım kronik olmasına rağmen 2 yıllık vermişler raporumu.bu raporu sürekliye çevirme imkanım varmi acaba?

suskun_selman ''Sadece bu değerlere göre mi' derken daha ne olacaktı kardeş orta derece KOAH yada astım hastalığı az şeymi, sizce hiç bir şey ifade etmiyormu yoksa? :)

serdargoodman58, KOAH, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı isminin baş harflerinden oluşan kısaltılmış bir hastalık ismidir. Kronik kelimesi uzun süre devam eden anlamındadır.

Obstrüktif kelimesi tıkayıcı anlamındadır ve nefes borularının (bronşların) tıkandığını göstermek için kullanılır.

O halde KOAH, uzun süredir hava yollarında tıkanmaya neden olan, ilerleyici ve tam olarak geri dönüşümü olmayan, buna karşılık önlenebilir ve tedavi edilebilir bir akciğer hastalığıdır.

Kardeş dert etmene iki sene sonra tekrar muayeneye gidersin sonuçta hastalığın kronik olduğu için sürekli yapacaklardır

Kusuruma bakmayın tam olarak nasıl hesaplanır bilmiyorum onun için, bende aslında hafif koah hastasıyım FVC%80 FEV1%86 FEV1FVC%110 PEF%64 benim son değerlerim

Burda şöyle bir durum var gönderilen rapor oranının düşürülmesi doğru mu? Eğer yanlış hatırlamıyorsam artık maliye oranları düşüremiyordu. Şuan ki değerlendirme yönetmeliğine göre oranınız %40 ın altında olsa bile bunu düşürmeye yetkileri var mı?

suskun_selman ''FVC%80 FEV1%86 FEV1FVC%110 PEF%64'' değerleri normal oran almanız çok zor.
Ender_Erdem kardeş yönetmelik hatta yargıtay kararları aksini söylese bile malesef düşürüyorlar haklı olarak itiraz edebilirsin ancak gönderildiğin hakem hastane o değerlerle size aynı oranı vermeyecektir.

Ender_Erdem kardeş, Ali Tezel ''Bundan böyle artık hastanelerin sağlık kurullarının verdiği raporlardaki oranlar geçerli olacak, Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu oranları düşüremeyecek'' der doğrudur'da lakin, davayı kendiisine ver bakalım kaç binlira avukatlık ücreti ister.

Emsal gösterilme olabilir. Hem Ali Tezel Avukat değil davaya gidemez :D

iyi akşamlar vergi indiriminden yararlanmak için 2 inci kez 2014 te raporumu ankaraya gönderdim astım hastasıyım benden solunum testi istediler daha sonra cevap geldi olumsuz bende vergi mahkemesine verdim yalnız raporumu vergi dairesi düşürmüş oranı kabul etmedi mahkemeyi kazandım raporumu anlaraya gönderdiler yakın zamanda cevap gelecek sizce olumlu olurmu sonuç vergi indirimine etkisi olurmu vergi indirimini kazanırmıyım yoksa kazandığım mahkemenin etkisi olmazmı sonuca çok teşekkürler cevaplarınız için sağolun inşallah iyi haberler verirsiniz..

arkadaşlar verilen oranlar sakatlık oranı cetveline göreuygun olsaidi zaten düşürmezlerdi demekkki cetvele uygun değil

benim rapor 51 gitti 51 onaylandı

vergi indirimi

s.a iyi akşamlar

ben 2014 yılında vergi indirimi için raporumu tekrar ankaraya gönderdim olumsuz geldi
bende 2014 kasımında vergi mahkemesine başvurdum mahkemeden hasım düzeltme geldi
gayrettepe vergi dairesi 2 inci kez olduğu için raporumu ankaraya göndermemiş mahkeme devam etti ve davayı kazandım
mahkeme kağıdıyla vergi dairesine gittim mahkemeyi kazandiğimi raporumu ankaraya göndermelerini söyledim daha sonra aradığımda raporumu ankaraya gönderdiklerini onların karar vereceklerini söylediler

vergi indirimi sonucunu öğrenmek için vergi dairesini 15 günde bir arıyorum daha gelmediğini söylüyorlar ankarayı da arıyorum sürekli öğrenmek için ama onlarda 2014 raporu görünüyor diyor başkada birşey demiyorlar hiçbir yerden sağlıklı bilgi alamıyorum

bu konuda sizden yardımcı olmanızı rica ediyorum

bu arada vergi dairesi temyize gitti ben vergi indirimi sonucumu nasıl ve nerden öğrenebilirim nereyi aramam gerek
davalık olduğu için karar vermeleri çok uzun sürermi sizce sonuç bana olumlu döner mi
ben raporumu 2007 de çıkarmıştım astım yüzde 40 oranı yalnız raporu çalışmak için çıkarmıştım eğer olurda olumsuz cevap gelirse hastaneden yeniden emeklilik için rapor çıkarsam şansım olurmu vergi indirimi için

bu konuda bana yardım cı olurmusunuz bu konularda hiçbir bilgim yok ne yapmam gerek hiçbirşey bilmiyorum şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim..

Düşürülen rapor için dava açmak şartmı başka yolu yokmu acaba benimde raporum düşürüldü vergi indirimi alamadım

yanlizkurt06

Siz şanslıymışsınız raporunuz olduğu gibi onaylanmış ama şimdi böyle yazarak herkese kaderinize razı olun diyemezsiniz. Maliye tarafından raporları düşürülen arkadaşlarımız dava açıp kazanıyorlar buna nedeyeceksiniz, Eğitim Araştırma hastanelerinden alınan rapor oranlarını uzman doktorlar kılı kırk yararak belirliyorlar. zaten her değişen yönetmelikte rapor oranları daha da düşürülüyor ve bunlar yetmezmiş gibi Maliye de Heyet doktorların verdiği oranları daha da aşağı indirip engelli kardeşlerimizi hak kaybına uğratıyor bence engel değil destek olun.

Üst Alt