Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim başvurumda rapor oranım %30'a düşürüldü. Ne yapmalıyım?

renoul11

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
öncelikle iiyi akşamlar ben 2001 senesinde işkurun yönlendirmesi ile engelli raporu almıştım sağ ayak polia sekeli olarak %50 oranında rapor almıştım yeni girdiğim iş yerimin isteği üzerine galir idaresi başkanlığından vergi muafiyeti için başvurmamı istediler hastaneye giderek rapor başvurusunda bulundum ama verilen rapor ilkinde %41,2 verdiler
2007 senesinde tamamlanmadığı için yeniden istek üzerine rapor düzenlenmesini istediler ve bizim sağlık il müdürlüğüne itiraz dilekçesi vermemizi istediler biz de verdik dilekçemizi tekrar hastane kuruluna girdim ve bana verilen rapor %30 'a düşürüldü ve ağır işte çalışabilir diye not düşülmüş raporda
tekrardan itiraz dilekçesi verdik farklı bir hastaneye gönderip sağlık kuruluna gidicem

şimdi benim ne yapmam gerekir %30 engelli olarak geçiyor mu vergi muafiyetinden yaralana biliyor muyum

en kısa zamanda bana bilgi verebilirseniz sevinirim biz bu rapordan sonuç alamazssak mahkeme yolumuz açıkmı

Sakat statüsünde değerlendirilebilmek için %40 ve üzeri rapor olması şart.
Sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri oran verilmesi gerektiğinden eminseniz, gideceğiniz hastanedeki dotorlarla cetvele dair konuşmayı deneyin...

Ve, cetvele rağmen oran %40'ın altında verilirse, tabii ki hukuki süreç başlatma hakkınız var. Yeter ki durumunuz cetvele göre %40 ve üzeri rapor verilmesini gerektirsin...

iyi alkşamlar cevabınız için teşekkürler sakatlık oranı cetvelini nerden öğrene biliriz yada siz bize yardımcı olabilir misiniz .
sağ ayağımın kalçadan aşağısı tutmuyor yani sağ elimle destekleyerek yürüyorum ve %50 oranında olan raporumu %30 'a indirebilir mi
benim nasıl bir tutum içinde olmam gerekir bana yardımcı olursanız sevinirim

şimdiden teşekkürler

Bir ortopedi doktoruna gidin ve sakatlık oranı cetveli'ne göre size hangi oranda rapor verilmesi gerektiğini net olarak öğrenin. Doktor cetveli açsın önüne ve bakarak söylesin...
Son gideceğiniz hastanede bakalım ne oran verilecek...

vergi indirimi

teşekkür ederim rapor alınca tekrar size bilgi veririm görüşmek üzere iyi akşamlar

Üst Alt