Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim başvurumda oran düşürülür mü?

kamil19

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
11 Nisan 2016 Güncel: 1 Yıl Süreli Raporum Ankaradan Sürekli Onaylandı: http://www.engelliler.biz/forum/sak...svurumda-oran-dusurulur-mu-2.html#post1673720

________
Selam arkadaşlar ben 10 mart salı günü heyete girecem hayırlıysa inşallah %40 veya üzeri bir rapor çıkarsa bunda ankara gelirler genel müdürlüğü herhangi bir indirim kesinti yapıyormu beni aydınlatırsanız çok memnun olurum.

Verilen oranlar cetvele uygunsa ve tetkiklerde hastalığı belgeliyorsa bi sıkıntı olmuyor.

vergi indirim raporumu 1 yıllık verdiler bunu nasıl sürekliye çevirebilirim

Selam arkadaşlar ben vergi indirim raporu için vergi dairesinden sevkli gittiğim çorum devlet hastenesinde dün heyete girdim ve heyet bana %46 rapor verdi ama raporumda 1 yıl süreli yazıyor bunu nasıl sürekliye çevirebilirim.
İkinci konum benim ssk başlangıcım 15,12,1993 ve 7,300 günüm var yani 20 yıldır aralıksız sürekli çalışmaktayım benim bu 1 yıllık %46 raporum maliyeden de onaylanırsa emekli olabilirmiyim emekli olmam için nasıl bir yol izlemem gerekiyor yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Vergi indirimine hak kazandıysanız,sgk ya gidip tahsis talep dilekçesi vermeniz yeterli.
Daha sonra emekli maaşınızın bağlanmasını bekleyeceksiniz.

Ufukalp

selam ufuk bey önceki mesajım geldimi bilmiyorum benim size birkaç sorum olacak.
1. Ben geçen hafta vergi indirimi için heyete girdim heyet bana %46 1 yıl süreli rapor verdi ve ankaraya göndreceklerini söylediler benim raporum ankaradan onaylanırsa ben o 1 yıllık raporumla emekli olabilirmiyim.
2.benim 1 yıl süreli raporumu ankara sürekli onyalayabilirmi sürekli onaylarsa eğer 1 yıl sonra gene ankaraya gitmeme gerek varmı.
3.benim 15,12,1993 tarihinde başlayan ve 01,09,1996 tarihinden bu zamana kadar aralıksız yatan sigorta prim günlerim var toplamı da 7,100 gün ediyor ve şuan benim primim bürüt 2.620,00 tl üzerinden yatıyor ben bu haliyle emekli olursam ne kadar maaş alabilirim.
4. bahsettiğim konular hakkında beni aydınlatısanız çok sevinirim zira kafam çok karışık cevabınızı bekliyorum ufuk bey şimdiden kolay gelsin görüşmek üzere.

kamil19
1- Vergi indiriminiz süreli de sürekli de onaylansa evet hemen emekli olabilirsiniz.
Ancak sürekli onaylandığında emekliliğiniz de sürekli olurken, süreli onaylandığında emekliliğiniz de kontrollü olacaktır.
Bazen sgk, vergi indirimi sürekli de olsa raporda psikiyatrik değerlendirme ya da tedaviyle düzelebilen gibi bir ibare varsa vergi indirimine rağmen emekliliğe kontrol şerhi koyabiliyor. Ender oluyor ama oluyor.
2- Vergin indirimi sürekliyse emekliliğiniz de sürekli olur, ender rastlanan bir durum başınıza gelmezse yani. Sgk nın her zaman herkesi kontrole çağırma yetkisi var. Emekliliğiniz sürekli onaylanırsa hayır bir daha rapor falan almayacaksınız.
3- Maaş tahmini yapmak istemiyorum, maaş hesabında çok çeşitli kriterler değerlendiriliyor, sadece prim gün sayısı ve şu anki prime esas kazanç değil yani. Toplam prime esas kazanç da hatta primlerin dönemi de büyük ölçüde etki ediyor.
Emekli maaşı hesaplama sitelerinden faydalanabilirsiniz.

Vergi indirim raporumu nasıl takip edebilirim

Arkadaşlar ben ankara ya gönderilen vergi indirim raporumu nasıl sorgulayıp takip edebilirim bu evis den bir sonuç çıkmıyor

Kamil bey bende sizinle ayni durumda yim size orani belirtmisler bana Engel oranimi soyleyen bile olmadi ankara belirleyecek dediler bu nasil is aklim almadi nereden nasil ogrenecez BilgisI olan arkadaslar cevap verirse en azindan ogrenme imkanimiz var mi

kayserili arkadaşım heyete girdiğin yerdeki sağlık kurulunda sana verirler raporuyun bir örneğini

Ben vergi dairesinden sevkli gittim sana vermeyiz dediler is yerinize gelir 1 ay sonra falan deyip kestirip atiyorlar insanin yuzune bile bakmiyor lar ki adam gibi cevap verecekler kalmamis ki kamil kardes insanlik salla basi al masi biraz israr ettim bizim yapacagimiz bisey yok kardesim diyorlar

bende vergi dairesinden sevkli gittim ama bana raporun bir örneğini verdiler bir örneğinide vergi dairesine göndeririz ordanda ankaraya gider ankaradan da sonuç geri iş yerinize gelir dediler o kadar yani bende %46 oran verdikleri bir rapor var verdiler

mrb arkadaşlar bende %50 var sürekli aldım yeni bir işe girdim engelli olarak çalışıyorum ama vergi indirimi için başvurmaya çekiniyorum malum sınav var oran düşebiliyor diye bi söylenti var sizce hemen vergi indiriminde bulunuyum mu yoksa düşme ihtimali olur sınavı bekleyim mi nolur bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

ankaradan gelen vergi indirim raporunun sürekli olup olmadığını nerden bilecez sürekli yada süreli diyemi yazıyor

kamil19
Vergi indirimi yazısında her hangi bir süre kısıtlamasından bahsedilmiyorsa süreklidir.
Genellikle xx tarihinden itibaren xx derece vergi indiriminden faydalandırılması şeklinde yazar metinde. Süreli olunca xx tarihinden xx tarihine şeklinde bir ibare olması gerekir haliyle.

Oranim %43 olarak verilmisti ankara %30 a dusurdu simdi itiraz edeceğim rapor elime ulastigi zaman

1 Yıl Süreli Raporum Ankaradan Sürekli Onaylandı,Emekli Olabilir miyim?

selam arkadaşlar ben vergi indirimi için 2016 10 martta %46 heyet raporu aldım ama raporumu 1 yıl süreli verdiler benim ankaraya gönderdiler ankara benim 1 yıl süreli raporumu sürekli diye onaylamış daha gelmedi ama telefonda öyle söylediler eğer anakar benim raporumu sürekli onayladıysa 1 yıl sonra gene hastaneye gitmem gerekiyormu raporum elime geçince emekli olabilirmiyim 1993 ten başlayan ve 7200 gün ssk günüm var

Hayırlı olsun.
Vergi indirimi için tekrar hastaneye gitmenize gerek yok.
Çalışma süreniz ve priminiz emeklilik için yeterli.
Vergi indiriminiz elinize ulaşır ulaşma emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.

Arkadaşlar benimde %50 raporum var vergi indirimine başvuracam ama sadece saglık kurulu raporu yeterli mi yoksa hastanedeki tüm tetkikleri ankara istiyor mu nasıl oluyor çünkü bende yapılan tüm tetkikler yokta sağlık kurulu raporu yeterli mi yoksa tetkikler yok diye oranı düşürürler mi?

ysrkrdmr
Raporunuz yeniyse kabul görür ve sadece rapor bu aşamada yeterlidir.
Maliye merkez sağlık kurulu gerek görürse sonradan ilave tetkik ister.

Rapor aralık 2015 te alındı bir yıl olmadı yani 5 aylık falan daha önce 1 yıl süreydi aralık 2015 te sürekli verdiler

Raporunuz güncelmiş.
Raporunuzla beraber elinizdeki tahlil,epikriz gibi evraklar varsa onlarıda ekleyin.
Geri dönme ihtimali düşük olur.

Sıkıntım da orada başlıyor işte elimde elle tutulur hiç tetkik bir şey yok inşallah bir sıkıntı çıkmaz çünkü rapor alırken çok tetkikte yapmadılar yani yeniden kurula falan mı girecez bide

selam arkadaşlar benim vergi indirim raporum dün itibarı ile elime geçti yalnız benim anlamadığım raporumda herhangi bir süreli veya sürekli yazısı yok vergi dairesinden gelen yazıda ve ankaradan vergi dairesine gelen yazıda da sadece çalışma gücünün %46 sını kaybettiğinin tesbit edildiği bildirilmiştir.
bu nedenle adı geçenin ücretlerinin vergilendirilmesinde rapor tarihinden 10/02/2016 itibaren 193 sayılı gelir vergisi kanununun 4842 sayılı kanunla değişik 31 inci maddesinde yer alan üçüncü derece engelliler için uygulanan engellilik indiriminden faydalandırılması gerekmektedir.
buna ilişkin gelir idaresi başkanlığından alınan yazı ve rapor örneği yazımız ekinde gönderilmiştir denmekte.
bende dün ankarayı aradım benim raporum sürelimi süreklimi ben emekli olmak için müracaat edeğim diye bana raporumun sürekli olduğunu söylediler ancak gönderdikleri evraklar içerisinde hastanenin verdiği 1 yıllık süreli raporun fotokopiside mevcut ben onuda sordum oda senin marifetine kalmış dedi bu ne demek oluyor anlamadım aslında ben size gelen evrakları yayınlayacaktım ama beceremedim onuda tarif ederseniz yayınlarım bu konularda beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

arkadaşlar raporları yükleyecektim nasıl yükleniyor

kamil19

Merhaba, Raporunuz vergi onayini süresiz almiş oldu!
eğer süre olsaydı süre koyardı.

Üst Alt